Luigi Faccini is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Notte di stelle

1992 | Drama, Familiefilm

Italië 1992. Drama van Luigi Faccini. Met o.a. Fabio Bussotti, Antonella Taccarelli, Tiziano Giuffrida, Ivano Marescotti en Norma Martelli.

Film over een meisje en twee jongens, opgedragen aan de kinderen uit de buitenwijken van Rome. Het meisje, Luana (Taccarelli), wil carri[KA2]ere maken als zangeres, maar vooralsnog komt ze niet verder dan kleine nachtclubs met foute managers. Carlo (Giuffrida) is een drugsgebruiker die overal tegenaan schopt en al acht maanden gevangenisstraf achter de rug heeft. De andere jongen, Lucio (Bussotti), werkt bij een opvangcentrum voor heroïneverslaafden. Drie jonge mensen die een eigen plaats zoeken in het leven en zich willen ontworstelen aan de stedelijke verpaupering. Prachtige film, die het midden houdt tussen fictie en documentaire, geïnspireerd door de films en gedichten van Pier Paolo Pasolini.

Donna d'ombra

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Luigi Faccini. Met o.a. Anna Bobaiuto, Francesco Capitano, Luciano Bartoli, Daniela Morelli en Carla Cassola.

Prachtig spel van Bonaiuto als Carla, een vrouw op zoek naar zichzelf, een genot voor de liefhebbers. Overstuur door de dood van haar vader gaat ze op reis omhaar verleden opnieuw te beleven, gevolgd door een trouwe journalist die haar liefheeft en die niet wil dat ze wegloopt uit zijn leven. De tocht is een vreemde mengeling van reële en irreële gebeurtenissen en de kijker wordt sterk betrokken bij haar omzwervingen en herinneringen. Veel gepraat. Technisch niet bijzonder.

Inganni

1985 | Biografie, Drama

Italië 1985. Biografie van Luigi Faccini. Met o.a. Bruno Zanin, Olga Karlatos, Mattia Sbragia en Daniela Morelli.

Uitstekend spel en een goed script gebaseerd op het roerige leven van de dichter Dino Campana geven deze serieuze, onafhankelijke film een niveau dat men slechts zelden aantreft in de Italiaanse cinema. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in een psychiatrische inrichting in de jaren twintig, waar de dichter patiënt is. Campana is op z'n dertigste opgehouden met schrijven en zijn psychiater probeert weer wat levenslust op te wekken in de dichter, die niet krankzinnig is, maar slechts eenzaam en vol afkeer van de wereld om hem heen.

Il Garofano rosso

1966 | Drama

Italië 1966. Drama van Luigi Faccini. Met o.a. Miguel Bosé, Elsa Martinelli, Denis Karvil, Marina Berti en Isa Barzizza.

Een Siciliaanse student krijgt van zijn vriendinnetje bij haar vertrek een rode anjelier die hij altijd in zijn knoopsgat draagt en waarmee hij zich de spot van zijn medestudenten op de hals haalt. Tegelijk wordt de bloem symbool van het zich formerend communistisch verzet tegen het opkomend fascisme, hoewel de jonge held met zijn liefdesverdriet alle vormen van geweld verwerpt. De zorgvuldige tijdsreconstructie (1924) en boeiende bijrollen wegen niet op tegen een onbestemd scenario in een te lange film, met een onvoldoende, pruilende hoofdrol van Bosé die later als popzanger meer succes zou oogsten.