Howard Smith: regie, cast en productie.
Er zijn 10 films gevonden.

Relentless

1989 | Actiefilm, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van William Lustig. Met o.a. Judd Nelson, Robert Loggia, Leo Rossi, Meg Foster en Patrick O'Bryan.

Nelson wordt ontslagen uit het politiekorps wegens geestelijke labiliteit. Hij neemt wraak als een massamoordenaar, die bekend wordt als de psychopatische Sunset Killer. Hij laat altijd als visitekaartje bij zijn slachtoffer een pagina uit het telefoonboek achter, waarop diens naam voorkomt. Nelson is goed, en de regie is vaardig, hoewel de film an sich niet veel voorstelt en met een zeer voorspelbare finale als een nachtkaars uitdooft. Loggia en Rossi maken jacht op Nelson.

Pumpkinhead

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van Stan Winston. Met o.a. Lance Henriksen, Jeff East, John D'Aquino, Kimberly Ross en Joel Hoffman.

Winston van huis uit een top-grimeur hier in zijn regiedebuut: een interessante griezelfilm, die speelt diep in het wat geïsoleerde, beboste achterland. Een winkelier stuurt uit wraak een vijandig monster af op stadse indringers die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn zoon, maar als hij van gedachte verandert heeft hij geen macht meer over de moorden monsterachtige wezen. De film vervalt van tijd tot tijd in routineuze behandeling van het onderwerp, maar is al met al aardig geprobeerd.

In Hot Pursuit

1982 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1982. Avonturenfilm van James I. West Jr.. Met o.a. Don Watson, Bob Deyton, Paul Weiner, Bobby Watson en Howard Smith.

'Doldwaze' avonturen van een duo hasjsmokkelaars. Heel vervelend. Een fors aantal auto-achtervolgingsscènes - dat wèl. Ook bekend als OUT IN PURSUIT.

Gizmo

1977 | Documentaire, Komedie

Verenigde Staten 1977. Documentaire van Howard Smith.

Vermakelijke compilatie van filmfragmenten over 20e-eeuwse 'uitvinders' en hun vaak wereldvreemde fabrieksels. Bijzonder grappig, maar net wat te mager voor een hoofdfilm.

Marjoe

1972 | Documentaire

Verenigde Staten 1972. Documentaire van Howard Smith en Sarah Kernochan.

Deze met een Oscar bekroonde documentaire over het leven van nep-evangelist Marjoe Gortner is zeker interessant, maar loopt een beetje te zeer met zichzelf weg, is een beetje te gladjes om geheel te overtuigen. Marjoe zelf is aardig genoeg.

A Face in the Crowd

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Elia Kazan. Met o.a. Andy Griffith, Patricia Neal, Anthony Franciosa, Walter Matthau en Lee Remick.

Griffith, een dakloze zwerver die meer tijd doorbrengt in de gevangenis dan erbuiten, wordt bij toeval ontdekt door tv-ster Neal. Door zijn spontane vlotheid en humor wordt hij al vlug een nationale beroemdheid. Schitterende pastiche op de oppervlakkige Amerikaanse showwereld. Het wordt subliem gespeeld door debutant Griffith, omringd door een hele reeks talentvolle acteurs, die zich stuk voor stuk laten meeslepen door hem, waardoor ze topprestaties leveren. Rip Torn en Lois Nettleton zijn ook even te zien in kleine rolletjes, terwijl heel wat (vooral in Amerika) bekende namen, zoals Burl Ives, hun eigen rol spelen. Een film die na bijna een halve eeuw nog niets van zijn impact verloren heeft. Budd Schulberg bewerkte zijn eigen verhaal Your Arkansas Traveller. Harry Stradling en Gayne Rescher schoten indrukwekkendde zwart-witbeelden.

The Caddy

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Donna Reed, Fred Clark en Barbara Bates.

Begenadigd golfer Lewis heeft plankenkoorts en daarom geeft hij Martin les om een winnende partij te spelen, maar ze lopen door onhandigheden duizend dollar mis bij het toernooi van Monterey. Ze beëindigen hun sportieve carrière met een contract om komedie te spelen. Pure routine. Dean zingt 'That's Amore'.

Death of a Salesman

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Laslo Benedek. Met o.a. Fredric March, Mildred Dunnock, Kevin McCarthy, Cameron Mitchell en Howard Smith.

Het vermaarde sociale drama van Arthur Miller over een man van middelbare leeftijd, wiens emotionele leven nog maar aan een zijden draadje hangt, is op vakkundige wijze tot een film omgezet, hoewel de flashbacks in de film toneelmatig aandoen. March in de titelrol kan niet peilen waarom zijn zaken en zijn gezinsleven mislukt zijn; Dunnock is zijn geduldige vrouw, McCarthy en Mitchell zijn gedesillusioneerde zoons. Een geweldige film. Dunnock, Mitchell en Smith spelen de rollen, die zij ook al op de planken op Broadway deden. Filmdebuut van McCarthy, die de rol speelt, die hij in het Londense theater deed. Opnieuw gefilmd in 1985.

The Street With No Name

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van William Keighley. Met o.a. Mark Stevens, Richard Widmark, Lloyd Nolan, Barbara Lawrence en Ed Begley.

Een goede film gebaseerd op feitelijk FBI-materiaal over de ontmaskering van een bendeleider. De spanning wordt goed gedoseerd. Het scenario is van Harry Kleiner.

Kiss of Death

1947 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Henry Hathaway. Met o.a. Victor Mature, Brian Donlevy, Coleen Gray, Richard Widmark en Karl Malden.

Bij een inbraak in een juwelierszaak in New York wordt slechts [KA1]e[KA1]en man (Mature) gearresteerd. De officier van justitie (Donlevy) belooft hem minder straf als hij gaat praten, maar zijn mededaders laten hem via zijn advocaat (Holmes) weten dat zijn vrouw en kinderen goed verzorgd zullen worden als hij zijn mond houdt. Hij zwijgt en krijgt twintig jaar. Als zijn post ongeopend terugkomt, ontdekt hij dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd omdat zij niet meer rond kon komen. Hij weet dat hij bedrogen is en maakt een deal om eruit te komen om wraak te nemen op de man (Widmark), die het allemaal op zijn geweten heeft. Spannend en een van Mature's beste rollen. Widmarks eerste film en zijn definitieve doorbraak in de rol als psychopatische gangster, die niet terugdeinst voor moord. Widmark werd in 1948 in Locarno gelauwerd als beste karakterspeler. Opnieuw gemaakt als THE FRIEND WHO WALKED THE WEST.