Alexandre Kaliaguine

Acteur

Alexandre Kaliaguine is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Most Terrible Time In My Life

1993 | Misdaad, Film noir

Taiwan/Japan 1993. Misdaad van Kaizo Kayashi en Yu Wei Yen. Met o.a. Masotoshi Negase, Yang Haitin, Kiyotaka Nanbara, Shirô Sano en Shinya Tsukamoto.

Ex-bajesklant Nagase werkt als privé-detective in Yokohama. Op een dag redt hij een kelner uit Taiwan die het aan de stok heeft met twee vechtlustige yakuza's. De man blijkt op zoek te zijn naar zijn broer en Nagase besluit hem te helpen. Een taxi-chauffeur die dienst doet als zijn informant, weet hem te zeggen wat er aan de hand is: de mafia van Hong Kong en Taiwan hebben Yokohama uitgekozen om hun oorlog te beslechten. Knap uitgewerkt melodrama dat baadt in de sfeer van de Amerikaanse B- film uit de jaren 1950. De acteurs spelen het spelletje uitstekend mee. Hayashi schreef het scenario in samenwerking met Daisuke Tengan. In sfeervol zwart-wit opgenomen op locatie in Koganecho door Yuichi Nagata.

Roukopis

1992 | Drama

Frankrijk/SU 1992. Drama van Alexandre Mouratov. Met o.a. Vladimir Ivachov, Irina Brazgovka, Alexandre Kaliaguine, Zinovi Guerdt en Boris Kliouev.

De Sovjetunie 1949: een volgende fase van Stalin's schrikbewind. Jonge vertaalster Brazgovka maakt kennis in een rusthuis met schrijver Ivachov die vreselijk geleden heeft in een gevangenenkamp. In het huis bevindt zich ook een joodse dichter, wiens werk zij vertaalt. Stalin en zijn trawanten ontketenen een hetze en tijdens een progrom wordt de dichter gearresteerd. Ivachov laat de jonge vrouw het manuscript van zijn nieuwe boek lezen, maar zij neemt het hem kwalijk dat hij niet verkiest te zwijgen. Het scenario en de dialogen voor deze prachtige en informatieve film zijn van Jacques Baynac naar het boek van Lydia Tchoukovskaja, dat in het Frans als La plongée verscheen. Camerawerk van Vladimir Ilyin.

Klioutch

1992 | Misdaad, Historische film

Frankrijk/Rusland 1992. Misdaad van Pavel Tchoukhraï. Met o.a. Anatoli Kouznetsov, Alexandre Kaliaguine, Anatoli Romachine, Benjamin Smékhov en Alexis Sérébriakov.

Petrograd, februari 1917. De bekende bankier Fisher wordt dood aangetroffen in een appartement in de rosse buurt van de stad. Bij het onderzoek ontdekt de commissaris van politie dat Fisher in dit appartement regelmatig seksparty's organiseerde. Hij ondervraagt de personen waarvan hij vermoedt dat ze hierop meermaals aanwezig waren. Trouwens iedereen die een sleutel voor het appartement bezit is een potentiële verdachte. Voor de pers is de zaak duidelijk: Fishers veel jongere vrouw heeft hem laten ombrengen om de erfenis op te strijken. Op de achtergrond van het onderzoek doemt het spook van de revolutie op. Sfeervolle thriller waarin afgevraagd wordt of het nog belangrijk is een moordzaak op te lossen als de hele stad in de greep van een bloedige revolutie zit. Langzaam maar zeker sijpelt het gegeven van de revolutie in het klassieke misdaadverhaal door, tot het uiteindelijk het hoofdthema wordt. Het knap opgebouwde scenario van Jacques Baynac is gebaseerd op de roman van Mark Aldanov. De nostalgisch aandoende fotografie is van Yvan Bagaev.

Histoires russes : Le manuscrit

1992 | Drama

Frankrijk/Rusland 1992. Drama van Alexandre Mouratov. Met o.a. Irina Brazgovka, Vladimir Ivachov, Zinovi Guerdt, Alexandre Kaliaguine en Boris Kliouev.

Rusland in 1949. Het Stalinisme viert hoogtij. Nina (Brazgovka) is een vertaalster die samenwerkt met een jonge joodse dichter. Deze wordt echter gearresteerd en naar de kampen gezonden. Later maakt Nina kennis met de schrijver Bibline (Ivachov). Ze leest zijn boek over de kampervaringen na en is geschokt door zijn openhartigheid. Een pijnlijk deprimerende kijk in het Rusland onder Stalin. Niet erg geschikt voor een 'avondje ontspanning', maar wel erg realistisch van opbouw. Sterke acteurprestaties. Jacques Baynac baseerde zijn scenario op de roman Spousk pod vodou van Lydia Tchoukovskaia. Fotografie van Vladimir Ilin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexandre Kaliaguine op televisie komt.

Reageer