Manolo Escobar is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Todo es posible en Granada

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Manolo Escobar, Tessa Hood, Manolo Gómez Bur, Luis Varela en Manolo Gomez.

Een verschrikkelijke herverfilming van de gelijknamige film uit 1954.

Dónde estará mi niño?

1980 | Komedie, Musical

Spanje 1980. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Manolo Escobar, Antonio Garisa, María Kosty en Africa Pratt.

Een man wil het kind vinden dat hij jaren daarvoor als vrijgezel kreeg. De afgang van de onuitstaanbare zanger-acteur Escobar.

Donde hay patrón

1978 | Komedie, Musical

Spanje 1978. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manolo Escobar, Sara Lezana, Manolo Gómez Bur en Alvaro de Luna.

Een zeeman is amateur-zanger. Het succes van Escobar behoorde al tot het verleden en zijn oude getrouwen kwamen de film niet eens zien.

Préstamela esta noche

1977 | Komedie, Musical

Spanje/Panama 1977. Komedie van Tulio Demichelli. Met o.a. Manolo Escobar, Perla Faith, Antonio Garisa en Narciso Ibáñez Menta.

Een traditionele Spaanse zanger moet in Panama met een plaatselijke ster concurreren. De aftakeling van de overigens nooit zo geweldige Manolo Escobar.

Cuando los niños vienen de Marsella

1974 | Komedie, Musical

Spanje 1974. Komedie van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Sara Lezana, Tina Sáinz en Antonio Garisa.

Een oplichter die dol is op zingen, slaagt er tenslotte in een eerlijk man te worden. Een film over de decadentie van het vroegere muziekidool Manolo Escobar.

Me has hecho perder el juicio

1973 | Komedie, Musical

Spanje 1973. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Manolo Escobar, Mary Francis, Andrés Pajares, José Sazatornil en Agata Lys.

Een zanger wordt verliefd op zijn vrouwelijke impresario. De decadentie van de filmformule van Escobar wordt hier gecombineerd met de komedies van Alfredo Landa. Een tamelijk solide rolverdeling.

Entre dos amores

1972 | Drama, Musical

Mexico/Spanje 1972. Drama van Luis Lucía. Met o.a. Manolo Escobar, Irán Eory, Isabel Garcés en Inma de Santis.

Een zanger aarzelt tussen twee vrouwen. Het klassieke knoeiwerk dat gemaakt werd ten dienste van de al aftakelende Manolo Escobar. Deze keer in het genre van een feuilleton, dat bij het Mexicaanse publiek zo in de smaak valt.

Me debes un muerto

1971 | Komedie, Musical

Spanje 1971. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, Antonio Garisa, Agustín González en Gracita Morales.

Een danseres probeert een typisch Spaanse zanger te bedriegen. De laatste uit de serie Escobar/Velasco. Een slechte productie, maar in zekere zin schilderachtig. Men heeft zelfs geprobeerd de onsterfelijke film STRANGERS ON A TRAIN van Hitchcock te bespotten.

En un lugar de la Manga

1970 | Komedie, Musical

Spanje 1970. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez en Manolo Gómez Bur.

Een grondbezitter die tevens amateurzanger is, weigert zijn grond aan een bouwonderneming te verkopen. Een van de knoeiwerken waarin Manolo Escobar en Conchita Velasco de hoofdrollen vervullen.

Juicio de faldas

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, José Sazatornil en Gracita Morales.

Een knappe advocate neemt de verdediging op zich van een zanger. Een van de muzikale komedies waarin het paar Escobar en Velasco de hoofdrol speelt. Even stompzinnig en reactionair als hun overige films.

Relaciones casi públicas

1968 | Komedie, Musical

Spanje 1968. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco en José Sacristán.

Aan de Costa del Sol werkt een beroemde zanger. Even onuitstaanbaar als de overige musicals met Manolo Escobar en Conchita Velasco in de hoofdrollen.

Pero ... en qué país vivimos!

1967 | Komedie, Musical

Spanje 1967. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Manolo Escobar, Conchita Velasco, Alfredo Landa en Gracita Morales.

Een popzangeres en een volkszanger beconcurreren elkaar voor de televisie. Een van de beroemdste films met het paar Escobar/Velasco in de hoofdrol. De film is echter even achterlijk en beschamend als hun overige films.

El Padre Manolo

1966 | Musical, Komedie

Spanje 1966. Musical van Ramón Torrado. Met o.a. Manolo Escobar, Angel de Andrés, Miguel Ligero en Laly Soldevila.

Een priester lost de problemen in zijn parochie op door overal waar hij komt te zingen. Onuitstaanbaar en reeds duizend en een keer eerder gerealiseerd binnen de Spaanse film.

Un Beso en el puerto

1965 | Komedie, Musical

Spanje 1965. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Manolo Escobar, Ingrid Pitt, Antonio Ferrandis en Manuel Alexandre.

Een eenvoudige beambte die verzot is op zingen, wordt verliefd op een mooie buitenlandse vrouw. Het is een van de eerste en succesvolle slechte films die gemaakt werd ter meerdere glorie van de miserabele Spaanse zanger Manolo Escobar. De moeite van het vermelden waard is het optreden van de fascinerende Ingrid Pitt, later bekend als de vampier van Hammer.

Mi canción es para tí

1965 | Komedie, Musical

Spanje 1965. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Manolo Escobar, Angel de Andrés en María Isbert.

Een beginnend zanger probeert zijn geluk te beproeven in Madrid. Knoeiwerk ter meerdere glorie van Escobar.

Los Guerrilleros

1963 | Avonturenfilm

Spanje 1963. Avonturenfilm van Pedro L. Ramírez. Met o.a. Manolo Escobar, Paula Martel, Rocío Jurado, Rafael Durán en José Luis Pellicena.

Een meesterknecht werpt zich op als leider van het verzet tegen de Fransen. Het debuut als acteur van de zanger Manolo Escobar in deze zeer slechte film. Maar gelukkig zingt hij tenminste niet.