Krishna Shah

Regisseur, Scenarist, Producer

Krishna Shah is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

South Beach

1993 | Actiefilm, Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1993. Actiefilm van Fred Williamson. Met o.a. Fred Williamson, Peter Fonda, Gary Busey, Vanity en Robert Forster.

Detective Mack Derringer (Williams) uit Miami probeert erachter te komen wie zijn ex-vrouw (Vanity) lastigvalt via de lijnen van haar telefoonseks-onderneming. Een en ander draait uit op een warrige reeks confrontaties met moordenaars en gangsters, waarvan de meesten absoluut niets met de plot van doen hebben. Als dit alles met opzet is gebeurd, zou je nog kunnen spreken van een existentialistische benadering, maar alles wijst op weer een incompetente exploitation-film van producent-regisseur- hoofdrolspeler Williams. De beroemde namen van de aftiteling dragen nauwelijks iets bij aan deze film en maken hem er niet beter op. Scenario van Michael Montgomery. Camerawerk van Carlos González.

Hard Rock Zombies

1985 | Horror, Muziek

Verenigde Staten 1985. Horror van Krishna Shah. Met o.a. B.J. Curcio, Jennifer Coe, Geno Andrews, Sam Mann en Mick Manz.

Vreselijke satire over een rock'n'roll band die zombies, weerwolven, kannibalen en Adolf Hitler tegen het lijf loopt. Het lijkt allemaal op een slechte kopie van The Monkees van de TV.

Shalimar

1978 | Avonturenfilm, Thriller

India 1978. Avonturenfilm van Krishna Shah. Met o.a. Rex Harrison, John Saxon, Sylvia Miles, Zenat Aman en Shammi Kapoor.

Harrison leeft als zonderling en heeft zich teruggetrokken in een zwaar bewaakt landhuis op een eiland in de Stille Zuidzee. Hij daagt beroepsdieven uit om de grootste robijn ter wereld te stelen. De een na de ander vindt daarbij de dood. Tot Saxon in staat is de robijn in handen te krijgen. Dan blijkt Harrison een slechte verliezer te zijn en verandert de gentleman in een niets ontziende moordenaar.

The River Niger

1976 | Film noir, Drama

Verenigde Staten 1976. Film noir van Krishna Shah. Met o.a. James Earl Jones, Cicely Tyson, Glynn Turman, Louis Gossett jr en Roger E. Mosley.

Een intelligent, aangrijpend verhaal (gebaseerd op een toneelstuk uit 1972 dat de Tony Award kreeg) over een zwart gezin dat het hoofd boven water probeert te houden. De hoofdrollen zijn overtuigend en ontroerend.

Rivals

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Krishna Shah. Met o.a. Robert Klein, Joan Hackett en Scott Jacoby.

Een tweede huwelijk brengt een kind ertoe de nieuwe rivaal van de moederlijke liefde te proberen te vermoorden. Ongebruikelijk zou je zeggen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Krishna Shah op televisie komt.

Reageer