Dorith Vinken: scenario, geluid en montage.
Er zijn 33 films gevonden.

Zomervacht

2023 | Drama

Nederland 2023. Drama van Joren Molter. Met o.a. Micha Hulshof, Joël in 't Veld, Jarne Heylen, Valentijn Dhaenens en Manou Kersting.

De dertienjarige Brian (uitstekend gespeeld door de Vlaamse Jarne Heylen) woont met zijn vader in een caravan op een ­sloperij. Hij heeft nog een oudere broer, Lucien, maar die lijdt aan spasticiteit, is zwaar verstandelijk beperkt en kan ­daardoor onmogelijk bij hen wonen. Totdat de instelling waar Lucien verblijft verbouwd wordt en Brians vader hem toch in huis haalt, omdat hij zo wat geld kan verdienen. De zorg voor Lucien schuift hij achteloos door naar Brian. Deze fraaie verfilming van de gelijknamige ­roman van Jaap Robben, het speelfilmdebuut van regisseur Molter, blijft dicht bij de twee broers, die steeds meer naar ­elkaar toegroeien.

Along the Way

2022 | Drama

Nederland​/​​Griekenland 2022. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Malihe Rezaie, Nahid Rezaie en Sina Nazari.

Twee jonge vrouwen raken tijdens hun vlucht naar Europa hun familie kwijt. Ze moeten zich zien te redden tussen de mensenhandelaren en drugsdealers, en het najagen van hun dromen dwingt hen tot het maken van pijnlijke keuzes. Along the way toont een vluchtverhaal vanuit vrouwelijk perspectief en is losjes geïnspireerd op de echte ervaringen van de tweelingzussen die de hoofdrollen spelen. Zij acteerden nooit eerder in een professionele productie. Toch nemen de hoofdrolspelers de kijker moeiteloos mee in het verhaal: hun charisma en levensvreugde spatten van het scherm.

La última primavera

2020 | Drama

Nederland​/​​Spanje 2020. Drama van Isabel Lamberti. Met o.a. María Duro Rego, David Gabarre Duro, David Gabarre Jiménez, Alejandro Gabarre Mendoza en Angelines Gabarre Mendoza.

De sympathieke schrootverzamelaar David woont met zijn uitdijende gezin in een sloppenwijk vlak buiten Madrid. De wijk staat op het punt te worden afgebroken, wat zorgt voor onzekerheid en spanningen onder de bewoners. In dit speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti spelen de hoofdrolspelers varianten op zichzelf. Dat levert mooie, semi-documentaire portretjes op, die secuur en duidelijk liefdevol zijn vastgelegd. Iets meer nadruk op plot had het geheel wel wat spannender kunnen maken. Geselecteerd voor het ACID-programma (voor nieuwe filmmakers) in Cannes.

Porselein

2019 | Drama

Italië​/​​België​/​​Nederland 2019. Drama van Jenneke Boeijink. Met o.a. Laura de Boer, Tom Vermeir, Teresa Saponangelo en Neathan van der Gronden.

Helemaal gezond komt het huwelijk meteen al niet over: de introverte Anna (De Boer) leunt wel erg sterk op haar man Paul (Vermeir), een nogal patserige zakenman. Nadat hun zevenjarige zoon een klasgenoot heeft gebeten, lopen de spanningen in het gezin steeds hoger op. Dit Nederlandse drama intrigeert vanaf het eerste, onheilspellende shot. De personages boeien, de spanning wordt vaardig opgebouwd, de Rotterdamse locaties zijn perfect gekozen. Jammer dus dat het verhaal onvoldoende is uitgewerkt: diverse subplots gaan nergens heen en de climax blijft frustrerend abstract. Regisseur Boeijink, die na diverse tv-producties haar speelfilmdebuut maakt, schept evengoed hoge verwachtingen.

God Only Knows

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Marcel Musters, Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Ilias Addab.

Op Witte Donderdag springt de verwarde Thomas (Musters) angstig in een gracht. Zijn oudere zus Doris (De Brauw) schiet meteen te hulp, terwijl jongere zus Hannah (Hendrickx) zich liever afzijdig houdt. Welke aanpak is het meest verantwoord? Tijdens het paasweekend – een beladen periode voor het gereformeerd opgevoede drietal – komen de onderlinge spanningen tot een kookpunt. Regisseur/scenarist Mijke de Jong (Tussenstand, Layla M.) en haar sublieme, deels improviserende acteurs schetsen een pijnlijk realistisch familieportret, waarin liefde en ergernis steeds om voorrang strijden. Origineel, prettig minimalistisch verteld.

