Rosenda Monteros is acteur.
Er zijn 16 films gevonden.

Dame un poco de amor

1968 | Muziek

Spanje 1968. Muziek van José María Forqué. Met o.a. Los Bravos, Rosenda Monteros, Luis Peña en Laly Soldevila.

Een verraderlijke Chinese misdadiger bedreigt de beschaving. Met het vaste voornemen om een satire op de mythe van Fu-Manchu te schrijven was dit de meest ambitieuze van de films met de Spaanse popgroep 'Los Bravos' in de hoofdrol. Heeft de opbouw van een stripverhaal en bevat een getekende scène, niettemin is het resultaat middelmatig.

Cauldron of Blood

1967 | Horror

Verenigde Staten/Spanje 1967. Horror van Santos Alcocer. Met o.a. Boris Karloff, Viveca Lindfors, Jean-Pierre Aumont, Jacqui Speed en Rosenda Monteros.

Onsmakelijk, slaapverwekkend verhaal over een blinde beeldhouwer (Karloff) wiens benige modellen in feite de slachtoffers zijn van moord begaan door vrouw. Ook bekend als BLIND MAN'S BLUFF en EL COLECCIONISTA DE CADAVERES.

Cauldron Of Blood

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Edward Mann. Met o.a. Jacqui Speed, Jean-Pierre Aumont, Viveca Lindfors, Boris Karloff en Rosenda Monteros.

Onsmakelijk, slaapverwekkend verhaal over een blinde beeldhouwer (Karloff) wiens benige modellen in feite de slachtoffers zijn van moord begaan door vrouw. Ook bekend als BLIND MAN'S BLUFF en EL COLECCIONISTA DE CADAVERES.

Un extraño en casa

1966 | Misdaad

Venezuela/Mexico 1966. Misdaad van Miguel Zacarías. Met o.a. Evita, José 'Joselo' Díaz, Roy Jenson en Rosenda Monteros.

Een psychopatische moordenaar, die de dood van een aantal vrouwen in Chicago op zijn geweten heeft, ontsnapt en komt na een aantal verwikkelingen in Mexico terecht. De film heeft een goed tempo, het camerawerk is uitstekend en de plot is goed, hoewel niet erg origineel.

Pampa salvaje

1966 | Avonturenfilm

Argentinië/Spanje/Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Hugo Fregonese. Met o.a. Robert Taylor, Ron Randell, Ty Hardin, Rosenda Monteros en Marc Lawrence.

In 1870 liggen deserteurs en Indianen op de loer voor het laatste militaire fort in Argentinië. Een zwakke maar toch geen totaal onbeduidende variant op de Amerikaanse western. Het is tevens een van de laatste films van producent Sam Bronston, acteur Robert Taylor en regisseur Hugo Fregonese.

She

1965 | Fantasy, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Fantasy van Robert Day. Met o.a. Christopher Lee, Ursula Andress, John Richardson, Peter Cushing en Bernard Cribbins.

Vakkundige, nieuwe verfilming van het verhaal van H. Rider Haggard over een naar liefde smachtende koningin die het eeuwige leven heeft en op zoek is naar de reïncarnatie van haar lang geleden gestorven geliefde. We hebben hier Andress voor de mannen en Richardson voor de vrouwen. Er kwam een vervolg: THE VENGEANCE OF SHE. Gedraaid in Hammerscope.

Savage Pampas

1965 | Western

Argentinië/Spanje/Verenigde Staten 1965. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Robert Taylor, Ron Randall, Marc Lawrence, Ty Hardin en Rosenda Monteros.

Magere herverfilming van de Argentijnse film PAMPA BARBARA uit 1945. Taylor is de commandant van het fort van waaruit steeds meer soldaten deserteren. Randall heeft de soldaten een vrouw beloofd als ze deserteren. Ondertussen doet hij gemene zaken met de Indianen (Argentijnse dan, want daar speelt het verhaal zich rond 1870 af). Taylor haalt vervolgens een lading lichtekooien binnen om zo tegengas te geven. Het komt uiteraard tot een uitbarsting. Fregonese schreef zelf het scenario met John Melson. Waldo de los Rios verzorgde de muziek.

