Vincent Valk

Acteur

Vincent Valk is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Nocturne

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Viktor van der Valk. Met o.a. Vincent Valk, Reinout Scholten van Aschat, Simone van Bennekom, Tom Dewispelaere en Bien de Moor.

Voor de start van de opnamen rent filmregisseur Alex een nacht lang rond in zijn eigen hoofd. Op jacht naar dat ene, alomvattende idee voor zijn film. Achtervolgd door twijfels en zijn eigen filmpersonages. Een ironische voice-over geeft commentaar bij een lawine aan gedachten in een surreƫle wereld, vormgegeven als een klassieke film noir. Maar omdat dit kloeke speelfilmdebuut niet aan zijn eigen egocentrisme weet te ontsnappen, laat het de kijker met lege handen achter. Een virtuoos vormgegeven brevet van eigen onvermogen.

Gluckauf

2015 | Misdaad, Drama

Nederland 2015. Misdaad van Remy van Heugten. Met o.a. Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Johan Leysen.

Gluckauf - een mijnwerkerswoord dat 'Kom veilig boven' betekent - is een vader-zoondrama vermomd als misdaadfilm. De misdaadplot (met drugs, automatische geweren en een lokale gangsterbaas) is slechts bijzaak. Een decor, net als de beelden van het verpauperde Limburg waartegen de film zich afspeelt. En het feit dat in Gluckauf alleen in Limburgs dialect gesproken wordt. Centraal staat de breekbare en tegelijk onbreekbare relatie tussen kruimelcrimineel Lei (een fantastische Slegers) en diens zoon Jeffrey (de al even goede Van der Valk). Gluckauf, Van Heugtens tweede film na de niemendal Valentino, is authentiek, aangrijpend en prachtig gefilmd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vincent Valk op televisie komt.

Reageer