Robert Marshall

Regisseur, Acteur

Robert Marshall is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Who's Afraid of Rupert Murdoch?

1995 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Robert Marshall.

Beeld over de opkomst van Rupert Murdoch van een schooljongen in Australi[KA3]e tot krantenmiljonair in Amerika. Hij begon bescheiden met obscure buurtblaadjes en werd de machtigste mediabaron ter wereld. Zijn mediabedrijven zijn eigenaar van bekende titels zoals [KL]The Times[KLE] (of London), [KL]The Sun[KLE], [KL]TV Guide[KLE], filmstudio [KL]20th Century Fox[KLE], tv-omroepen, en satellietzenders in Europa en Azi[KA3]e, boekenuitgeverij HarperCollins en de online service Delphi. Het interessantste gedeelte van deze film gaat over hoe Murdoch de macht van de grafische vakbonden brak, Fox TV opbouwde tot een zender, waar goed aan wordt verdiend. Het is een zender, die meetelt in het Amerikaanse medialandschap en heeft bewezen, dat je met goedkope smaak de massa bereikt. Verder gaat het over zijn gewaagde investering in de uitzendrechten van de [KL]National Football League[KLE], en hoe hij veelvuldig van koers veranderde om de ondergang te vermijden. Toch is het beeld dat opgetrokken wordt uit de talloze interviews die Murdoch gaf niet echt positief: de zakelijke ethiek ontbreekt dikwijls, leugentjes om bestwil zijn niet van de lucht en Murdoch schroomt er niet voor om op zijn eens gegeven woord terug te komen als hij daarmee een transactie in eigen voordeel kan beslissen. Hoewel er heel wat informatie over de opbouw van het concern wordt gegeven, ontbreken diepgaande details evenwel. Voor deze documentaire wilde hij niet ge[KA3]interviewd worden. Murdoch wordt vooral afgebeeld als een egotripper, hetgeen niet onjuist is als je naar de wanhopige pogingen kijkt over de zakelijke opvolging (inclusief zijn eigen volwassen kinderen) die maar niet wil lukken, ook ruim een decennium later niet. Het scenario is van Jim Gilmore, Paul Judge en presentator Ken Auletta.

Dead Man's Evidence

1962 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1962. Thriller van Francis Searle. Met o.a. Conrad Phillips, Jane Griffiths, Veronica Hurst, Ryck Rydon en Godfrey Quigley.

Als de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt is met de Cubaanse raketcrisis, spoelt op een Iers strand het lijk aan van een kikvorsman. Het is Fallon (Rydon), die overgelopen was naar de communisten. Geheimagent David Baxter (Phillips) van MI7 wordt erbij geroepen, maar het blijkt geen simpele spionagezaak te zijn. Praterige, maar typische Britse B-film die als niet al te lange second feature de bioscoopbezoeker tevreden moest houden met een mystery-intrige. Het scenario is van Gordon Wellesley en Arthur La Bern naar het verhaal van laatstgenoemde. Het camerawerk is van Ken Hodges. Geproduceerd door regisseur Searle en medehoofdrol Rydon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Marshall op televisie komt.

Reageer