Jean Negulesco (1900-1993): regie en productie.
Er zijn 37 films gevonden.

Hello-Goodbye

1970 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Romantiek van Jean Negulesco. Met o.a. Michael Crawford, Curd Jürgens, Genevieve Gilles, Ira von Fürstenberg en Lon Satton.

Hopeloze driehoeksverhouding die nergens toe leidt en onzin is. Zeer vervelend.

The Invincible Six

1968 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1968. Avonturenfilm van Jean Negulesco. Met o.a. Stuart Whitman, Elke Sommer, Curd Jürgens, James Mitchum en Ian Ogilvy.

Een energieke actiefilm waarin een bonte groep op de vlucht is. Zij schieten de bewoners van een geïsoleerd dorpje te hulp, die door een gangsterbende worden lastig gevallen. De Iranese makers plaatsten THE MAGNIFICENT SEVEN in het hedendaagse Midden-Oosten.

The Pleasure Seekers

1964 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1964. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Tony Franciosa, Gene Tierney, Brian Keith, Carol Lynley en Gardner McKay.

Vakkundige romantiek à la THREE COINS IN THE FOUNTAIN over drie meisjes op zoek naar pret in Spanje.

Jessica

1962 | Komedie, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Italië 1962. Komedie van Jean Negulesco en Oreste Palella. Met o.a. Angie Dickinson, Maurice Chevalier, Noël-Noël, Sylva Koscina en Agnes Moorehead.

Dickinson speelt een Italiaanse vroedvrouw, op wie de meeste mannen uit het dorp een oogje hebben. Chevalier is de geestelijke van de parochie. Een onzin-film. Edith R. Sommer en Ennio de Concini bewerkten de roman van Flora Sandstrom The Midwife of Pont Clery tot scenario. Camerawerk van Piero Portalupi.

The Best of Everything

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Hope Lange, Stephen Boyd, Suzy Parker, Martha Hyer en Joan Crawford.

Veelzijdige produktie over vrouwen die succes en liefde najagen in de meedogenloze uitgeverswereld van New York City; Crawfords uitbeelding van de kille directrice met het gouden - maar lege - hart vormt een hoogtepunt. De film is gebaseerd op een oppervlakkige roman van Rona Jaffe.

Count Your Blessings

1959 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Deborah Kerr, Rossano Brazzi, Maurice Chevalier, Martin Stephens en Tom Helmore.

Niet zo'n leuke komedie en de glimlach van Chevalier helpt ook al niet. Kerr trouwt met Franse playboy Brazzi tijdens WO II; hij gaat er vandoor en blijft flirten. Hun kind spant samen om ze weer bij elkaar te brengen. Naar een roman van Nancy Mitford door Karl Tunberg in scenario gebracht. Camerawerk van Milton Krasner en George J. Folsey.

The Gift of Love

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Lauren Bacall, Robert Stack, Evelyn Rudie, Lorne Greene en Anne Seymour.

Als je het bij SENTIMENTAL JOURNEY kon uithouden, lukt je dat misschien ook bij deze remake, die iets minder goed is. Bacall gaat dood, maar keert terug naar de aarde als een leidende kracht voor haar man en dochter.

A Certain Smile

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Rossano Brazzi, Joan Fontaine, Bradford Dillman en Christine Carere.

Het romannetje van Françoise Sagan wordt in deze film opgeblazen tot een gigantische soap-opera, die zich te buiten gaat aan nog meer trivialiteit dan het oorspronkelijke verhaal over twee studenten uit Parijs, Carere en Dillman, wier romantische relatie verstoord wordt door losbol Brazzi. De dure Fontaine is verspilde moeite.

Boy on a Dolphin

1957 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Jean Negulesco. Met o.a. Alan Ladd, Clifton Webb, Sophia Loren, Laurence Naismith en Gertrude Flynn.

In het na-oorlogse Griekenland vindt sponsduikster Loren een oud beeldje, dat een jongen op een dolfijn voorstelt. Ze wil het verkopen aan de hoogstbiedende. Ladd, een archeoloog, wil haar van haar plannen laten afzien. Maar dan verschijnt Webb op het toneel, een verzamelaar die bereid is onwettige dingen uit te halen om zijn verzameling aan te vullen. Verouderde romance in een adembenemend mooi kader. Loren is zeer bevallig in haar Amerikaanse filmdebuut, maar Ladd is verschrikkelijk miscast. Webb als de verzamelaar is een sluwe gentleman-bedrieger. David Divine's roman werd door Ivan Moffatt en Dwight Taylor minder overtuigend tot scenario bewerkt. Zeer mooie beelden van Milton Krasner. Gedraaid in CinemaScope.

