Flavio Bonacci

Acteur

Flavio Bonacci is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Strane Storie

1994 | Komedie, Fantasy, Sciencefiction, Drama

Italië 1994. Komedie van Sandro Baldoni. Met o.a. Ivano Marescotti, Silvia Cohen, Mariella Valentini, Alfredo Pea en Flavio Bonacci.

Een vader zit met zijn dochter in de trein. Om de tijd te doden dist hij verhalen op, waarin de medepassagiers steeds een rol toebedeeld krijgen. Het eerste verhaal gaat over een man die vergeten is zijn luchtrekening te betalen, met als gevolg dat zijn luchttoevoer afgesloten dreigt te worden. Op weg naar het luchtbedrijf komt hij voor allerlei hindernissen te staan en ademen wordt steeds moeilijker. In de tweede vertelling gaat een alleenstaande vrouw naar de supermarkt om een man te kopen. Als ze hem wil laten functioneren, blijkt de geldigheidsdatum voorbij te zijn. In verhaal drie krijgt een volksgezin rijke, snobistische buren. Beide gezinnen pesten elkaar tot het uiterste, terwijl op de achtergrond de tv steeds beelden van geweld laat zien. Een verfrissende sociale toekomstsatire met vele kafkaiaanse trekjes. Vooral het eerste verhaal loopt over van bijtend cynisme. Marescotti speelt de hoofdrol in de drie verhalen en zit ook in de fragmenten, die de episodes aan elkaar verbinden. Het scenario is van Johnny Dell'Orto, Federico Cavalli regisseur Baldoni. Het camerawerk is van Renato Alfarano. Widescreen.

Evelina e i suoi figli

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Livia Giampalmo. Met o.a. Stefania Sandrelli, Maurizio Donadoni, Pamela Villoresi, Flavio Bonacci en Cochi Ponzoni.

Deze film gaat over de problemen van een alleenstaande werkende vrouw van veertig met twee bijna volwassen zoons. Zo op het oog heeft ze weinig tijd voor een liefdesaffaire, totdat een buurman haar het hof maakt en verandering brengt in de nauwe band die ze met haar zoons heeft. Een gedetailleerde kijk op alleenstaande moeders uit de middenklasse in de periode 1980 - 1990. Sandrelli speelt vanaf 1985 serieuzere rollen en probeert haar imago van sekspoes van zich af te schudden, maar ze moet haar spel toch nog veel meer niveau geven.

Una donna tutta sbagliata

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Mauro Severino. Met o.a. Ombretta Colli, Roberto Alpi, Flavio Bonacci, Isa Bellini en Laura Tanziani.

Een vierdelige mini-serie over een ouder wordende zangeres tijdens een huwelijkscrisis. Als ze op tournee is, gaat haar man er vandoor met een jongere vrouw. Hij biecht haar alles op, en zelfs komen ze tijdens een korte vakantie niet tot elkaar. Zij vindt een nieuwe liefde, maar haar gezondheid gaat achteruit. Intussen ontdekt haar man dat het leven met zijn jonge vriendin ook geen rozegeur en maneschijn is. Redelijk gespeeld, nergens verrassend, meer soap dan drama.

Kamikazen - ultima notte a Milano

1988 | Drama, Komedie

Italië 1988. Drama van Gabriele Salvatores. Met o.a. Paolo Rossi, Laura Ferrari, Claudio Bisio, Gigio Alberti en Flavio Bonacci.

Een warrige, ongestructureerde film over acteurs die streven naar succes, de neiging tot zelfvernietiging, de ongemakken van het leven en kameraadschap in een liefdeloze, onverschillige maatschappij. Onder een efficiëntere regisseur was deze anti-yuppiefilm misschien gelukt.

Mefisto funk

1987 | Drama, Horror

Italië 1987. Drama van Marco Poma. Met o.a. Flavio Bonacci, Alessandro Ferrara, Sebastiano Filocamo, Luis Molteni en Silvia Cohen.

Een moderne versie en een nogal vrije bewerking van Goethe's Faust. Een man die om verschillende redenen in een crisis verkeert, staat op het punt waanzinnig te worden en zijn leven als mislukt te beschouwen. Zijn probleem is dat hij niet meekan met de technologische vooruitgang en om op dit gebied deskundig te kunnen worden, sluit hifj een pact met de duivel. Wanneer hij de problemen eenmaal te boven is ontdekt hij, zoals ook in de originele mythe geschiedde, dat ze eigenlijk van geheel andere aard zijn. Het idee om het Faust-verhaal in een modern jasje te gieten is prima, maar Poma's scenario en regie zijn beneden de maat. Ook bekend als MEPHISTO FUNK.

Blu Cobalto

1985 | Komedie, Drama

Italië 1985. Komedie van Gianfranco Fiore Donati. Met o.a. Anna Bonaiuto, Enrico Ghezzi, Enea Cesari, Flavio Bonacci en Susanna Javicoli.

Gianfranco Donati's eerste hoofdfilm ziet er veelbelovend uit, hoewel het te grote aantal technische snufjes, zoals opnamen van bovenaf, overdreven montage en overvloedige vooruit- en terugblikken de neiging hebben om de aandacht van het publiek af te leiden van het verhaal. Dat verhaal gaat over neurotici op de kankerafdeling van een ziekenhuis, hoewel hoofdzakelijk relaties en reacties van personen belicht worden en niet de ziekte en de dood.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Flavio Bonacci op televisie komt.

Reageer