Angel Picazo is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Esperando a papá

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Vicente Escrivá. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Rabal, María Silva en Angel Picazo.

Een man verlaat zijn vrouw voor zijn schoonzuster...Een moeizaam melodrama, duidelijk geïnspireerd op KRAMER VS KRAMER.

Las Verdes praderas

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, Maria Casanova, Carlos Larrañaga en Angel Picazo.

Een manager van lage komaf heeft genoeg van de ontelbare verwikkelingen die het bezit van een chalet in de 'sierra' met zich meebrengt. Een komedie met vage kritische kenmerken, waarmee Carci nog een keer zijn onbetwistbaar inlevingsvermogen in de volkssmaak bewijst.

Las Joyas del diablo

1969 | Actiefilm

Spanje/Tunesië/Canada 1969. Actiefilm van José María Elorrieta. Met o.a. Donald Lautrec, Michele Torr, Angel Picazo en Gerome Jeffrys.

Een geheim agent doet een aanval op een oude hertog die er in zijn kasteel een middeleeuwse levenswijze op nahoudt. Inhoudelijk is het een zeer exotische co-produktie.

Las Ultimas horas

1965 | Drama, Historische film

Spanje 1965. Drama van Santos Alcocer. Met o.a. Angel Picazo, María José Alfonso, Roberto Camardiel en Sancho Gracia.

De dagen voorafgaande aan de afkondiging van de Republiek worden geïllustreerd door het verhaal van twee families met verschillende ideologieën. Een film met een duidelijk politieke signatuur die ook door de regisseur werd geschreven en geproduceerd.

Han matado a un cadaver

1961 | Misdaad, Thriller

Spanje/Frankrijk 1961. Misdaad van Julio Salvador. Met o.a. José Campos, Colette Ripert, Angel Picazo, Maria Mahor en Dionisio Macias.

De moord op een nachtclubzangeres in Barcelona brengt de politie op het spoor van een valsemunterscomplot. De tweelingzus van de zangeres wordt ingezet om de gangsters in verwarring te brengen. Het kost haar bijna het leven, maar ze wordt beloond met een huwelijksaanzoek van de inspecteur. De Spaanse situering en de pittoreske locaties behoeden deze doorsnee misdaadfilm voor een déjà vu-effect. De film wordt echter nooit echt spannend of verrassend. Franse titel: INTERPOL RECHERCHE.

Festival en Benidorm

1960 | Komedie, Muziek

Spanje 1960. Komedie van Rafael Salvia. Met o.a. Conchita Velasco, Carmen de Lirio, Angel Picazo en Manolo Gómez Bur.

Drie meisjes bereiden zich voor op het songfestival in Benidorm. Een afgrijselijke film.

Carta al cielo

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Yvonne Furneaux, Angel Picazo, Virgilio Teixeira en Carlota Bilbao.

Een kind voelt zich door zijn ouders veracht en besluit van huis weg te lopen. De klassieke Spaanse film met kind, even slecht als alle andere in dit genre.

Crimen imposible

1954 | Misdaad

Spanje 1954. Misdaad van César Fernández Ardavín. Met o.a. José Suárez, Nani Fernández, Silvia Morgan en Angel Picazo.

Een beroemde romanschrijver wordt vermoord in zijn kamer aangetroffen, maar de deur en het raam zitten van binnenuit op slot. Deze redelijke film is veelbelovend.

Cancha vasca

1954 | Drama, Romantiek

Spanje 1954. Drama van Alfredo Hurtado en Aselo Plaza. Met o.a. María Asquerino, Angel Picazo, Virginia de Matos en Vicente Parra.

Een sportman keert terug naar zijn dorp, nadat hij beroemd is geworden. Daar ontdekt hij dat zijn verloofde met een ander is getrouwd. Een vervelend melodrama.

2 caminos

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Rubén Rojo, María Asquerino, Angel Picazo en José Nieto.

Aan het einde van de Spaanse burgeroorlog gaan twee bevriende strijders ieder hun eigen weg. Een zeer stompzinnige en vervelende film.

La Llamada de Africa

1952 |

Spanje 1952. César Fernández Ardavín. Met o.a. Tomás Blanco, Gerard Tichy, Angel Picazo en Mayrata O'Wisiedo.

Buitenlandse spionnen bespieden de bouw van een luchthaven in het Spaanse West-Afrika. Deze beschamende kolonialistische xenofobie is kenmerkend voor de jaren van de Koude Oorlog.

39 cartas de amor

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Irasema Dilián, Angel Picazo, Carlota Bilbao en Tony Leblanc.

In het Madrid van 1906 besluit een man, gek van jaloezie, zijn vrouw onder pseudoniem 39 liefdesbrieven te schrijven. Een opwindend onderwerp voor een film die beslist de moeite waard is. Het is de tweede produktie van deze lastige regisseur.

12 horas de vida

1948 | Oorlogsfilm, Misdaad

Spanje 1948. Oorlogsfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Adriano Rimoldi, Ana Mariscal, Angel Picazo en Trini de Montijo.

De dienstdoende officier verleent 12 uur uitstel van executie aan een ter dood veroordeelde legionair, teneinde de ware schuldigen van de moord die aan hem toegeschreven werd te leveren. De eerste, zeer zwakke, film van Rovira Beleta.

Leyenda de Navidad

1947 | Familiefilm

Spanje 1947. Familiefilm van Manuel Tamayo Castro. Met o.a. Jesús Tordesillas, Lina Yegros, Ramón Martori en Angel Picazo.

Rond Kerstmis begint de woekeraar Scrooge aan zinsbegoocheling te lijden. Een ongebruikelijke en weinig bekende Spaanse verfilming van het verhaal A Christmas Carol van Dickens.