The Rains of Ranchipur

1955 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Lana Turner, Richard Burton, Michael Rennie, Fred MacMurray en Joan Caulfield.

Lady Esketh (Turner) is volgens haar adellijke echtgenoot (Rennie) hebzuchtig, zelfzuchtig, decadent en corrupt. De lady verslindt bovendien mannen, en tijdens een verblijf in India, waar haar reputatie haar vooruitgesneld is, zet zij de traditie voort. Dokter Safti (Burton) moet de nieuwe verovering worden, maar de heersende Maharani (Leontovich), natuurrampen en oprechte gevoelens kunnen nog wel eens in de weg staan. The Rains Came van Louis Bromfield was al in 1939 verfilmd; de 1955-versie moest vooral veel luxer worden. Lana Turner zorgt daar in haar eentje voor, maar voor de zekerheid werden dure rampeneffecten toegevoegd. Aan Burton met tulband de taak om het realiteitsgehalte te waarborgen.

Daddy Long Legs

1955 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1955. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Fred Astaire, Leslie Caron, Terry Moore, Thelma Ritter en Fred Clark.

De Amerikaanse miljonaire Jervis Pendleton III (Astaire) ontmoet tijdens een reis in Frankrijk een achttienjarige wees en betaalt vervolgens, op afstand en anoniem, haar opleiding in Amerika. Wanneer ze elkaar weer tegenkomen ontstaat er iets moois tussen de twee. Het leeftijdsverschil tussen topdanser Fred Astaire (halverwege de vijftig, als altijd jeugdig ogend) en danseres Leslie Caron (Gigi) was met dertig jaar ook in werkelijkheid groot. Toch zorgen de twee voor wervelende momenten. De film kreeg drie Oscarnominaties, waaronder voor het liedje Something’s Gotta Give.

Woman's World

1954 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1954. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Clifton Webb, June Allyson, Van Heflin, Arlene Dahl en Lauren Bacall.

Een intellectualistische kijk in de wereld van het grote zakenleven, en op de mannen en vrouwen die deze wereld uitmaken, met Webb als de typische directeur van een multinational die een opvolger zoekt.

Three Coins in the Fountain

1954 | Romantiek, Muziek, Drama, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1954. Romantiek van Jean Negulesco. Met o.a. Rossano Brazzi, Jean Peters, Clifton Webb, Louis Jourdan en Dorothy McGuire.

Een mooie muzikale romance met veel vaart en verve, en met als toegift schitterende buitenopnames te Rome. Drie vrouwen doen een romantische wens bij de Trevi-fontein en beleven vervolgens allerlei liefdesavonturen. Er is later een nieuwe versie gedraaid, getiteld THE PLEASURE SEEKERS. Vier Oscars voor o.a. de fotografie van Milton Krasner en de muziek; Frank Sinatra zingt de titelsong. Later werd hierop een tv-serie Coins In The Fountain gebaseerd. Gedraaid in CinemaScope.

Titanic

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Clifton Webb, Barbara Stanwyck, Robert Wagner, Richard Basehart en Audrey Dalton.

De handeling vindt plaats aan boord van het luxe passagiersschip de Titanic tijdens zijn eerste en enige Atlantische overvaart in 1912. We volgen diverse tragedies, w.o. die van Webb en Stanwyck wiens huwelijk op de klippen gelopen is, en nu vechten voor hun kinderen, dronkeman Basehart die zijn ongelukkige levensloop tracht te vergeten in de fles, enz. Tot de noodlottige botsing met een ijsberg. Koel, haast emotieloos beeld van de laatste uren van `het schip dat niet kon zinken`, gezien vanuit het standpunt van de passagiers en van het begin tot het einde gefilmd in de studio`s, zij het indrukwekkend. Sterke vertolkingen kunnen het zwakke scenario niet redden van Charles Brackett, Walter Reisch en Richard Green, dat bovendien bekroond werd met een Oscar. Bovendien is er tijdens het zinken geen sprake van paniek, alleen van heldenmoed, wat ongeloofwaardig overkomt. Een veel beter beeld van de ramp wordt gebracht in A NIGHT TO REMEMBER (1958). Camerawerk van Joseph MacDonald.

