Jean Heywood is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Dad

2005 |

Verenigd Koninkrijk 2005. Sarah Harding. Met o.a. Jean Heywood, Richard Briers en Kevin Whately.

Larry is een levendige tachtiger die in zijn eentje zijn geliefde vrouw Jeannie, die aan Alzheimer lijdt, verzorgt. Als hij op een dag zijn enkel breekt moet Jeannie naar een verzorgingstehuis en Larry zijn intrek nemen bij zijn zoon Oliver, schoonzus Sandy en kleindochter Millie. Dat valt niet mee.

Flesh and Blood

2002 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2002. Drama van Julian Farino. Met o.a. Christopher Eccleston, Emma Cunniffe, Peter Kirby, Dorothy Cockin en Barbara Marten.

De als baby geadopteerde Joe (Eccleston) gaat op zoek naar zijn biologische ouders. Zij blijken beiden verstandelijk gehandicapt en weten niets van de zoon die ze samen hebben. BBC televisiedrama heeft niet alleen een mooie hoofdrol van Eccleston (Jude, eXistenZ), maar ook indrukwekkende rollen van Kirby en Cockin, gehandicapten zonder filmervaring die JoeÕs ouders spelen. Scenarist Peter Bowker schreef een deel van het script pas nadat de twee debutanten waren gecast.

Billy Elliot

2000 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2000. Drama van Stephen Daldry. Met o.a. Julie Walters, Jamie Bell, Gary Lewis, Nicola Blackwell en Jamie Draven.

Een jongen in een Britse achterstandswijk kan niet boksen, maar wel balletdansen - een hier niet geaccepteerde uitingsvorm voor mannen. De jongen wordt verboden om te dansen, zet toch door, krijgt uiteindelijk succes en een betere relatie met zijn omgeving. Billy Elliot volgt een bekende formule, maar gelukkig wel een sympathieke, en de film is doorspekt met opmerkelijke intermezzo's. Soms zeggen de makers met een enkele scène meer dan andere filmers in anderhalf uur. In 2005 werd er een musicalversie op de planken gebracht, die vanaf 2014 ook in Nederland was te zien.

Trip Trap

1996 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Danny Hiller. Met o.a. Kevin Whateley, Stella Gonet, Darren Plews, Sophie Griffiths en Frank Windsor.

Verborgen achter de façade van een normaal gezin wordt Kate stelselmatig mishandeld door haar echtgenoot Ian. Als zijn agressie verergert en ook de kinderen in gevaar komen, probeert Kate aan zijn ijzeren greep te ontkomen

All Creatures Great and Small: Brotherly Love

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Michael Brayshaw. Met o.a. Christopher Timothy, Robert Hardy, Peter Davison, Lynda Bellingham en Jean Heywood.

De boeken van James Herriot over de belevenissen van een dierenarts uit Yorkshire rond 1935 waren in de jaren 1960 verschrikkelijk populair. In 1974 kwam een bioscoopfilm, die zoals dat wel vaker gebeurt, in 1978 gevolgd werd door een tv- serie die een flinke tijd liep totdat - in de jaren 1980 - de belangstelling van het publiek zo goed als verdween. In 1990 heeft men gepoogd om de serie te laten herleven met deze tv-film en het vervolg ALL CREATURES GREAT & SMALL 2, maar het is hierbij gebleven. Op de keeper beschouwd zijn de belevenissen van dokter Herriot een boel tam gedoe. Het spel in de film is goed, maar deze wederwaardigheden passen niet meer in het huidige tijdsbeeld. Het scenario van Christopher Penfold is trouw aan de geest van de oorspronkelijke romans van James Herriot, die gaan over het leven op het land van mens en dier. Het camerawerk is van Steve Saunderson.

P.D. James' Cover her Face

1985 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1985. Misdaad van John Davies. Met o.a. Roy Marsden, John Vine, Mel Martin, Rupert Frazer en Phyllis Calvert.

Lange tv-film, waarin Chief Superintendant Adam Dalgliesh (Marsden) met hulp van Inspector John Massingham (Vine) een misdaad oplost. Is aan de lange kant, maar er wordt goed gespeeld. Het scenario is van Robin Chapman naar een roman van P.D. James. Het camerawerk is van David Jones en Peter MacQueen. Wordt meestal in vijf delen uitgezonden en er bestaat een gecondenseerde versie van slechts 75m.