Gratien Gelinas

Acteur

Gratien Gelinas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Les tisserands du pouvoir

1990 | Historische film

Canada/Frankrijk 1990. Historische film van Claude Fournier. Met o.a. Gratien Gelinas, Michel Forget, Aurélien Recoing, Gabrielle Lazure en Corinne Dacla.

Een sage die in het prille begin van de 20e eeuw in Woonsocket speelt, niet ver van de haven van Bristol (Massachusetts). De levens van een familie uit Quebec die in de textielfabrieken van Nieuw-Engeland is komen werken en van Jacques Roussel, de afstammeling van een rijke weversfamilie uit Noord-Frankrijk die een dochteronderneming komt leiden, kruisen elkaar. Het belang van de film schuilt vooral in de realistische en minutieuze schets van deze soms succesvolle en soms minder succesvolle vestiging van duizenden immigranten. Een zeer verzorgde regie en een zeer geloofwaardig toontje.

Agnes of God

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Jane Fonda, Anne Bancroft, Meg Tilly, Anne Pitoniak en Winston Reckert.

Het lijkt erop dat een jonge non in de afgezonderde sfeer van een klooster zwanger is geworden en haar baby heeft vermoord, maar de door de rechter toegewezen psychiater Fonda, heeft de grootste moeite een sluitende verklaring te vinden, terwijl de Moeder Overste meent dat het een mirakel geweest is. Een aangrijpende film die niet altijd bevredigend is maar hard aankomt dankzij de drie hoofdrollen; prachtig gefilmd door Sven Nykvist. Het scenario is van John Pielmeyer, naar zijn eigen toneelstuk.

Red

1970 | Actiefilm

Canada 1970. Actiefilm van Gilles Carle. Met o.a. Daniel Piton, Geneviève Deloir, Fernande Girous, Gratien Gelinas en Paul Gauthier.

Een ten onrechte van moord beschuldigde jongeman wordt opgejaagd door zowel de politie als zijn broers. Zijn enige kans z'n onschuld te bewijzen is het vinden van de echte moordenaar... Een vlotte actiefilm vol achtervolgingen, functioneel geregisseerd door Carle naar een scenario van ex-Fellini-medewerker Ennio Flaiano.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gratien Gelinas op televisie komt.

Reageer