Frank J. Müller

1975 Editor

Frank J. Müller (1975) is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Fukushima, mon amour

2016 | Drama

Duitsland 2016. Drama van Doris Dörrie. Met o.a. Rosalie Thomass, Kaori Momoi en Nami Kamata.

Op de vlucht voor haar problemen belandt de jonge Duitse Marie in Japan. In Fukushima probeert ze als clown de pijn van de bewoners verlichten, maar al snel komt ze erachter totaal ongeschikt te zijn voor haar taak.

Der Hund begraben

2016 | Komedie

Duitsland 2016. Komedie van Sebastian Stern. Met o.a. Justus von Dohnányi, Georg Friedrich, Juliane Köhler, Despina Pajanou en Ricarda Zimmerer.

Op de dag dat kantoorfrik Hans Waldmann bij de papierfabriek zijn congé krijgt, staat 's avonds een zwerfhond aan de achterdeur. Het asbakje, door de dochter des huizes Kurt gedoopt (naar scherpschutter Cobain), is de katalysator in een gestage gezinsontwrichting. In deze inktzwarte komedie uit Beieren vallen vilein scenario, millimeteracteerwerk en strakke fotografie prachtig samen. Von Dohnányi excelleert als de stuntelsukkel in vrije val, Friedrich is verontrustend plausibel als de Raspoetin die zich slinks Hans' gezin binnenkletst. Briljant zijn de ambigue scènes met de geraffineerde autoverkoopster Jasmin (Irina Sulaver).

Die Maßnahme

2015 | Thriller

Duitsland 2015. Thriller van Alexander Costea. Met o.a. Max Wagner, Aljoscha Stadelmann, Anna Grisebach en Thomas Limpinsel.

Politieman Roland Prengler (Wagner) gaat undercover in een kleine gemeenschap waar drie jaar eerder een tienermeisje is verdwenen. Eerste verdachte is de excentrieke buitenstaander met een drankprobleem Werner (Stadelmann). Roland maakt contact met hem, maar hoe langer hij in het dorp verblijft hoe meer nuances hij in de verdwijningszaak ziet. Bovendien raken de twee mannen aan elkaar gehecht. Wat is vriendschap, lijkt filmmaker Costea zich af te vragen in zijn eerste speelfilm, die aardige acteurs heeft maar scenariotechnisch wat zwabbert.

Die Friseuse

2010 | Komedie, Drama

Duitsland 2010. Komedie van Doris Dörrie. Met o.a. Gabriela Maria Schmeide, Natascha Lawiszus, Ill-Young Kim, Maren Kroymann en Katharina Derr.

Kathi (Schmeide) is een zwaarlijvige kapster die met haar tienerdochter in een grauwe buurt in Oost-Berlijn woont. Ze is gescheiden en werkloos, maar ook goedgemutst en praatgraag. Met veel energie en creativiteit probeert ze een eigen kapsalon van de grond te krijgen. Het is niet helemaal duidelijk waar Dörrie (Männer..., Kirschblüten - Hanami) naartoe wil met deze luchtige komedie rond een onverslaanbare vrouw met gekleurde haarextensies. Dik is mooi, lijkt de emancipatoire boodschap, maar heel fijnzinnig gaat het er in de film niet aan toe.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank J. Müller op televisie komt.

Reageer