Nana Mchedlidze

Regisseur, Acteur

Nana Mchedlidze is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Imeretinskiye eskisy

1980 | Drama

SU 1980. Drama van Nana Mchedlidze. Met o.a. Nana Mchedlidze, Magdana Mchedlidze, Soso Chaishvili en Badri Kakabadze.

De Georgische regisseur Nana Mchedlidze heeft een film tot stand gebracht, die uit talloze verhalen bestaat. Het stadsmeisje Anna brengt een bezoek aan haar oma in een dorpje, waar ze schetsen wil maken voor haar toekomstige schilderijen. Ze bekijkt een oud familie-album met foto's van haar familieleden. Terwijl ze door het boek bladert trekken verschillende verhalen aan ons voorbij, variërend van vrolijk tot tragisch. Er wordt een doorsnede van het leven in verschillende fasen gepresenteerd. USA-titel: SKETCHES OF IMERETIA.

Neskolko Intervyu Po Lichnym Voprosam

1979 | Drama

SU 1979. Drama van Lana Gogoberidze. Met o.a. Sofiko Chiaureli, Salome Kancheli, Ketevan Orakhelashvili, Ketevan Bochorishvili en Zhanri Lolashvili.

Deze film, die over een vrouw gaat en door een vrouw geregisseerd is, beslaat dertig jaar uit het leven van de hoofdpersoon, een toegewijde journaliste, die haar tijd verdeelt tussen haar werk en haar gezin. Op deze manier leidt ze een gelukkig leven, totdat ze ontdekt dat haar man ontrouw is. Dit brengt haar ertoe zichzelf een groot aantal vragen te stellen. Is haar huwelijk nog te redden? Dit internationale thema is goed ontvangen. USA-titel: SEVERAL INTERVIEWS ON PRIVATE MATTERS.

Pirveli mertskhali

1975 | Sportfilm, Komedie

SU 1975. Sportfilm van Nana Mchedlidze. Met o.a. Dodo Abashidze, V. Nadaraia, Ipolite Kvichya, A. Kerkhadze en Guram Lortkipanidze.

Milde komedie rond de introductie van het voetbal in het tsaristische Georgi[KA3]e in 1900, lang voordat het een Sovjetstaat werd. Het gedoe om de leren knikker wordt ontdekt en trekt nieuwsgierigen aan. Zo wordt Varalami (Khvichya), een boerenpummel uit een naburig dorpje, de betrouwbare goalkeeper. Omdat het dorp in de buurt van een havenplaats ligt, komt binnenkort de eerste interland tegen Engeland: de matrozen van een Brits schip - de jongens zetten alles op alles om van die buitenlanders te winnen, maar de wedstrijd draait uit op een moddergevecht. Toch wint de club uit de titel dankzij de consequente training van middenvoor-doelschopper Jasoni (Abashidze). Hun vrouwen vinden het maar niks en voelen zich gediscrimineerd, want het balspel heeft de eerste plaats ingenomen en komt tegenwoordig vóór hen en het werk. De film werd gedraaid in de Sovjetdagen en is kluchtig van toon. Het scenario is van Levan Chelidze en regisseuse Mchedlidze. Het camerawerk is van Georgi Celidze. De film behaalde prijzen op westerse festivals.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nana Mchedlidze op televisie komt.

Reageer