Francisco Guijar

Acteur

Francisco Guijar is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Contra el viento

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Fancisco Periñán. Met o.a. Antonio Banderas, Emma Suárez, Rosario Flores, Rafael Díaz en Bruce Mc.Guire.

Juan vlucht voor een incestueuze verhouding met zijn zus en verschuilt zich in een dorpje in Andalusi[KA3]e waar hij werk vindt als dagloner. Zijn zus gaat hem echter zoeken. Troebel, erotisch-psychologisch drama dat niet verstoken is van cinematografische kwaliteiten, ondanks een zekere professionele onrijpheid van de debuterende cineast (eveneens scenarioschrijver en co-producent).

Puente de Varsovia

1989 | Drama

Spanje 1989. Drama van Pere Portabella. Met o.a. Jordi Dauder, Carmen Elías, Francisco Guijar en Ona Planas.

De vriendschap tussen drie personen met verschillende beroepen en gedeelde liefdesrelaties, wordt verbroken door een onverwachte gebeurtenis: een bemanningslid van een onderzeeër wordt dood aangetroffen in een afgebrand bos. Deze film is moeilijk te doorgronden, pedant en met zichzelfingenomen hetgeen kenmerkend is voor de experimentele filmkunst van de maker, de Catalaanse cineast en politicus Pere Portabella.

Elisa, vida mia

1977 | Drama, Experimenteel

Spanje 1977. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, Fernando Rey, Norman Briski, Isabel Mestres en Joaquin Hinojosa.

Een jonge vrouw met een in sleur verzand huwelijk bezoekt voor het eerst in twintig jaar haar geïsoleerd levende vader. Een constante verkenning van elkaars èn van eigen identiteit maakt dat die steeds meer in elkaar gaan overlopen. Tenslotte zal de vrouw na de dood van haar vader hem navolgen in zijn isolement en het door hem begonnen verhaal afschrijven. Misschien wel Saura's meest ontoegankelijke film over kunst en leven, creatie en dood, die in een doolhof-achtige structuur onlosmakelijk met elkaar verbonden worden. Chaplin en Rey geven alle abstracties menselijke overtuigingskracht mee. Het gebruik van de overbekende Satie-muziek is echter een artistieke misser.

Habla, mudita

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Kitti Manver, Francisco Algora en Francisco Guijar.

Tijdens zijn vakantie in een bergdorpje probeert een intellectueel een jong stom meisje te leren praten. De eerste bioscoopfilm van Gutiérrez Aragón die al vol zit met onvolkomenheden die zijn latere filmwerk zouden kenmerken. De film is sterk beïnvloed door Carlos Saura.

Crisis

1970 | Drama, Thriller

Spanje 1970. Drama van Luis Revenga. Met o.a. Francisco Guijar, Fernando de Rojas, Gela Geisler en Celia Lupiani.

Een jongeman die een misdrijf heeft gepleegd en die door een vrouw wordt achtervolgd, vindt een schuilplaats bij een schizofrene vrouw. Een zeer vreemde film, het regiedebuut van Luis Revenga die vroeger regie-assistent en scenarioschrijver bij Jesús Franco was.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Guijar op televisie komt.

Reageer