Zagros

2017 | Drama

België 2017. Drama van Sahim Omar Kalifa. Met o.a. Feyyaz Duman, Halima Ilter, Maaike Neuville, Aziz Çapkurt en Brader Musiki.

Wanneer Havin, de vrijgevochten vrouw van de Koerdische schaapsherder Zagros, door dorpsroddels als promiscue slet wordt weggezet, pakt zij haar biezen en reist met dochter en al af naar verre familie in Brussel. Zagros gaat zijn geliefde gezin achterna, maar raakt in België alsnog verstrikt in een web van twijfels en dilemma's. Sterk speelfilmdebuut met universele zeggingskracht over sociale, religieuze en maatschappelijke druk. Van de veelbelovende Vlaams-Koerdische cineast Kalifa, die op grond van zijn veelbekroonde kortfilms al toetrad tot de Amerikaanse Academy.

Burma Storybook

2016 | Documentaire

Nederland​/​​Burma 2016. Documentaire van Petr Lom.

De verhalen en gedichten in deze documentaire draaien rond de meest vooraanstaande nog levende dissidente dichter van Birma/Myanmar: Maung Aung Pwint. Vele jaren zat hij gevangen voor zijn poëzie en activisme. Eindelijk vrij wacht hij nu op een weerzien met zijn zoon die al twintig jaar in Europa in ballingschap leeft.

Layla M.

2016 | Drama

Nederland 2016. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Nora El Koussour, Ilias Addab, Hassan Akkouch, Karl Ferlin en Mohammed Azaay.

De Amsterdamse tiener Layla (sterk gespeeld door nieuwkomer El Koussour) voelt zich onbegrepen. Niet alleen thuis, maar ook op school en langs het voetbalveld (waar de scheids steevast 'verkeerde beslissingen' neemt en zo haar broer benadeelt). Alleen een groep strenggelovige moslims lijkt haar te begrijpen. En dan vooral die leuke Abdel (Addab). Intelligent, onbevooroordeeld en vooral levensecht portret van een radicaliserende tiener. De Layla van regisseur De Jong en scenarioschrijver Jan Eilander is levenslustig en irritant, gevat en kortzichtig. Net als de meeste pubers. Maar wel een stuk gevaarlijker.

Strike a Pose

2016 | Documentaire

Nederland​/​​België 2016. Documentaire van Ester Gould en Reijer Zwaan.

Door de succesvolle Blond Ambition Tour van zangeres Madonna in 1990 en de film over die tournee​ In Bed with Madonna (1991), werden de zeven mannelijke dansers (zes gay, een hetero) even wereldberoemd. Gould en Zwaan slaagden er (ruim) 25 jaar later in de zes nog levende mannen voor de camera te krijgen en spraken met hen over roem, Madonna, en vooral over aids, dat in 1990 nog zo goed als onbespreekbaar was. Degelijk, maar niet erg spannend en zeker niet zo gelaagd als Goulds vorige, prijswinnende docu A Strange Love Affair with Ego. En zonder Madonna.

Het mooiste wat er is

2015 | Drama

Nederland 2015. Drama van Danyael Sugawara. Met o.a. Maarten Heijmans, Sallie Harmsen, Johanna ter Steege en Marcel Hensema.

De vrijgevochten Sam (Heijmans) woont op een oude woonboot. Met zijn gelijkgestemde buren zit hij graag 's avonds met een biertje aan dek. Dan ontmoet hij de wat bravere Do. Ze worden smoorverliefd, gaan samenwonen, maar als ze een baby krijgen is het wel erg wennen, vooral voor Sam. In de film wordt de chronologie nogal door elkaar gegooid, lastig, tot je beseft dat het tijdsverloop aan het groeiende chagrijn op de gezichten is af te lezen. Begint boeiend, zakt daarna even in om weer sterk te eindigen. Kick Duijkers is fantastisch als baby Max (9 maanden).

Fiftyfifty

2015 | Drama

Nederland 2015. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Marcel Musters en Lies Visschedijk.

