The Doors

Componist

The Doors is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

König der Eidechsen

1990 | Drama

Duitsland 1990. Drama van Andreas Piontkowitz. Met o.a. Martin Plass, Harald Kleber, Manfred Köhler, Cornelia Cabralle en Ditta Rolle.

Marko (Plass) en Uwe (Kleber) uit Duitsland zijn onverbiddelijke fans van de legendarische Amerikaanse popgroep The Doors en in het bijzonder van Jim Morrison, ket enfant terrible dat op 27-jarige leeftijd in 1970 aan een overdosis drugs overleed. Hij ligt begraven in Parijs op het beroemde idolen- en sterrenkerkhof Père-Lachaise dat dateert uit 1803. Marko en Uwe lezen in een fanblaadje dat het borstbeeld van Jim Morrison verdwenen is en besluiten bij de jaarlijkse pelgrimstocht op de overlijdensdag van Morrison een nieuwe buste te maken en af te leveren. Ze raken in de Lichtstad betrokken bij de talloze Franse fans en beleven de wildste avonturen. Het scenario van debuterend regisseur Piontkowitz en Klaus Flemmer is origineel en de film die de twintigste sterfdag van Morrison gedenkt, is weer eens iets anders. Het camerawerk van Bernd Meiners is sfeervol door het gebruik van zwart-wit, terwijl je op de soundtrack inderdaad The Doors hoort.

Made in L.A.

1989 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Michael Mann. Met o.a. Scott Plank, Michael Rooker, Ely Pouget, Xander Berkeley en Jeremy Slate.

Onderhoudende, maar niet al te hoge ogen gooiende cop-story over Plank, die zich te veel bezighoudt met de gangsterbestrijding en te weinig met zijn eigen vrouw. Uiteraard gaan beide zaken door elkaar lopen. Aangename tijdspassering met overvallen, verraad en actie, alhoewel er te veel van het goede is aan hoofdpersonen en onbelangrijke nevenintriges. Scenario van regisseur Mann en camerawerk van Ron Garcia. De song 'L.A. Woman' van The Doors wordt gezongen door Billy Idol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer The Doors op televisie komt.

Reageer