Pavel Pavlov

Acteur

Pavel Pavlov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Geheimnisse einer Seele

1926 | Drama

Duitsland 1926. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Werner Krauss, Ruth Weyher, Ilka Grüning, Pavel Pavlov en Jack Trevor.

Boeiende en gewaagde film waarin langs psychoanalytische weg de impotentie van een man (gespeeld door Werner Krauss) opgelost wordt. Pabst riep voor deze film de hulp in van enkele deskundigen op het gebied. Door het thema van de gespleten persoonlijkheid en door de fantastische droomscènes sluit deze film direct aan bij oudere expressionistische werken als Das Cabinet des Dr. Caligari.

Pikovaya dama

1915 | Fantasy, Horror

SU 1915. Fantasy van Yakov Protazanov. Met o.a. Ivan Mozzhukhin, Vera Orlova, E. Shebuyeva, Tamara Duvan en Pavel Pavlov.

De bewerking van het bovennatuurlijke verhaal van Alexander Poesjkin, dat ondanks de hoge ouderdom nog niets van zijn glans heeft verloren, is te beschouwen als een meesterwerk. Het verhaal betreft een legerofficier (Mozhukhin), die achter het winnende geheim (dat bekend is aan een oude gravin) van een kaartspel probeert te komen. Als hij bij de oude vrouw als een dief in de nacht binnendringt, schrikt zij van zijn bedreigende pistool en sterft als gevolg van een hartaanval. Zij verschijnt als een geest en vertelt Mozhukhin het geheim, maar hij verliest door een stommiteit bij het kaartspel. Behekst door de spottende geest van de gravin wordt hij gek en wordt hij opgesloten in een krankzinnigengesticht. De uitzonderlijke belichting geeft aan de klassieke film een angstaanjagend spookachtig effect en de flashbacks over heden en verleden waren voor die tijd revolutionair.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Pavlov op televisie komt.

Reageer