William Girdler

Regisseur, Componist

William Girdler is regisseur en componist.
Er zijn 8 films gevonden.

The Manitou

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van William Girdler. Met o.a. Tony Curtis, Susan Strasberg, Michael Ansara, Ann Sothern en Burgess Meredith.

een lang geleden gestorven Indiaanse medicijnman wekt zichzelf weer tot leven door middel van een foetus in de hals van Susan Strasberg. De veteranen Curtis, Sothern en Meredith zien er gepast beschaamd uit.

Project: Kill

1977 |

Verenigde Staten 1977. William Girdler. Met o.a. Leslie Nielsen en Gary Lockwood.

Overheidsdienaar (Nielsen) verdwijnt op mysterieuze wijze uit zijn departement (dat op de CIA lijkt) en zijn ex-partner gaat naar hem op zoek. Bekend spionage gegeven.

Day of the Animals

1977 | Avonturenfilm, Thriller, Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Avonturenfilm van William Girdler. Met o.a. Christopher George, Lynda Day George, Leslie Nielsen, Richard Jaeckel en Michael Ansara.

Wat is voor natuurliefhebbers mooier dan een verblijf van een paar weken in de ongerepte High Sierra van Californië? Onder leiding van een ervaren gids verlaten ze de bewoonde wereld, en ze dringen ongewapend de woeste streek binnen. Zodra de nacht valt, beginnen de dieren zich echter vreemd te gedragen: het lijkt wel of ze gek zijn geworden. Actiethriller die het midden houdt tussen DELIVERANCE en THE BIRDS maar nergens het niveau van die twee haalt. Het acteren is beneden alle peil, al staan er enkele geroutineerde acteurs op de titelrol. Naar de mode van die tijd stond in het scenario van William en Eleanor Norton het gat in de ozonlaag centraal, maar met enkel goede bedoelingen verspreid je geen waarschuwing. Het woeste landschap werd uitstekend in beeld gebracht door Tom McHugh. Gefilmd in Todd AO 35. Ook bekend als SOMETHING IS OUT THERE.

Grizzly

1976 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1976. Horror van William Girdler. Met o.a. Christopher George, Andrew Prine, Richard Jaeckel, Joan McCall en Joe Dorsey.

Vakkundig plagiaat van JAWS over een 5 meter lange, 1000 kilo zware grizzlybeer die kampeerders in een nationaal park belaagt. Zou net zo goed CLAWS (Klauwen) kunnen heten, als variatie op het bekende thema. Ook bekend als KILLER GRIZZLY.

Sheba Baby

1975 | Film noir, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Film noir van William Girdler. Met o.a. Pam Grier, Austin Stoker, D'Urville Martin, Rudy Challenger en Dick Merrifield.

Een gangsterbende gaat in Louisville langs bij de ene winkelier na de andere, met de bedoeling hen zo ver te krijgen dat ze hun zaak voor een prikje van de hand doen. De methoden van de gangsters getuigen niet van een verfijnde smaak. Wanneer ze het ook op de vader van agente Grier gemunt hebben en hij door de knieën dreigt te gaan, komt de sexy politie-inspecteur uit Chicago in actie. Ze keert terug naar haar geboortestad om het uitschot een lesje te leren. Niet bepaald origineel gegeven, dat bovendien erg amateuristisch werd uitgewerkt. Van acteerprestaties is geen sprake. Elk woord en elke scène uit het scenario van Girdler, naar een verhaal van hemzelf en David Sheldon, heb je al zo dikwijls gehoord en gezien, dat het déjà vue-effect storend wordt. William Asman was de fotograaf van dienst.

Abby

1974 | Drama, Horror

Verenigde Staten 1974. Drama van William Girdler. Met o.a. Carol Speed, Terry Carter, Juanita Moore, William Marshall en Austin Stoker.

Deze zwarte variatie op THE EXORCIST is niet slecht. Speed, de vrouw van predikant Carter en de schoondochter van predikant Marshall, is de door de duivel bezeten Abby.

Three on a Meathook

1972 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1972. Horror van William Girdler. Met o.a. Charles Kissinger, James Pickett, Sherry Steiner, Madelyn Buzzard en John Shaw.

Een jongeman meent dat hij een krankzinnige moordenaar is, omdat zijn vader hem dat opgelegd heeft. In werkelijkheid is zijn vader de moordenaar en het duurt verschrikkelijk lang tot de zoon daar achter is. De film is geïnspireerd op het leven en werken van Ed Gein, de mensenvlees etende moordenaar, die op zijn buurt tot PSYCHO inspireerde en nog veel meer andere films, die gedenkwaardiger zijn dan deze.

Asylum of Satan

1972 | Horror

Verenigde Staten 1972. Horror van William Girdler. Met o.a. Louis Bandy, Carla Borelli, Charles Kissinger en Nick Jolley.

Een jongeman meent dat hij een krankzinnige moordenaar is, omdat zijn vader hem dat opgelegd heeft. In werkelijkheid is zijn vader de moordenaar en het duurt verschrikkelijk lang tot de zoon daar achter is. De film is geïnspireerd op het leven en werken van Ed Gein, de mensenvlees etende moordenaar, die op zijn buurt tot PSYCHO inspireerde en nog veel meer andere films, die gedenkwaardiger zijn dan deze.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William Girdler op televisie komt.

Reageer