Zwarte komedie over een stel met een open relatie. De veertigers Milou en Jens hebben goede afspraken en regels over hun minnaars en minnaressen en delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty. Ze lijken het goed voor elkaar te hebben, alles is perfect in balans - totdat Milou een keer verder doorvraagt over Jens’ minnares dan was afgesproken. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk dat Aaf Brandt Corstius schreef voor mugmetdegoudentand. Ook daarin vertolkten Lies Visschedijk en Marcel Musters de hoofdrollen.

Dames 4

2015 | Komedie

Nederland 2015. Komedie van Maurice Trouwborst. Met o.a. Hannah van Lunteren, Jennifer Hoffman, Guido Pollemans, Sophie van Oers en Renée Fokker.

De vriendenkring van dertiger Wyne (Van Lunteren) valt uit elkaar: haar beste vriendin en huisgenote Nanda (Hoffman) gaat samenwonen, alle anderen zijn inmiddels zwanger of hebben jonge kinderen. Als de relatie met haar vriend Arjen dan ook nog op de klippen loopt, voelt ze zich volkomen verloren, tot ze op een lumineus idee komt: ze richt een damesvoetbalelftal op! Aardige telefilm over de overgang van feesten, drank en drugs naar luiers, Maxi-Cosi's en baby-draagzakken. Leuke bijrol van Ryanne 'Elle Bandita' van Dorst. Mooie voetbalacties ontbreken helaas.

Brozer

2014 | Drama

Nederland​/​​Noorwegen 2014. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Leonoor Pauw, Marnie Blok, Lieneke le Roux en Adelheid Roosen.

Vervolg op de film Broos uit 1997, waarvoor de cast destijds werd bekroond met een Gouden Kalf voor beste actrice. De zussen die in Broos nog een felicitatievideo voor hun jubilerende ouders probeerden te maken, helpen in Brozer hun stervende zus het leven los te laten. Die zus wordt gespeeld door Leonoor Pauw, die zelf ook stervende was. Dat gegeven wordt gebruikt in de film, die halverwege overgaat van fictie naar werkelijkheid. De actrices spelen niet langer vier zussen, maar zijn zichzelf en helpen Pauw bij het sterfproces. Wat een bijna opdringerig-openhartige, maar altijd oprechte film oplevert.

Nieuwe tieten

2013 | Documentaire

Nederland 2013. Documentaire van Sacha Polak.

Regisseuse Polak (Hemel) is de lagelandse Angelina Jolie, die ook haar moeder verloor aan kanker en als draagster van het erfelijke BRCA1-gen voor de keuze staat haar borsten preventief te laten amputeren. Nieuwe tieten is een intieme, ongepolijste, ultra-persoonlijke zoektocht naar antwoorden, die de bredere context schuwt en verre van een voorlichtingsfilm blijft. Daarin ligt zowel de kracht als de beperking van de film. Ook nadat Polak heeft beslist, blijft de vraag in hoeverre een mens een zinnig oordeel kan vellen over abstracte grootheden in een onzekere toekomst.

De verdediging van Robert M.

2013 | Documentaire

Nederland 2013. Documentaire van Maria Mok en Meral Uslu.

Documentaire over de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak Robert M. vanuit het perspectief van het bedreigde advocatenkantoor Anker.

Boy

2012 | Korte film, Drama

Nederland 2012. Korte film van Tami Ravid. Met o.a. Gerald Gonzales, Arvin Quirante, Bart Klever en René van Zinnicq Bergman.

In de One Night Stand-film Boy zien we Nederland door de ogen van een illegale Filipijnse schoonmaker, die in Oud-Zuid niet alleen de tegels laat glimmen maar ook hier en daar een eenzame Amsterdammer van gezelschap voorziet. Hij leeft in de anonimiteit, maar als jonge homo trekt hij wel de aandacht van vermogende Nederlandse mannen. Ondertussen tracht zijn vriendje, duidelijk een minder rechtlijnig type, door te breken als danser. Mooi vormgegeven, bij vlagen meeslepend maar ook wat somber drama. Goed spel van de hoofdrolspelers.
Vanaf december 2012 online te zien op www.onenightstandoptv.nl.

Joy

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Samira Maas, Coosje Smid, Dragan Bakema, Lisette Livingston en Dalorim Wartes.

