Maureen McNalley

Acteur

Maureen McNalley is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

L'affaire Dominici

1973 | Misdaad, Drama, Thriller

Zweden/Frankrijk/Italië 1973. Misdaad van Claude-Bernhard Aubert en Claude Bernard-Aubert. Met o.a. Jean Gabin, Victor Lanoux, Geneviève Fontanel, Gérard Darrieu en Gérard Depardieu.

Engelse toeristen in de Provence worden in hun tent vermoord. De verdenking richt zich op de bewoners van de nabije boerderij. Boeiende reconstructie van een echt gebeurd voorval uit 1952, met vooral een sterke rol van Gabin als de norse oude boer. Scenario van de regisseur, Daniel Boulanger, en Louis-Emile Galey. Camerawerk van Ricardo Aronovitch.

Sweet Hunters

1969 | Drama

Panama/Frankrijk 1969. Drama van Ruy Guerra. Met o.a. Sterling Hayden, Susan Strasberg, Stuart Whitman, Andrew Hayden en Maureen McNalley.

Ornitoloog Hayden leeft met zijn vrouw McNalley en zoon Andrew op een wild, verlaten eiland. Op een naburig eiland is een gevangene (Whitman) ontsnapt en McNalley is ervan overtuigd dat die zich schuil houdt op hun eiland. Wanneer Strasberg, de zus van McNalley, voor enkele dagen arriveert vindt zij haar familie in een zekere droomtoestand. Spoedig wordt ook zij opgenomen in de ongewone en mysterieuze sfeer gaschapen door vreemde situaties. Zeer ongewone, sterk symbolisch geladen film vol hallucinante beelden. Een huis clos in open lucht. De personages zijn raadselachtig, de sfeer beklemmend. Het poëtische scenario van Guerra speelt zich af op de grenslijn tussen realiteit en fantazie. De vijf acteurs zijn grandioos in, voor hen, zeer ongewone rollen. Ten onrechte een haast vergeten film met magistrale beelden van Ricardo Aronovich.

op televisie
2 uitzendingen

L'affaire Dominici (1973) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 08 juli
TV 5 Monde Europe
21:00 - 22:41
vrijdag 13 juli
TV 5 Monde Europe
18:39 - 20:21

Reageer