Mark Kasdan

Scenarist

Mark Kasdan is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Criminal Law

1989 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Thriller van Martin Campbell. Met o.a. Gary Oldman, Kevin Bacon, Karen Young, Joe Don Baker en Tess Harper.

De jonge, briljante advocaat Oldman slaagt erin zijn van diefstal en moord verdachte cli[KA3]ent Bacon vrij te pleiten. Er wordt een vergelijkbare brute moord gepleegd. Oldman is ervan overtuigd dat hij een monster op vrije voeten heeft gezet. Hij zweert hem te pakken te krijgen. Een pretentieuze en nodeloos ingewikkelde thriller, die bovendien niet erg geloofwaardig overkomt. Het goede spel en het prachtige camerawerk (van Philip Meheux) kunnen een negatieve indruk niet wegwerken. Het complexe scenario van Mark Kasdan had wel wat relativerende humor kunnen gebruiken, maar de film moet het zonder stellen.

Silverado

1985 | Western

Verenigde Staten 1985. Western van Lawrence Kasdan. Met o.a. Kevin Kline, Scott Glenn, Kevin Costner, Danny Glover en John Cleese.

Geslaagde poging van regisseur Kasdan om de grote western weer naar de bioscoop te brengen. Vier door het lot samengebrachte cowboys arriveren in Silverado. Door een reeks gebeurtenissen worden ze gedwongen om het op te nemen tegen een overmacht. Kline raakt bevriend met saloonhoudster Hunt, die lastig gevallen wordt door slechte sheriff Dennehy. Glover moet de grond van zijn familie verdedigen en de gebroeders Glenn en Costner komen in de problemen door een oude vete. Een rolprent vol vaart die geen tijd laat om na te denken over onlogische punten in het scenario van Mark Kasdan en regisseur Kasdan. De muziek van Bruce Broughton is prima. Kasdan vernieuwt het genre niet, maar hij hervat wel op een scherpzinnige manier de authentieke western-mythologie. De eerste belangrijke rol van Costner. Het camerawerk is van John Bailey.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Kasdan op televisie komt.

Reageer