Dianne Reeves

Acteur, Componist

Dianne Reeves is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Crossroads

1999 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Thorsten Schütte. Met o.a. DeeDee Bridgewater, Lonnie Pitchford, Jerry Ricks, B.B. King en Olu Dara.

De geschiedenis van de jazz sinds het ontstaan in Afrika in de 18de eeuw. De slaven introduceerden de muziek in Amerika. Met hun blues drukten ze pijn en bitterheid uit. Een nieuwe vorm ontstond in New Orleans: de traditional jazz, die vooral met koperinstrumenten gespeeld werd. Jazz onderging veel invloeden uit Latijns-Amerika, o.a. de rumba, de samba, de bossa-nova, chachacha, mambo en salsa. Deze muziek veroverde de wereld en onderging overal de plaatselijke invloeden. De film bestaat uit twee delen: in het eerste deel wordt de Amerikaanse evolutie geschetst, in het tweede deel de Europese en Afrikaanse evolutie. Het geheel wordt opgefleurd met historische opnamen van o.a. Louis Armstrong, Billie Holliday en Django Reinhardt. Een hele reeks uitvoerders praten over hun benadering van deze sound. Boeiend materiaal voor jazz-liefhebbers en muziekstudenten. DeeDee Bridgewater fungeert als gids doorheen het labyrinth. Schütte schreef het scenario. Manfred Edel was verantwoordelijk voor de montage en Michael Gööck en Hans-Peter Eckhardt bedienden de camera. Stereo. Wordt uitgezonden in twee delen.

Furandâsu no inu

1975 | Animatie, Familiefilm

Japan 1975. Animatie van Yoshio Kuroda.

Nello woont met zijn straatarme grootvader Jacob op een gepacht boerderijtje niet ver van Antwerpen. Hij is bevriend met Marieke Vermeulen, de rijke molenaarsdochter. Haar vader wil niet dat Marieke met een boerenkinkel omgaat. Nello brengt met zijn grootvader iedere dag de melk rond in een hondenkar, die getrokken wordt door Patrasche. Het dier was ooit in een mishandelde toestand gevonden langs het kanaal. Nello zou graag kunstschilder willen worden, zoals Rubens. Zijn grootvader wordt echter ziek en Nello's doel lijkt veraf. Het in Japan razend populaire verhaal uit Hoboken over Nello en Patrasche moest vanzelfsprekend in het land van de rijzende zon bewerkt worden tot een tekenfilm. Er komen wel enkele bekende Antwerpse monumenten in voor, zoals de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal en het stadhuis, maar voor landschappen en kleding heeft duidelijk het Hollandse Zeeland model gestaan. Toch zullen zowel jong als oud ontroerd worden door de vriendschap en de belevenissen van Nello en Patrasche. Deze voor de allerkleinsten al geschikte smartlap werd al eerder verfilmd en was in 1999 het onderwerp van een Amerikaanse speelfilm. De roman van Ouida werd bewerkt door Miho Maruo. Het camerawerk is van Shigekazu Morishita. In de originele Japanse versie horen we de stemmen van Makoto Tsumura, Sakura Tange, Kosei Tagi, Kosei Tomita, Taeko Nakanishi, Toshiko Kamei, Turiko Fuchizaki, Masato Hirano, Shinodu Adachi, Eiken Mine, Akiko Taneguechi, Zukimasu Natori, Ken Shiroyama, Kenichi Ogata, Takao Oyama en Takashi Matsuo. Door Wim Pel Productions werd een Nederlandse versie gemaakt in een vertaling van Wil Boerboom en onder de regie van Jan Nonhof. Hierin horen we de stemmen van Daan Ammeraal, Marjolein Algera, Bram Bart, Bas de Bruin, Maaike Cauwenberg, Lucas Dietens, Ajolt Elsakkers, Hans Karsenburg, Joris Knaapen, Jan Nonhof, Sander van der Poel, Trevor Reekers, Phil Rommy, Wim van Rooij, Joey Smits, Dominique van Valkenberg en Hymke de Vries. Deze film is op de 52 oorspronkelijke tv- afleveringen van 24 minuten gebaseerd en staat ook bekend als GEKIJÔBAN FURAANDASU NO INU die officieel werd uitgebracht in 1997. Hij kan afhankelijk van de versie bekort zijn tot 93 minuten. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dianne Reeves op televisie komt.

Reageer