Scandal at Scourie

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Donna Corcoran, Agnes Moorehead en Arthur Shields.

Een lauwe Garson-Pidgeon-productie, spelend in Canada, over een protestants echtpaar dat de gemeente shockeert door een katholiek kind te adopteren. Scenario van Norman Corwin, Leonard Spiegelgass en Karl Tunberg naar een verhaal van Mary McSherry. Camerawerk van Robert Planck.

How to Marry a Millionaire

1953 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Marilyn Monroe, Lauren Bacall, Betty Grable, William Powell en Rory Calhoun.

Drie meiden, Loco Dempsey (Grable), Pola Debevoise (Monroe) en Schatze Page (Bacall) gaan naar New York om daar een rijke vent aan de haak te slaan. Maar uiteindelijk komen ze natuurlijk terecht bij de Ware Liefde. Drie godinnen van het witte doek in een film, en dan ook nog in het destijds nieuwe CinemaScope! Grable is schattig, Bacall is mooi en wereldwijs maar vooral Monroe is leuk, als kippige, een tikje ijdele schone, die liever door het leven struikelt dan dat ze haar bril opzet.

Phone Call from a Stranger

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Bette Davis, Shelley Winters, Gary Merrill, Michael Rennie en Keenan Wynn.

Advocaat Merrill ontdekt de ontrouw van zijn vrouw en kan haar niet vergeven. Hij vertrekt naar L.A. per vliegtuig. In het vliegtuig ontmoet hij Winters, Rennie en Wynn die hem allen in vertrouwen nemen. Het toestel stort neer en Merrill is de enige overlevende. Hij besluit de familieleden van de drie slachtoffers op te zoeken om een en ander recht te zetten. Fragmentarisch melodrama met sterk moraliserende inslag die de gezinswaarden hoog houdt. Goede vertolking (met een korte maar indrukwekkende rol van Davis) redt het stroperige scenario van Nunnally Johnson, naar een verhaal van L.A.R. Wylie. Vakkundige fotografie van Milton Krasner.

O'Henry's Full House

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Henry Koster, Henry Hathaway, Jean Negulesco, Howard Hawks en Henry King. Met o.a. Charles Laughton, Marilyn Monroe, David Wayne, Erno Verebes en Dale Robertson.

Een vijfluik van uiteenlopende verhalen van O`Henry. THE COP AND THE ANTHEM is geregisseerd door Henry Koster en gaat over een oude zwerver (Laughton), die in een kerk een onderkomen zoekt voor de koude van de naderende winter. Hij wordt opgepakt door de politie en door een snelrechter veroordeeld wegens landloperij. Marilyn is een straatmadelief. THE CLARION CALL stond onder regie van Henry Hathaway en gaat over schrandere politieman Dale, die chanterende moordenaar Widmark uiteindelijk te slim af is. In THE LAST LEAF - spelleiding Jean Negulesco - doet de depressieve en aan een longontsteking lijdende Baxter de gelofte dat zij zal sterven als het laatste blad van de wijnstok dat voor haar raam te zien is, is afgestorven en weggewaaid. In de nacht breekt een verschrikkelijke sneeuwjacht los, maar de volgende morgen is een wonder geschied: het blad is er nog en Baxter wil weer leven. Onder het raam en een naast een ladder ligt de bejaarde schilder Ratoff, die een blad geschilderd heeft en aan de plant bevestigd heeft - hij heeft zijn leven geofferd om dat van een jonge vrouw te redden. Peters is Baxters zuster. In de THE RANSOM OF RED CHIEF van Howard Hawks kidnappen twee Newyorkse schlemielen (Allen en Levant) het zoontje (Akers) van rijke ouders uit een klein stadje in Alabama - het blijkt zo`n pestjoch te zijn dat de hele stad feestviert omdat ze van hun kwelgeest verlost zijn; de ouders weigeren het losgeld op te brengen. De twee boeven blijft niets anders over zijn vader en moeder geld aan te bieden om hem weer kwijt te raken... THE GIFT OF THE MAGI (regie: Henry King) gaat over een echtpaar dat het niet breed heeft. Crain heeft prachtig lang goudblond haar en Granger heeft een fraai gouden horloge. Het is Kerstmis en ze willen elkaar een kado geven: Crain verkoopt haar haar en koopt daarmee een horlogeketting en Granger schraapt zijn laatste cent bijelkaar om twee sjieke haarkammen te kopen... Hoewel de verhaaltjes vederlicht zijn zetten de rollen goed spel neer. Schrijver O'Henry, die op 11 september 1862 werd geboren, heette in werkelijkheid William Sidney en pende zijn geschiedenissen in de bak, waar hij vijf jaar doorbracht, nadat hij daarvoor een karig betaald baantje had gehad als kassier bij een bank.

