Jonathan Miller

Regisseur, Acteur

Jonathan Miller is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Curiouser & Curiouser

1997 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Aysha Rafaele. Met o.a. Graham Ovenden, Michael Bakewell, Pamela Collingwood, Veronica Hickie en Jonathan Miller.

Een documentaire over het dubbelleven van Lewis Carroll, auteur van [KL]Alice In Wonderland[KLE], waarschijnlijk het populairste kinderboek aller tijden, die in het dagelijkse leven bekendheid genoot als professor Charles Dodgson (1832-1898), een respectabele wiskundige. De film, gemaakt voor de BBC-reeks [KL]Omnibus[KLE] ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de dood van Carroll, graaft naar de achtergronden van het boek, praat met familieleden van zowel de auteur als van Alice Liddell (later Hargreaves), waarvan zo goed als vast staat dat zij model stond voor de literaire Alice. Ze bevestigt dit trouwens in een archiefopname van eind jaren 1920. Rafaele, die tevens het scenario schreef, gaat eveneens op zoek naar de plaatsen waar het boek gesitueerd werd. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij de voorliefde van Carroll om jonge meisjes (meestal naakt) te fotograferen. De documentaire wordt opgeluisterd met fragmenten uit de filmversie van 1915 van W.W. Young, de BBC-versie uit 1966 met Anne-Marie Malik (als Alice) en John Gielgud en JABBERWOCKY, een animatiefilm uit 1976 van Jan Svankmajer. Fragmenten uit het boek worden gelezen door Imogen Stubbs. Vooral interessant voor literaire studenten en mensen die iets willen weten over de geschiedenis rond Alice In Wonderland. Voor de montage tekende Colin Knijff en voor de fotografie was Paul Gavin verantwoordelijk. Stereo.

Take a Girl Like You

1970 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Jonathan Miller. Met o.a. Hayley Mills, Oliver Reed, Noel Harrison, Sheila Hancock en John Bird.

Mills, een plattelandsmeisje uit het noorden van Engeland, komt in Londen les geven en heeft er wat problemen met Reed en Harrison, omdat ze maagd wil blijven tot haar eerste huwelijks nacht. Een te ouderwetse film over liefdesperikelen, waar je echt niet meer om lachen kunt. Behoorlijk spel dat wel. Naar het boek van Kingsley Amis.

Alice In Wonderland

1966 | Drama, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1966. Drama van Jonathan Miller. Met o.a. Alan Bennett, John Bird, Wilfrid Brambell, Peter Cook en Finlay Currie.

Buitengewone bewerking van het meesterwerk van Lewis Carroll. Miller vermijdt kinderlijke nukken en schept een claustrofobisch en soms beangstigend beeld van de Victoriaanse maatschappij. Een televisiemeesterwerk, waar de jaren niets aan af hebben gedaan.

One Way Pendulum

1964 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1964. Komedie van Peter Yates. Met o.a. Eric Sykes, George Cole, Peggy Mount, Alison Leggatt en Mona Washbourne.

Britse tv-komiek Sykes als kleinsteeds klerkje houdt zijn dromen voor waar door een ingebeeld moordonderzoek in gang te zetten, terwijl zijn zoon een sprekende weegschaal leert zingen. Naar het gelijknamige, populaire nonsens-toneelstuk van N.F. Simpson dat heel wat aanhangers telt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jonathan Miller op televisie komt.

Reageer