John Garwood

Regisseur, Acteur

John Garwood is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

A Time To Revenge

1997 | Thriller

Verenigde Staten 1997. Thriller van John Harwood en John Garwood. Met o.a. Ken Olandt, Elizabeth Berkeley, Julie Michaels, Paul Gleason en Larry Mahan.

Will lijkt alles te hebben wat er maar valt te wensen. Hij is jong, sterk en aantrekkelijk, heeft een knappe vriendin en een grote groep vrienden. Zijn vader heeft hem alleen opgevoed omdat zijn moeder op jonge leeftijd is overleden. Bovendien heeft Will zijn jeugdliefde Tiffany ook verloren. Inmiddels is Will verliefd geworden op Tami, de zus van Tiffany. Wills leven neemt opnieuw een dramatische wending als zijn vader wordt vermoord. Hij komt erachter dat Major Whittmar verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en wil wraak nemen. Hij komt echter tot een verrassende ontdekking

In The Living Years

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van John Harwood en John Garwood. Met o.a. John Ashton, Janice Lynde, Corin Nemec en Paul Gleason.

Dan Danahue (Ashton) staat op het punt te gaan trouwen. Hij voelt zich geremd de grote stap te nemen en wordt er somber van. Hij denkt terug aan zijn ongelukkige jeugd, de aanraking met drugs als tiener en de gestoorde relatie met zijn vader. Dit alles was het gevolg van de scheiding van zijn ouders toen hij nog een kind was. Hij moet dus de zaak met zijn vader in het reine zien te brengen, zodat hij zich niet langer geblokkeerd voelt. Als zijn vader, nadat hij Dans brief ontvangen heeft, op de proppen komt, wellen de oude, pijnlijke herinneringen weer op en blijkt er nog niets veranderd te zijn. Het lijkt wel alsof alles nog erger is dan hij dacht. Een praterige, sombere film, die mank gaat aan het gebrek aan tempo en die door het loodzware dialoog beslist niet zegt wat hij zou moeten verkondigen. Of aan dat laatste überhaupt behoefte bestaat bij de kijker, valt te bezien en wij laten dat in het midden.

Violent Zone

1989 | Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van John Garwood. Met o.a. John Jay Douglas, Christopher Weeks, Chard Hayward, Cynthia Killiam en David Pritchard.

Deze overigens geheel en al clichématige mannetjesputter-film heeft één heel klein origineel, zij het zeer vergezocht, invalshoekje: op een eilandje in de Filippijnse archipel worden Amerikaanse soldaten uit de Vietnamoorlog vastgehouden in een kamp. Daarin zit de zoon van een rijk industrieel vast. Precies 43 jaar ervoor vocht marinier Douglas er tijdens WO II. Hij had toen als tegenpool een Jap, die door hem de rimboe in werd gejaagd en zo niet merkte dat WO II op een zeker moment voorbij was, maar wel zwoer zich ooit op die Yank te wreken. Zijn kans komt als Douglas de rijkeluis zoon komt bevrijden. Noot van de redactie: een dergelijke Japanse oudstrijder heeft men wel eens aangetroffen in de Filippijnse jungle, die ruim dertig jaar na dato niet wist dat de oorlog voorbij was. Ter plekke gedraaid door een genrespecialist.

Starchaser: The Legend Of Orin

1985 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1985. Animatie van Steven Hahn. Met o.a. Les Tremayne, Joe Colligan, Carmen Argenziano, Noelle North en Anthony Delongis.

De aarde in de verre toekomst. Machines hebben al sinds eeuwen de macht in handen en regeren met 'ijzeren hand' over de mensen die ondergronds in de mijnen werken. Orin graaft een schede op van een zwaard dat vertelt over een wereld aan de oppervlakte. Orin ontsnapt en ontdekt dat de 'god' Zygon, die aanbeden wordt, slechts een mens is in een schrikwekkend harnas. Hij slaagt erin aan de oppervlakte te komen, waar hij het al onmiddellijk moet opnemen tegen allerhande mutanten. Een ruwe avonturier redt hem. Hij moet de kling van het zwaard zoeken. Dit verdween twaalfhonderd jaar geleden. Samen met de avonturier en zijn alsmaar tegenstribbelende computer tracht hij dit te vinden. Een getekende STAR WARS waarin wervelende avonturen te beleven zijn in een razende snelheid. Erg logisch klinkt het allemaal niet en bovendien zijn de tekeningen te gruwelijk voor kinderen en de avonturen wat te naïef voor volwassenen. Orin is een gewone jongen, geen CONAN-achtige superheld, die door de omstandigheden gedwongen wordt voor de held door te gaan. Goed scenario van Jeffrey Scott. Supervisie over de fotografie was in handen van Charles Flekal. Dolby Stereo.

The Stunt Man

1980 | Avonturenfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Richard Rush. Met o.a. Peter O'Toole, Steve Railsback, Barbara Hershey, Allen Goorwitz en Alex Rocco.

Zeer boeiende chaos, waarin realiteit en fictie door elkaar lopen. O'Toole speelt Eli Cross, een opportunistische filmregisseur die Railsback als een op de vlucht geslagen Vietnamveteraan onder zijn hoede neemt. Een sympathieke O'Toole kreeg voor zijn flamboyante vertolking een Oscarnominatie. Het scenario van Lawrence B. Marcus en de handige regie van Rush maken van deze sluwe hommage aan het filmmaken, een waar genot, maar je moet wel goed oppassen om de draad niet kwijt te raken.

A Taste of Hell

1974 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten/Filipijnen 1974. Oorlogsfilm van Basil C. Bradbury, Neil Yarema, Basil Bradbury en Neil Yarema en Basil Bradbury. Met o.a. John Garwood, William Smith, Liza Lorena, Vic Diaz en Lloyd Kino.

Tijdens WO II onderdrukken Japanse troepen een Filippijns dorpje, met alle gruwelen vandien. De gevechtsscène met het eindgevecht is walgelijk gewelddadig, de rest is walgelijk saai. Garwood, die de film ook geproduceerd heeft, speelt een mismaakte Amerikaanse soldaat die niets anders doet dan op de loer liggen. Het scenario is van co-regisseur Yarema. Het camerawerk is van Fred Conde.

Hell's Angels on Wheels

1967 | Actiefilm, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1967. Actiefilm van Richard Rush. Met o.a. Adam Roarke, Jack Nicholson, Sabrina Scharf, Jana Taylor en John Garwood.

Wanneer hij na een incident met een klant wordt ontslagen, sluit pompbediende Nicholson zich aan bij een groep Hell`s Angels, die in het stadje voor heel wat kabaal zorgt. Hij past zich bijzonder snel aan en wordt teruggefloten door leider Roarke. Typische trashfilm uit de late jaren 1960, die boft met een uitstekende regisseur. Nicholson in een hoofdrol voordat hij een ster was. Een voorloper van EASY RIDER is dit bezwaarlijk te noemen, maar wie van dit soort films houdt zal zich zeker niet bedrogen voelen. R. Wright Campbell schreef het scenario, dat schitterend in beeld werd gebracht door Leslie (later Laszlo) Kovacs. Gedraaid in Widescreen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Garwood op televisie komt.

Reageer