Met Joy voltooide De Jong een drieluik rond opgroeiende, ontoegankelijke meisjes, dat ook Bluebird en Het Zusje van Katia omvat. Joy (prima debutante Maas), is achttien jaar geleden als pasgeborene te vondeling gelegd. Nu, na jaren van kindertehuizen en emotionele leegte, wil ze op zoek naar haar moeder. De camera zit dicht op de huid van Joy, een bruusk, dolend meisje dat hunkert naar warmte. Haar naam klinkt wrang, en slaat misschien eerder op de nadrukkelijk opgewekte dancehit 'Tu es foutu' van In-Grid, waar Joy steeds naar luistert. Gouden Kalveren voor Beste Film, Beste Script en voor de bijrol van Coosje Smid.

Biz

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Janice Pierre. Met o.a. Fatma Genç, Mustafa Duygulu en Hatice Uyanik.

De Turkse Esin en Serkan zijn verliefd, getrouwd en genieten van het nieuwe leven met elkaar. Als Serkan en zijn vader weg moeten voor zaken, verandert hun fijne leventje. Door de verregaande inmenging in Esin's leven door haar schoonmoeder met al haar normen en waarden ontstaat er zoveel verwijdering en onbegrip tussen de twee geliefden dat dit hun liefde bijna fataal wordt. Op het punt dat Esin letterlijk opgesloten zit en Serkan zich van haar heeft afgesloten, komt Esin in opstand en eist haar geluk weer op.

Barbosa

2009 | Korte film, Drama

Nederland 2009. Korte film van Iván López Núñez. Met o.a. Juda Goslinga, Bob Schrijber, Dick van den Toorn en Peter Beense.

Dertiger Robbie, loopjongen voor crimineel Barbosa, krijgt zijn leven maar niet op de rails. Hij mag zijn zoontje eens per maand zien en heeft schulden die hem boven het hoofd groeien. Dan wordt hem een voorstel gedaan om een andere crimineel om te leggen. Hij zou daardoor in een klap van zijn schulden af zijn. Overtuigend beeld van kleine sjacheraar en het milieu waarin hij zich staande probeert te houden. Met fraaie ontwikkeling tegen het eind, als het doelwit van Robbie hem uitnodigt op een feestje bij zijn familie, en Robbie te zien krijgt welk leven hij wordt geacht te nemen.

Het zusje van Katia

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Betty Qizmolli, Julia Seijkens, Olga Louzgina en Ian Bok.

Dit tweede deel van De Jongs trilogie over pubermeisjes met ernstige groeipijnen (dat begon met Bluebird en werd voltooid met Joy) is gebaseerd op de gelijknamige Spaanse roman van Andrés Barba. Het verhaal werd verplaatst van Madrid naar Amsterdam-Noord, waar het naamloze, kinderlijke meisje uit de titel woont met haar oudere zus, paaldanseres, en Russische moeder, prostituee. Wat een meedogenloze tragedie had kunnen worden à la Lilja 4-ever blijft in handen van De Jong, scenarist Jan Eilander en de formidabele, naturel spelende cast gevoelig en ingetogen.

Tussenstand

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Elsie de Brauw, Marcel Musters en Stijn Koomen.

De relatie tussen veertigers Roos (De Brauw) en Martin (Musters) loopt op z'n einde, maar, vanwege hun zeventienjarige zoon Isaac (Koomen), proberen ze het beschaafd te houden. Dat lukt niet erg. Regisseur De Jong liet de camera steevast gericht staan op de hoofdrolspelers, zodat je goed kunt zien hoe hun reactie is op datgene wat hun gesprekspartner zegt. Met fascinerend resultaat, vooral omdat Musters en De Brauw enorm in vorm zijn. Op het Nederlands Film Festival onderscheiden met drie Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Bluebird

2004 | Drama, Familiefilm

Nederland 2004. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Elske Rotteveel, Kees Scholten, Elsie de Brauw, Bright O'Richards en Jaap Spijkers.

De dertienjarige Merel (Rotteveel) is een slimme, energieke scholiere die van de ene op de andere dag het slachtoffer wordt van pesterijen. Tegenover de volwassenen houden Merel en haar kwelgeesten de schijn op maar naarmate de pesterijen toenemen verandert Merel geleidelijk in een schichtige puber. Jeugdige actrice Elske Rotteveel kan uitstekend overweg met de rol van de transformerende puber en het scenario van Helena van der Meulen blinkt uit in subtiele observatie van het meisje zonder te vervallen in al te veel voorgekauwde analyse en achtergrondinformatie. Populair op scholen als aanleiding voor klassegesprekken over pesten.

