Brock Norman Brock: scenario en productie.
Er zijn 4 films gevonden.

Dogging: A Love Story

2009 |

Verenigd Koninkrijk 2009. Simon Ellis. Met o.a. Luke Treadway, Kate Heppell, Michael Socha, Richard Riddell en Sammy Dobson.

Regiedebuut van Simon Ellis, over de werkloze journalist Dan (Luke Treadaway) die in de wereld duikt van ‘dogging’, Engelse slang voor publieke seks). Wat begint als een snelle, luchtige film vol platte Britse humor, ontwikkelt zich langzaam maar zeker toch tot een redelijk conventioneel liefdesverhaal in de 21ste eeuw. Dogging: A Love Story is vooral wat betreft het romantische aspect niet altijd even interessant, maar er valt genoeg te lachen, met als hoogtepunten de naïeve loser Jim, die al moonwalkend elk meisje dat hij tegen komt probeert te versieren.

Bronson

2008 |

Verenigd Koninkrijk 2008. Nicolas Winding Refn. Met o.a. Tom Hardy, Kelly Adams en Luing Andrews.

Bronson, van de Deense regisseur Nicolas Winding Refn, vertelt het waargebeurde verhaal van Charles Bronson (geboren als Michael Peterson), volgens de Britse media ‘the most violent prisoner in Britain’. Hyperrealistisch, absurdistisch én clownesk, maar de film blijft altijd boeien. Een soort Clockwork Orange meets One Flew over the Cuckoo’s Nest meets Chopper.

Varuh meje

2002 | Mysterie, Avonturenfilm, Thriller, Drama

Duitsland​/​​Slovenië 2002. Mysterie van Maja Weiss. Met o.a. Iva Krajnc, Pia Zemljic, Tanja Potocnik, Jonas Znidasrsic en Boris Ostan.

Wie ook maar enigszins onder de indruk was van Deliverance of The Blair Witch project zal ook gecharmeerd zijn van Varu meje. Het debuut van Maja Weiss leunt zwaar op de Amerikaanse klassiekers met in de hoofdrollen drie lieflijke studentes die in een kano onbezorgd de Kolpa afzakken, de grensrivier tussen Kroatië en Slovenië. Maar hun geflirt met elkaar en met de lokale bevolking pakt slecht uit naarmate de reis vordert.

Suzhou He

2000 | Drama, Film noir, Experimenteel

Duitsland​/​​China 2000. Drama van Lou Ye. Met o.a. Zhou Xun, Jia Hongsheng, Yao Anlian, Hua Zhongkai en An Nai.

Regisseur Lou, die wordt gerekend tot de 'zesde generatie' filmers in China, werd op het filmfestival van Rotterdam onderscheiden met een VPRO Tiger Award voor deze Chinees-Duitse coproductie. De Suzhou rivier is de commerciële waterweg die door Shanghai voert en tegelijkertijd de dramatische leidraad van dit verhaal, verteld vanuit het standpunt van een bezeten, naamloze videofilmer. Hij raakt verliefd op Meimei, een meisje dat in een nachtclub als zeemeermin optreedt. Op een dag ontmoet hij motorkoerier Mardar die vertelt hoe hij zijn geliefde Moudan (dubbelrol Zhou) tragisch verloor. Lou, die in zijn tweede film geraffineerd een losse, Nouvelle Vague-achtige filmstijl combineert met de noir blik van land- en generatiegenoot Wong Kar-Wai en Hitchcockiaanse thrillerelementen, trekt de kijker mee in een steeds diepere wirwar van raadsels: zijn Moudan en Meimei een en dezelfde vrouw? En wat is precies de verhouding tussen de motorrijder en de filmer?