Koen De Graeve: cast.
Er zijn 9 films en 3 series gevonden.

Ferry: de serie

2023 | Misdaad, Drama, Thriller

België​/​​Nederland 2023. Misdaad van Nico Moolenaar. Met o.a. Frank Lammers, Elise Schaap, Raymond Thiry, Huub Smit en Tim Haars.

Ferry Bouwman is een aspirerend 'xtc-brouwer', die aan het begin van zijn carrière in de Brabantse onderwereld staat. Zijn criminele activiteiten verricht hij samen met John, zijn zwager Lars, Remco en Dennis. Ferry heeft maar één doel: de top bereiken.

De Kraak

2021 | Drama, Misdaad

België 2021. Drama van Maarten Goffin en Kristof Hoefkens. Met o.a. Gene Bervoets, Tijmen Govaerts, Koen De Graeve, Ella-June Henrard en Claude Musungayi.

Vlaamse misdaadthriller over een jonge hacker die betrokken raakt bij de grootste bankroof uit de geschiedenis. De 21-jarige Jeremy (Tijmen Govaerts) is op het oog een ietwat sullige nerd, die het vooral moet hebben van zijn sublieme hackerskwaliteiten. Als zijn vader zelfmoord pleegt, blijft het gezin van Jeremy achter met een immense schuld. Jeremy besluit daarom samen te gaan werken met een oplichtersbende om een internationale digitale bank in Frankfurt te kraken. Een goede bankroof levert vrijwel altijd vermakelijke fictie op, en dat is in deze vlotte serie niet anders - hoewel De Kraak ook prima een speelfilm had kunnen zijn.

Coureur

2018 | Drama, Sportfilm

België​/​​Italië 2018. Drama van Kenneth Mercken. Met o.a. Niels Willaert, Koen De Graeve, Karlijn Sileghem, Fortunato Cerlino en Vladislav Prigunov.

De talentvolle Felix (Willaert) wordt door zijn maniakale vader (De Graeve) klaargestoomd voor een carrière als wielerprof in Vlaanderen. Maar Felix wil vooral zijn eigen pad volgen en vlucht naar een semiprofessioneel team in Italië, waar hij in aanraking komt met epo, groeihormonen en moordende concurrentie. Sterk speelfilmdebuut van de Vlaming Mercken (1976), die zelf ooit als beloftevolle jonge wielrenner ten onder ging aan doping en een falend lichaam. Van de gebruikelijke wielerromantiek is dan ook weinig sprake in Coureur: soms worden dromen werkelijkheid, maar nog vaker spatten ze op meedogenloze wijze uiteen.

Studio Tarara

2019 | Drama

België 2019. Drama van Tim van Aelst. Met o.a. Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin, Janne Desmet en Geert Van Rampelberg.

De acteurs van de populaire sketchshow Studio Tarara verliezen zichzelf geleidelijk in een spiraal van zelfvernietiging, die culmineert in een mysterieuze zelfmoord. De serie speelt zich af in 1993, tijdens de begindagen van commerciële televisie.

Vele hemels boven de zevende

2017 | Drama

België 2017. Drama van Jan Matthys. Met o.a. Brit Van Hoof, Koen De Graeve, Sara De Roo, Peter Seynaeve en Viviane de Muynck.

Verfilming van Griet Op de Beecks succesvolle debuutroman over disfunctionele Vlaamse familie, waarvan alle leden in meer of mindere mate verknipt zijn. Zussen Elsie en Eva zijn ongelukkig in de liefde (ook al is Elsie getrouwd), Elsies dochter Lou is het pispaaltje op school, en opa Jos is alcoholist en draagt een Groot Geheim met zich mee. Belgische variant op het Britse kitchen sink drama lijdt onder matige regisseur, die iedere subtiliteit uit het boek de nek omdraait en visueel weinig tot niets toevoegt. Toch drie sterren, vanwege het fantastische en aangrijpende acteren van Van Hoof als Eva. De muziek is van Spinvis.

Broer

2016 |

België​/​​Ierland 2016. Geoffrey Enthoven. Met o.a. Koen De Bouw, Titus De Voogdt, Koen De Graeve en Udo Kier.

Gelikte thriller uit de koker van topscenarist Pierre de Clercq, de man die het Nederlands/Vlaams taalgebied verrijkte met onder meer de tv-series Windkracht 10 en Flikken, en films als Man zkt Vrouw en Hasta la Vista. Deze film Broer is van hetzelfde glanzende laken een massapak, met Koen De Bouw als een lamzak die zich voordoet als z’n broer om zo in het gevlei – en de portemonnee – te komen van diens steenrijke ex in Ierland (Alison Doody). Uiteraard heeft mevrouw haar eigen snode plannen. Solide binnen z’n klasse.