Lydia Bailey

1952 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Jean Negulesco. Met o.a. Dale Robertson, Anne Francis, Luis Van Rooten, Juanita Moore en William Marshall.

Een knappe maar lege versie van Kenneth Roberts actievertelling over het Haïti uit de 19e eeuw en de revolte tegen de Franse overheersers.

Lure of the Wilderness

1952 | Misdaad, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Jean Negulesco. Met o.a. Jeffrey Hunter, Jean Peters, Constance Smith, Walter Brennan en Jack Elam.

Georgia, 1910. De jonge Ben gaat op zoek naar zijn hond in een moerassig gebied, waar nog nooit iemand levend vandaan gekomen is. Hij overleeft dankzij de hulp van Jim en zijn dochter Laurie, die hier al jaren wonen omdat Jim gezocht wordt wegens moord. Ben wil graag iets terugdoen en zorgt dat Jim genoeg geld bijelkaar krijgt om een advocaat te nemen. Zodra de werkelijke moordenaars erachter komen waar Jim zich bevindt, achtervolgen ze Ben in het moeras

Take Care of my Little Girl

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Jeanne Crain, Dale Robertson, Mitzi Gaynor, Jean Peters en Jeffrey Hunter.

Een melodramatisch verhaal over studentensociëteiten.

Under My Skin

1950 |

1950. Jean Negulesco. Met o.a. Orley Lindgren, John Garfield, Micheline Presle en Luther Adler.

Een melodramatisch verhaal over studentensociëteiten.

Three Came Home

1950 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1950. Oorlogsfilm van Jean Negulesco. Met o.a. Claudette Colbert, Patric Knowles, Florence Desmond, Sessue Hayakawa en Helen Westcott.

Treffend spel van Colbert en Hayakawa maakt er verplicht kijkvoer van. Britse gezinnen op Borneo worden tijdens WO-II naar Japanse concentratiekampen gestuurd, maar de gestudeerde Hayakawa stelt veel belang in schrijfster Colbert.

The Mudlark

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Irene Dunne, Alec Guinness, Finlay Currie, Anthony Steele en Andrew Ray.

Een ongebruikelijk drama rond koningin Victoria (Dunne) die een afgezonderd bestaan leidt sedert de dood van haar echtgenoot en tot de realiteit terugkeert door een incident met een dakloos zwerfstertje dat haar kasteel binnendringt. Dunne is zeer goed als koningin, Guinness als Disraeli een genot om te zien. In Engeland gefilmd.

Britannia Mews

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Dana Andrews, Maureen O'Hara, Sybil Thorndike, Wilfrid Hyde-White en Fay Compton.

Grillig melodrama over de rijke O'Hara die haar familie trotseert door met de aan lager wal geraakte artiest Andrews te trouwen. Speelt in het Engeland van de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Road House

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Ida Lupino, Cornel Wilde, Celeste Holm, Richard Widmark en O.Z. Whitehead.

Lupino raakt knel tussen gezworen vijanden: de eigenaar van een wegrestaurant Widmark en de voorwaardelijk in vrijheid gestelde gevangene Wilde. Lupino zingt zelfs het liedje 'Again' in dit meeslepende drama.

Johnny Belinda

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Jane Wyman, Lew Ayres, Charles Bickford, Jan Sterling en Agnes Moorehead.