Ninette y un señor de Murcia

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Rosenda Monteros, Fernando Fernán-Gómez, Alfredo Landa en Aurora Redondo.

Een verlegen jongen uit de provincie neemt zijn intrek bij een vluchtelingenpaar in Parijs, de ouders van de jonge en onweerstaanbare Ninette. Deze komedie verschilt nogal van de gewoonlijk geëngageerde films van de regisseur Fernando Fernán-Gómez, maar is toch geestig en goed gemaakt.

Tiara Tahiti

1962 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Ted Kotcheff en William T. Kotcheff. Met o.a. James Mason, John Mills, Claude Dauphin, Herbert Lom en Rosenda Monteros.

Allerlei toestanden rondom Mason en Mills als vroegere officieren die nog iets met elkaar hebben te verrekenen. De bouw van een vakantiehotel op Tahiti brengt alles aan het rollen.

Los Cuervos

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Arturo Fernández, Rosenda Monteros, Jorge Rigaud en Ana María Noé.

Terwijl een magnaat bijkomt in een kliniek smeedt zijn secretaris een plan om in bezit van het fortuin van de zieke te komen. E[KA1]en van de beste Spaanse thrillers, mede dankzij de deelname van de Mexicaanse schoonheid Rosenda Monteros (uit THE MAGNIFICENT SEVEN).

The Magnificent Seven

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van John Sturges. Met o.a. Yul Brynner, Steve McQueen, Eli Wallach, Horst Buchholz en James Coburn.

Vrije remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk The Seven Samurai uit 1954 kenmerkt zich vooral door eenvoud. Zeven scherpschutters worden door de bewoners van een Mexicaans dorpje ingehuurd om Calvera (Eli Wallach) en zijn bandieten te verjagen. Regisseur Sturges zorgde voor een perfecte balans tussen actie, karakterontwikkeling en tempo. De inmiddels legendarische acteurs waren in 1960 relatieve nieuwkomers. Brynner, McQueen, Coburn en de anderen speelden dat de stukken ervan afvlogen en maakten de film tot een van de hoogtepunten uit het genre.

Sábado negro

1958 | Thriller

Mexico 1958. Thriller van Miguel M. Delgado. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Malú Gatica, Carlos Riquelme en Rosenda Monteros.

Als zijn vrouw en kinderen op vakantie zijn, raakt een man verwikkeld in een moordzaak door toedoen van een mooie vrouw op wie hij verliefd wordt. Een film met meer dan een punt van gelijkenis met THE WOMAN IN THE WINDOW, zonder die kwaliteit te halen natuurlijk, maar zeker niet onverdienstelijk, hoewel het verhaal een ietwat slordige en onsamenhangende indruk maakt.

La Gran caída

1958 | Thriller

Mexico/Verenigde Staten 1958. Thriller van José Luis González de León. Met o.a. Julien Duprez, Rosenda Monteros, Norma Angélica en Marc Lambert.

Een gokker wordt, vanwege zijn valsspelerij, achterna gezeten door een reeks personen. Deze thriller zou nooit in première gaan in México, maar werd uitsluitend vertoond in kleine zalen in de VS, die beheerd werden door de producent Myron J. Gold. Matig.

Las Tres pelonas

1957 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1957. Drama van René Cardona. Met o.a. Antonio Aguilar, Rodolfo Landa, Martha Valdés en Rosenda Monteros.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie slaagt een aantal kameraden er in om na vele omzwervingen zich bij Pancho Villa te voegen. Een verward verhaal voor een veel te vernuftige film.

A Woman's Devotion

1956 | Mysterie

Verenigde Staten 1956. Mysterie van Paul Henreid. Met o.a. Ralph Meeker, Janice Rule, Paul Henreid en Rosenda Monteros.

Een brokkelig mysterie over artiest Meeker en zijn vrouw Rule die in Mexico betrokken raken bij een moord.

María la Voz

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Marisa Belli, Víctor Manuel Mandoza, Rosenda Monteros en Miguel Inclán.

Na tal van verwikkelingen ontdekt een vrouw haar gaven als buikspreekster. Vermeldenswaard in dit opgeklopte melodrama zijn de goede beelden en de toepasselijke muzikale achtergrond.