Onder het hart

2014 | Drama, Romantiek

Nederland 2014. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Kim van Kooten, Koen De Graeve, Lies Visschedijk, Frank Lammers en Hanna Obbeek.

Even lijkt Onder het hart een luchtig drama dat puur op de charmante personages, gevatte dialogen en levensechte situatietjes durft te leunen. Best uniek: een intelligente Nederlandse romcom die niet doorslaat in lolligheid. Van Kooten speelt een biologe die valt voor een gescheiden vader van twee dochters (De Graeve); Lammers is haar broer, Visschedijk zijn ex. Vier goede acteurs, wat misverstandjes, een lach en een traan: fijn recept. Helaas eindigt de sprankelende film na een bloedserieuze wending echter alsnog als schaamteloze tranentrekker. Zonde.

Terug naar morgen

2015 | Sciencefiction, Thriller, Drama

België 2015. Sciencefiction van Lukas Bossuyt. Met o.a. Koen De Graeve, Karina Smulders, Robrecht Vanden Thoren, Matteo Simoni en Leo Achten.

Stel dat je e-mails naar het verleden zou kunnen sturen. Professor Van de Sype (De Graeve) en zijn student Titus (Vanden Thoren) slagen erin. De professor probeert meteen een tragisch ongeval dat zijn vrouw lang geleden invalide maakte, alsnog te voorkomen. Maar rommelen met het verleden levert nu eenmaal een ander heden op. Belgische sciencefictionthriller, die niet alleen qua titel aan Back to the Future doet denken, speelt zich af in universiteitsstad Leuven. Debuterend regisseur Bossuyt brengt het allemaal enthousiast, maar zijn eigen script zit niet erg solide in elkaar.

Het leven volgens Nino

2014 | Familiefilm

Nederland 2014. Familiefilm van Simone van Dusseldorp. Met o.a. Rohan Timmermans, Arend Bouwmeester, Koen De Graeve, Rifka Lodeizen en Ronald Goedemondt.

Als de moeder van Nino verongelukt, moet het achtjarige joch het zien te rooien met zijn depressieve vader en broer die nooit thuis is. Gelukkig heeft hij zijn konijn nog, met wie hij opeens blijkt te kunnen praten. Het scenario van Het leven volgens Nino is geschreven door Urszula Antoniak, bekend van compromisloze artfilms als Nothing Personal en Code Blue. De regie is van Simone van Dusseldorp, maakster van jeugdfilms als Kikkerdril en Briefgeheim. Het resultaat van hun samenwerking is navenant onevenwichtig: een volwassen sprookje voor kinderen, dat op net te veel gedachten hinkt.

Halfweg

2014 | Drama

België 2014. Drama van Geoffrey Enthoven. Met o.a. Koen De Graeve, Jurgen Delnaet en Evelien Bosmans.

Stef zit in een scheiding en verhuist naar een huis dat hij onder de prijs heeft kunnen kopen. Zijn rust wordt verstoord door de vreemde Theo die te pas en te onpas opduikt en beweert de ware eigenaar te zijn.

Tot altijd

2012 | Drama

België 2012. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy, Eva van der Gucht en Iwein Segers.

Verfilming van de strijd die de Vlaamse politicus en MS-patiënt Mario Verstraete voerde voor het recht op euthanasie, dat in België in 2002 wettelijk werd geregeld. Verstraete was vervolgens op veertigjarige leeftijd de eerste die van dat recht gebruik maakte. Net als in de Nederlandse euthanasiefilm Simon speelt morbide humor een belangrijke rol in Tot altijd. Jammer genoeg wil regisseur/scenarist Balthazar te veel kwijt in zijn film: over vriendschap, liefde, de ziekte en euthanasie. Dat gaat ten koste van de diepgang van de personages.

De helaasheid der dingen

2009 | Drama, Biografie

België​/​​Nederland 2009. Drama van Felix van Groeningen. Met o.a. Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve, Pauline Grossen, Johan Heldenbergh en Natali Broods.

Geslaagde verfilming van Dimitri Verhulsts gelijknamige, semiautobiografische roman, over opgroeien met een dronkenlap van een vader - en drie even zatte ooms - in het Oost-Vlaamse gat Reetveerdegem. De nostalgische verteller is gelukkig gebleven, evenals de opeenvolging van hilarische herinneringen aan oa de Tour de France voor alcoholisten - een groene trui voor de koning van de ad fundum - darten met biljartkeus en Roy Orbison luisteren bij de Iraanse buren. Platvloers, maar bovenal een prachtig, poëtisch portret van een ogenschijnlijk uitzichtloze jeugd.