Gevoelig gespeeld en sfeervol drama over een jong doofstom meisje (Wyman) met een verschrikkelijke vader en een dokter (Ayres) die zich over haar ontfermt en haar leert liplezen. Het hele dorp kijkt op haar neer, maar door de arts bloeit ze op. Dan verkracht een van de macho's uit het provinciegat haar. Het decor waartegen dit hartverscheurende drama zich voltrekt, is een provinciale gemeenschap die van de visvangst leeft en het is allemaal heel levendig in beeld gebracht. Wyman kreeg een Oscar voor haar mooie rol. Elf nominaties waren daaraan voorafgegaan. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie. Scenario van Irmgard von Cube en Allen Vincent naar een toneelstuk van Elmer Harris. Camerawerk van Ted McCord.

Deep Valley

1947 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Jean Negulesco. Met o.a. Ida Lupino, Dane Clark, Wayne Morris, Fay Bainter en Henry Hull.

In Libby Saul`s (Lupino) eentonig boerenbestaantje komt een gangster van een nabijgelegen gevangenenkamp; eersteklas acteurs in uitstekend drama. Het scenario is van Salka Viertel en Stephen Morehouse Avery naar een roman van Dan Totheroh. Het camerawerk is van Ted McCord.

Three Strangers

1946 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1946. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Geraldine Fitzgerald, Peter Lorre, Joan Lorring, Robert Shayne en Marjorie Riordan.

Jer[KA4]ome Arbutny (Greenstreet) en John West (Lorre) werken samen met Crystal Shackleford (Fitzgerald) als partners die onder ongebruikelijke omstandigheden beschikken over een winnend paardentotobriefje. Een bizar John Huston-scenario maakt er fascinerend kijkvoer van, naar het verhaal Three Men and a Girl. Het camerawerk is van Arthur Edeson. Howard Koch werkte mee aan het scenario.

Nobody Lives Forever

1946 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. John Garfield, Geraldine Fitzgerald, Walter Brennan, Faye Emerson en George Coulouris.

In deze film, die je met een beetje goeie wil een 'film noir' zou kunnen noemen, speelt John Garfield de tragische ex-militair annex gokbaas Nick Blake. Na een verblijf in een militair hospitaal keert hij terug naar zijn thuisbasis Manhattan waar hij ontdekt dat zijn lief het met een ander houdt; een 'ander' die hem ook nog es 50.000 dollar lichter heeft gemaakt. Nick reageert onderkoeld. Hij kust zijn trouweloze lief hartstochtelijk en terwijl ze nog met geloken ogen staat na te genieten geeft hij haar een draai om d'r oren. Nobody lives forever is rijkelijk voorzien van dat soort verrassende incidenten. En dat is maar goed ook want het filmverhaal (over Nicks criminele maar vooral amoureuze belevenissen in het verre Los Angeles) is verder tamelijk kleurloos en voorspelbaar. De heerlijk ouderwetse filmmuziek is van Adolph Deutsch

Humoresque

1946 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1946. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Joan Crawford, John Garfield, Oscar Levant, J. Carrol Naish en Craig Stevens.

Crawford is een welgestelde, uiterlijk stabiele vrouw, die tot de glitterwereld behoort, maar ze is in werkelijkheid onzeker en diep ongelukkig waardoor ze naar de fles grijpt. Ze zoekt ook troost in het protegeren van jong muzikaal talent. Garfield is een ambitieuze violist die een verhouding met haar aangaat, en die eindigt in een hartverscheurende tragedie. De film is beslist geen super soap-opera. De spelprestaties zijn uitmuntend, hij is goed geproduceerd, er zijn sterke komische bijdragen van Levant en de finale slaat alles. Misschien wel Crawfords beste film. Scenario van Clifford Odets en Zachary Gold naar een roman van Fannie Hurst. Camerawerk van Ernest Haller.

The Mask of Dimitrios

1944 | Mysterie, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1944. Mysterie van Jean Negulesco. Met o.a. Peter Lorre, Zachary Scott, Faye Emerson, Victor Francen en Eduardo Ciannelli.

Een prima, bijzonder en mysterieus melodrama waarin Lorre als schrijver van goedaardige mysteries het leven van de beruchte schurk Scott onder de loep neemt. Zoals altijd vormen Lorre en Greenstreet een uitstekend koppel. Het scenario is van Frank Gruber naar een roman van Eric Ambler. Het camerawerk is van Arthur Edeson.

The Conspirators

1944 | Oorlogsfilm, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Jean Negulesco. Met o.a. Hedy Lamarr, Paul Henreid, Peter Lorre, Victor Francen en Vladimir Sokoloff.

