Nina Gunke: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Sprängaren

2001 | Misdaad, Thriller, Drama

Zweden 2001. Misdaad van Colin Nutley. Met o.a. Helena Bergström, Örjan Ramberg, Reine Brynolfsson, Brasse Brännström en Pernilla August.

Tomten är far till alla barnen

1999 | Drama, Komedie, Familiefilm

Zweden 1999. Drama van Kjell Sundvall. Met o.a. Katarina Ewerlöf, Peter Haber, Jessica Zandén, Leif Andrée en Nina Gunke.

In deze warme kerstfilm met moderne thema's besluit Sara dat ze Kerstmis dit jaar wil vieren met al haar ex-en en hun huidige gezinnen. Haar nieuwe partner Janne is wat minder enthousiast. Vooral wanneer Sara aankondigt zwanger te zijn en Janne zich begint af te vragen of hij wel de vader is van de kleine. De bonte verzameling mensen die bij elkaar aan de kerstdis aanschuiven leidt tot tragikomische toestanden.

Lust och färging stor

1995 | Romantiek

Zweden 1995. Romantiek van Bo Widerberg. Met o.a. Johan Widerberg, Marika Lagercrantz, Thomas von Brömssen, Karin Huldt en Björn Kjellman.

WO II woedt in alle hevigheid. Ook in Malm[KA3]o, dat in het neutrale Zweden ligt, is het merkbaar: zo heerst er schaarste aan van alles en nog wat, maar Stig (Widerberg) die 15 is, is veel meer ge[KA3]interesseerd in zaken, waarmee de meeste pubers zich bezighouden: hij voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken door zijn lerares Viola (Lagercrantz). Ze beginnen een verboden verhouding, die ze angstvallig geheimhouden.

Mördare utan ansikte

1994 | Misdaad, Thriller

Zweden 1994. Misdaad van Per Berglund. Met o.a. Rolf Lassgȧrd, Sven Wollter, Ȧke Jörnfalk, Rolf Lydahl en Anders Weick.

In Lenarp, een dorpje in Zuid-Zweden, wordt een bejaard boerenechtpaar op beestachtige wijze afgeslacht. De man is overleden, maar de vrouw geeft nog enige tekenen van leven. Voordat zij in het ziekenhuis wordt afgeleverd, bezwijkt zij aan haar verwondingen. Bij het uitblazen van haar laatste adem reutelt ze: `buitenlanders, buitenlanders`. Commissaris Kurt Wallander (Lassg[KA9]ard) is met zijn team uit Ystadt belast met het onderzoek. De pers bericht onvriendelijk over buitenlanders, waardoor er een gevoel van xenofobie ontstaat onder de bevolking. Wallander staat voor een moeilijke zaak, want behalve de laatste cryptische kreunen van het slachtoffer, heeft hij geen aanknopingspunten. Hij is bovendien net gescheiden van Mona (Walton) en lijdt verschrikkelijk onder deze toestand. De vrouwelijke officier van justitie Anette Brolin (Gunke) is een aardige verschijning met wie Wallander wel wil samenwerken. In het nabij gelegen Kristiansand is een opvangcentrum voor asielzoekers, waar een brandaanslag wordt gepleegd. Kort erop wordt er een Somali[KA3]er vermoord. Een tweede zaak, die misschien verband houdt met de eerste? Ondertussen vertelt de broer van het slachtoffer, dat deze een buitenechtelijke zoon heeft als gevolg van een relatie met een vrouw in Kristiansand. Als Wallander de directrice van het opvangcentrum Eva Strandberg (Lidbom) hoort, vertelt zij hem dat ze een Citro[KA3]en DS heeft horen wegrijden. Aangezien de auto nogal zeldzaam is (het laatste model dateert uit 1967) is de eigenaar snel achterhaald. Het is Rune Bergman (Ericson), een gepensioneerde smeris. Wallander besluit hem in de gaten te houden en betrapt hem op een wapentransactie. Het blijkt dat Bergman en zijn klant verantwoordelijk zijn voor de moord op de Somali[KA3]er. Bergman verdwijnt achter slot en grendel en de zaak lijkt opgelost totdat er een paar maanden later in Lund een moordaanslag gepleegd wordt op een bejaard echtpaar. Door opmerkzaamheid van de politie kon erger vermeden worden en Wallander ontdekt dat de zaak veel overeenkomsten vertoont met het geval in Lenarp. Nu is het een kwestie van tijd om de puzzel op te lossen. Ondertussen merkt Wallander dat Eva hem zeer genegen is en zijn dochter Landa (Zwick-Nash) komt met een Kenyaanse vriend aanzeilen. Het conventionele scenario van Lars Björkman naar de roman van Henning Mankell had een stuk vlotter mogen zijn en deze mini minstens een kwartier korter. De liefhebbers van het genre zullen het er over eens zijn dat de spelprestaties goed zijn, dat Zweden er mooi uitziet, maar de thema's van wraak en vreemdelingenhaat zijn nauwelijks origineel. Idem voor de soms modieuze subplots. Talloze Duitse krimi's gingen Henning Mankell voor. Het camerawerk is van Tony Forsberg. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Lakki

1992 | Familiefilm

Noorwegen 1992. Familiefilm van Svend Wam. Met o.a. Anders Borchgrevink, Nina Gunke, Kjörn Skagestad en Jorunn Kjelsby.

De veertien-jarige Lakki zou willen dat hij kon vliegen. Zo zou hij deze uitzichtloze wereld kunnen ontvluchten. Zijn vader heeft jaren geleden het gezin verlaten en bij zijn moeder vindt hij geen enkel begrip. Als zijn moeder ernstig ziek wordt, ontdekt Lakki dat zij toch zielsveel van hem houdt. Nu is het tijdstip aangebroek om de zin van het (zijn) leven te ontdekken.

Den Store Badedag

1991 | Familiefilm

Zweden​/​​Denemarken 1991. Familiefilm van Stellan Olsson en Stellan Olson. Met o.a. Erik Clausen, Nina Gunke, Benjamin Tothenborg Vibe, Hasse Alfredsson en Liselotte Lohmann.

Een buitengewoon aardige bekroonde film, gezien door de ogen van een zes-jarig kind, maar buiten het beeld verteld door het 'kind' dat inmiddels volwassen is, over een dagje aan het strand met zijn ouders en de buren. Aan de hand van allerlei flash-backs wordt het geheel ingevuld: pa, een eenvoudige metaalarbeider uit Kopenhagen, die opsnijdt over zijn verzonnen jeugdervaringen in de pampa's van Argentinië; ma, een goedige huissloof van Zweedse komaf en de buren, waartegen vader nog nimmer gesproken heeft. Gesitueerd rond 1936 ten tijde van de Grote Depressie. Een blijvertje, net zoals de liedjes van Louis Davids.