Uitgesloten

2001 | Romantisch drama

Nederland 2001. Romantisch drama van Mijke de Jong. Met o.a. Egbert Jan Weeber, Nadja Hüpscher, Michiel Huisman, Medi Broekman en Anne Buurma.

Uitgesloten speelt aan het begin van de jaren '80, al lijkt het soms alsof we in de jaren '50 zijn beland. Jonathan Stork bijvoorbeeld mag van z'n ouders niet roken, niet vrijen, en zondags niet werken, erger nog, hij moet op de Dag des Heren met de Vuurtoren langs de deur. Een crime voor een vlotte 17-jarige. Maar als hij dwars ligt, en weigert om 'in waarheid' te leven, ligt hij eruit. Niet alleen bij de Jehovah's Getuigen, maar ook bij z'n vader & moeder die nu eenmaal geen zondaar in hun midden kunnen dulden. Uitgesloten is een mooi geregisseerd en geloofwaardig verhaal over een curieus dilemma.

Mijn familie - Oma Keller

1997 | Documentaire

Nederland 1997. Documentaire van Grietje Keller.

Uitgesloten speelt aan het begin van de jaren '80, al lijkt het soms alsof we in de jaren '50 zijn beland. Jonathan Stork bijvoorbeeld mag van z'n ouders niet roken, niet vrijen, en zondags niet werken, erger nog, hij moet op de Dag des Heren met de Vuurtoren langs de deur. Een crime voor een vlotte 17-jarige. Maar als hij dwars ligt, en weigert om 'in waarheid' te leven, ligt hij eruit. Niet alleen bij de Jehovah's Getuigen, maar ook bij z'n vader & moeder die nu eenmaal geen zondaar in hun midden kunnen dulden. Uitgesloten is een mooi geregisseerd en geloofwaardig verhaal over een curieus dilemma.

Lieve Aisja

1996 | Drama

Nederland 1996. Drama van Mijke de Jong. Met o.a. Marina Iaellala, Rachida Iaellala, Jetteke van Schie, Abdembi Azzaoui en Nora Tahtahi.

Als haar vader is overleden, keert de in Rotterdam opgegroeide Aisja met haar familie terug naar Marokko. Ze probeert zich aan de strenge regels van het kleine dorpje en haar oom aan te passen, maar het huis van haar oom wordt steeds meer een gevangenis. Bovendien dreigt ze op haar veertiende al uitgehuwelijkt te worden. Haar broer kan dit niet aanzien en weet haar over te halen naar Nederland terug te vluchten...

Het is de schraapzucht, gentlemen

1996 |

Nederland 1996. Anette Apon. Met o.a. Lucie de Lange, Anke Jansen, Krijn ter Braak, Ton Lensink en Truus te Selle.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.

Asbest, the Silent Killer

1996 | Documentaire

1996. Documentaire van Barbara Den Uyl.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.

Stills

1995 | Korte film, Drama

Nederland 1995. Korte film van Mijke de Jong. Met o.a. Erik Visser, Kumar Ayivor, Martijn Galjé, Marcel Hensema en Catalijn Willemsen.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.

Lichtend pad

1990 |

Nederland 1990. Ton van der Lee.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.

Dagboek van het vergeten

1989 |

Nederland 1989. Peter Dop, Marjoleine Boonstra, Gilles Frenken, Barbara Den Uyl en Mieke Krijger.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.

De stayer

1986 | Korte film, Komedie

Nederland 1986. Korte film van Bennie Roeters. Met o.a. Bartho Braat, Michiel Romeyn, Fiet Dekker, Piet Kamerman en Mira de Vries.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.

B-121

1983 |

Nederland 1983. Mijke de Jong. Met o.a. Carla Reitsma en Linda de Wolf.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.

Als de nacht

1982 |

Nederland 1982. Jenne Sipman. Met o.a. Frans Genemans, Franz Feigl, Coby Stunnenberg en Truus te Selle.

Drieluik naar de beroemde dierenverhalen van P.C. Hooftprijswinnaar Anton Koolhaas. In Het is de schraapzucht, gentlemen blijkt dat ook dieren nadenken over de zin van het leven. Het drieluik belicht op bijzondere wijze de op het eerste gezicht zo alledaagse wereld van het dier. Zo vraagt het schaap Ursula zich af of het weiland ook bij haar afwezigheid existeert, hoopt de oude meeuw Tractaal op een massale meeuwenbijeenkomst en begrijpt mijnheer Tip maar niet waarom steeds de dikste van de varkens wordt weggehaald.