Wolfgang Dörich

Acteur

Wolfgang Dörich is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Protokoll eines Verdachts

1979 | Thriller

Duitsland 1979. Thriller van Daniel Christoff. Met o.a. Martin Lüttge, Rolf Becker, Claudia Butenuth, Lutz Hochstraate en Wolf Ackva.

In het midden van de jaren 1970 moest de Duitse bondskanselier Willy Brandt, die met zijn [KL]Real Politik[KLE] de weg naar het Oosten geopend had, aftreden omdat zijn naaste medewerker, een ex-journalist, G[KA3]unther Guillaume, een DDR- spion was. Tengevolge van dit schandaal ontstond er een heksenjacht naar vermeende en echte spionnen. Deze film gaat over de journalist Bernd M[KA3]oller (Lüttge), die ten onrechte verdacht wordt en hoe deze zaak bijna zijn leven vernietigt. De film werd gedraaid toen het ergste van de spionagegolf voorbij was, maar is er niet minder realistisch om. Het gespioneer ging door tot de laatste dagen, zelfs uren, van het DDR-regime en het was een terrein, waarin deze communisten heel bedreven waren: de chantage van onschuldige personen die soms sleutelposities bekleedden. De Stasi-dossiers vormden tien jaar nadat de DDR opgeheven was, nog steeds een politiek heet hangijzer. Deze film moet men geheel en al in het licht der tijd zien en is buiten Duitsland een stuk minder toegankelijk. Hoofdrol Lüttge werd naderhand een zeer bekend gezicht op de thuisbuis als Kommissaris Bernd Flemming uit Düsseldorf in de ijzersterke serie TATORT. Gebaseerd op een ware gebeurtenis, de echte Möller heeft zich niet kapot laten maken en was in het jaar 2002 lid van het Europese parlement in Straatsburg. Het camerawerk is van Lothar Stickelbrucks.

Der keusche Adam

1950 | Drama, Komedie

Oostenrijk 1950. Drama van Karl Sztollar. Met o.a. Paul Löwinger, Gustav Waldau, Gretl Löwinger, Liesl Löwinger en Wolfgang Dörich.

Zeldzaam domme boerenklucht rondom een trouwlustige dochter van het Löwinger-theater, zonder enige filmische opzet in scène gezet. In de strijd om het minst grappige blijspel uit 1950 verdient deze film zonder twijfel de eerste prijs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang Dörich op televisie komt.

Reageer