José Jolet

Acteur

José Jolet is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Jackson ou le mnémocide

1978 | Thriller

België 1978. Thriller van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Philippe Geluk, Roger Dutoit, Jacqueline Bir, Paul Mulder en Raymond Peira.

Een gemaskerd individu dringt de ruimte binnen, waar een grote firma al haar electronica heeft opgeslagen. Wanneer er niet een enorme losprijs wordt betaald, zal hij alles vernietigen, hetgeen de ondergang van deze onderneming, die al sinds mensenheugenis in privé-handen is, zou betekenen. Tegenwoordig een afgezaagd thema, maar toen niet. Een scenario dat te mager is voor een lange speelfilm. Een thriller zonder vaart is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Het decor doet verouderd aan en hoofdrolspeler Geluk heeft sindsdien een schitterende carrière als cartoonist opgebouwd; hij heeft er zeer goed aan gedaan van beroep te veranderen!

Les uns, les autres

1972 | Drama

België 1972. Drama van Ben Salah. Met o.a. André Desramaux, Monique Derramaux, Abdel Rarbo, Jean-Claude Martiat en Jacques Racket.

Afwisselend zijn gespeelde scènes en archiefopnamen van actuele gebeurtenissen over allerlei problemen te zien, waarmee de ongelukkige immigranten te kampen hebben. Gemaakt door de eerste de beste Maghrebijn die er te vinden was, en met de pretentie de interne tegenstellingen van het westen duidelijk te maken. Een schools, typisch mei 1968-produkt. Slaapverwekkend en helemaal uit de tijd.

Paix sur les Champs

1970 | Drama

België 1970. Drama van Jacques Boigelot. Met o.a. Christian Barbier, Héléna Manson, Georges Poujouly, Claire Wauthion en Arlette Schreiber.

Een verfilming van de roman van Marie Gevers. Het Romeo en Julia-verhaal is gesitueerd op het Vlaamse platteland. Het camerawerk van Philippe Colette is prima.

L'affaire Sacco et Vanzetti

1967 | Biografie, Historische film

België 1967. Biografie van Paul Roland. Met o.a. Henri Marteau, Richard Muller, Maurice Travail, José Jolet en André Gevrey.

Een aandachtige, toegewijde en minutieuze reconstructie van het proces (van de titel) en de politieke verwikkelingen daaromheen in 1920 in Massachussets. Verzorgde decors en historische betrouwbaarheid, dat wel, maar ook subjectiviteit, zowel goede als minder goede acteurs en een weinig inventieve regie. Deze tvfilm verdwijnt dan ook in het niet bij de al eerder, met veel meer inspiratie gemaakte film SACCO E VANZETTI van Giuliano Montaldo (1971).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Jolet op televisie komt.

Reageer