WO II-intrige in Lissabon lijkt een beetje op CASABLANCA. Overvloedig gedaan met mooie rollen met beeldschone Lamarr aan het hoofd. Vladimir Pozner, Leo Rosten en Jack Moffitt bewerkten de roman City of Shadows van Fredric Prokosch tot scenario. Camerawerk van Arthur Edeson.

Roaring Guns

1944 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1944. Historische film van Jean Negulesco. Met o.a. Robert Shayne, Virginia Patton, Stephen Richards, Charles Arnt en Norman Willis.

De goldrush naar Californi[KA3]e van 1849 opende de weg naar het westen van de V.S. In 1865 volgden de pionniers en een nieuwe staat werd geboren. In 1877 werden hydraulische pompen ingezet in de zoektocht naar goud. De bevolking morde. Met de machines werd de grond verknoeid, oogsten mislukten, huizen stortten in en mensen lieten het leven onder het puin. De directeur van de Golden Moon Mine, Jared Whitney (Shayne), wil iets ondernemen om de last op de bevolking te verminderen, maar zijn bazen zijn enkel geïnteresseerd in winst. Jared wordt ontslagen, een opstand is onvermijdelijk. Een boeiend beeld van de strijd van een boerenbevolking tegen een machtige organisatie. Het wordt allemaal erg idealistisch voorgesteld, maar Negulesco, bij de aanvang van zijn rijke carrière, weet er toch wel spanning in te brengen, ondanks het pamfletachtige scenario van Ed Earl Repp, naar een verhaal van Clements Ripley. Art Baker spreekt de commentaar. Fotografie is van Carl Guthrie.

Conspirators

1944 | Drama

1944. Drama van Jean Negulesco.

De goldrush naar Californi[KA3]e van 1849 opende de weg naar het westen van de V.S. In 1865 volgden de pionniers en een nieuwe staat werd geboren. In 1877 werden hydraulische pompen ingezet in de zoektocht naar goud. De bevolking morde. Met de machines werd de grond verknoeid, oogsten mislukten, huizen stortten in en mensen lieten het leven onder het puin. De directeur van de Golden Moon Mine, Jared Whitney (Shayne), wil iets ondernemen om de last op de bevolking te verminderen, maar zijn bazen zijn enkel geïnteresseerd in winst. Jared wordt ontslagen, een opstand is onvermijdelijk. Een boeiend beeld van de strijd van een boerenbevolking tegen een machtige organisatie. Het wordt allemaal erg idealistisch voorgesteld, maar Negulesco, bij de aanvang van zijn rijke carrière, weet er toch wel spanning in te brengen, ondanks het pamfletachtige scenario van Ed Earl Repp, naar een verhaal van Clements Ripley. Art Baker spreekt de commentaar. Fotografie is van Carl Guthrie.

Alice In Movieland

1942 | Komedie, Korte film

Verenigde Staten 1942. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Joan Leslie, Nana Bryant, Clara Blandick en Clarence Muse.

Alice Purdee (Leslie) wint in een schoonheidswedstrijd een reis naar Hollywood. Zoals elk meisje in deze omstandigheid is ze angstig en zenuwachtig. Ze is vastbesloten een ster te worden. Vol hoop doet ze een auditie, die echter door haar nerveusheid een flop wordt. Maar Alice is een doordrijver en ze laat zich niet afschrikken door wat tegenslag. Een erg geromanizeerd beeld van Hollywood, zoals de filmstad zich wou tonen aan de gemiddelde filmliefhebber: de stad waar iedereen met pit in het lijf het tot ster kon brengen. Een oppervlakkig niemendalletje met cameo- rolletjes van Craig Stevens, Alexis Smith, Ronald Reagan, Jane Wyman, Alan Hale en John Adair. Leslie krijgt vanzelfsprekend de gelegenheid om een liedje te zingen. Owen Crump en Cyrus D. Wood baseerden het scenario op een verhaal van Ed Sullivan. Fotografie is van Ted McCord.

Singapore Woman

1941 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten 1941. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Brenda Marshall, David Bruce, Virginia Field, Jerome Cowan en Rose Hobart.

Het rommelige verslag van een jonge rubberplanter die Marshall wil bevrijden van een oosterse vloek. Opnieuw gefilmd als DANGEROUS.