Tommy Kentner

Acteur

Tommy Kentner is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lad isbjønene danse

1990 | Familiefilm, Komedie

Denemarken 1990. Familiefilm van Birger Larsen. Met o.a. Anders Schoubye, Tommy Kentner, Birthe Neumann, Paul Hüttel en Roberto Camardiel.

Lasse is twaalf jaar. Zijn vader is een Elvis Presley-fan. Zijn moeder is in verwachting van een andere man. Als mama bij haar nieuwe vriend gaat wonen, moet Lasse mee. Erg tegen zijn zin, want hij kan het goed vinden met zijn vader. Eerst doet Lasse zijn best om een modelzoontje te worden, zoals zijn nieuwe 'vader' dat wil. Langzamerhand leert hij echter zijn eigen wil door te drijven. Hij kan niet goed meer meekomen opschool. Hij beleeft een opwindend avontuur in de vrije natuur. Een bijzonder knap gespeelde film, met een flinke dosis humor, over vaders en zonen. Jonas Cornell en regisseur Larsen bewerkten het boek van Ulf Stark tot scenario.

Take It Easy

1986 | Komedie

Denemarken 1986. Komedie van Jesper Höm. Met o.a. Nikolaj Engelund, Martin Elley, Maurice Weddington, Eddie Skoller en Mek Pek Falk.

Deense tieners gaan na WO II de zwarte markt op om te kunnen swingen op de Fats Waller-achtige muziek van de in Denemarken legendarische pianist-zanger-componist Mathisen in de 'Munchen'- kroeg in Kopenhagen. Goed weergegeven mode- en levensstijl van 1945, maar houterige amateuracteurs en in de plaats van rock- en jazzmusici had men beter een beroep kunnen doen op de oorspronkelijke platen van Mathisen.

Mord i mörket

1986 | Misdaad

Denemarken 1986. Misdaad van Sune Lund-Sörensen. Met o.a. Michael Falch, Ove Sprogöe, Ole Ernst, Morten Grunwald en Tommy Kentner.

Een stevig drinkende, rokkenjagende en saxofoonspelende misdaadreporter in Kopenhagen snelt een tienermeisje te hulp dat tot prostitutie en heroïneverslaving werd gedwongen. Haar vriendje wordt vermoord en de journalist wordt verdacht door de politie. De kijker weet echter beter en geniet van de sentimentele afloop. Vakkundig in beeld gebracht waarbij de clichés van het genre handig omzeild worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tommy Kentner op televisie komt.

Reageer