Darcy DeMoss

1963 Acteur

Darcy DeMoss (1963) is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Death Artist

1996 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1996. Komedie van Michael James McDonald. Met o.a. Anthony Michael Hall, Shadoe Stevens, Justine Bateman, Sam Lloyd en Darcy DeMoss.

Roger Corman produceerde deze gemoderniseerde versie van zijn griezelfilm uit de beatnik-periode A BUCKET OF BLOOD. Hall speelt nu de Dick Miller-rol van een caf[KA1]ebediende die het lievelingetje van de critici wordt met zijn levensechte beeldhouwwerken, in werkelijkheid de in gips gegoten slachtoffers van zijn moordlust. De nadruk ligt in deze versie wijselijk op zwarte humor in plaats van op overdadig bloedvergieten. In dit slechts een uur durende verhaaltje onderscheidt de radio-DJ Shadoe Stevens zich als een pretentieuze dichter. Let ook op schrijver-regisseur McDonald (die het toneelstuk van Charles B. Griffith uit 1959 bewerkte) als een kronkelende performance- artiest. Camerawerk van Christopher Baffa.

Alien Abduction: Intimate Secrets

1995 | Erotiek, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Lucian S. Diamonde. Met o.a. Darcy DeMoss, Pia Reyes, Dumitri Bogmaz, Carmen Lacatus en Alina Chivulescu.

De seksbusiness is een voorloper bij heel wat ontwikkelingen, waaraan later de gevestigde industrie gaat meedoen; we hebben dit o.a. in de videowereld gezien: porno, bijv. de klassieker DEEP THROAT was eerder op de band dan de Disneytekenfilms BAMBI of SHOWWHITE - er zat bijna zo'n twintig jaar tussen. Zo gaat het ook in het Internet- en on-line wereldje. Deze film vermengt modieus horror, cybersex en SF tot een geheel, maar het blijft een alibi voor bloot op de buis. Drie meisjes dromen van dezelfde macho en worden uiteindelijk gemanipuleerd door een alien uit de kosmos. Deze sekspret is een typisch genreproduct dat de meeste kijkers toch doet verlangen naar een echte film met een goed verhaal en boeiende spelprestaties, omdat de verveling algauw toeslaat.

Stickfighter

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Ty Davis. Met o.a. Wayne Crawford, Adam Briles, Kely McClung en Darcy DeMoss.

Helaas een eendimensionele film over wraak nemen, bedoeld voor de onderste schappen van de videotheek. We kunnen deze in het vergeetboek geraakte film niet aanbevelen, omdat het verhaal geen inhoud heeft en het spel nergens naar lijkt. We verwachten niet dat de film in de toekomst overgezet zal worden op DVD en als dat toch gebeurt, hebben we maar één advies: niet kopen of huren. Trap ook niet in een uitzending op tv en laat u óók niet verleiden door handig gemonteerde fragmenten: ze zijn niet representatief. Voorkom teleurstelling. Het scenario is van Kely McClung en Rob Neighbors. Het camerawerk is van Michael Shea.

Stickfighter

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van B.J. Davis. Met o.a. Adam Briles, Kely McClung, Darcy DeMoss en Wayne Crawford.

Een ex-agent neemt wraak op degene die verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer

Pale Blood

1991 | Horror

Verenigde Staten 1991. Horror van V. Dachin Hsu en Michael W. Leighton. Met o.a. George Chakiris, Wings Hauser, Pamela Ludwig, Diana Frank en Darcy DeMoss.

In deze traag verlopende, moderne vampier-vertelling is getracht origineel en vernieuwend te zijn, maar men wist klaarblijkelijk niet hoe. Een Europese bloeddrinker (Chakiris) komt aan in Los Angeles om een reeks vampier-achtige moorden te onderzoeken. Het is een val, maar geen bijzonder interessante. De regisseurs schijnen de decorbouw van het Duitse Expressionisme goed bestudeerd te hebben en laten gedeeltes uit het verreweg superieure NOSFERATU (1922) zien voor meer effect.

Night Life

1989 | Horror, Komedie

Verenigde Staten 1989. Horror van David Acomba. Met o.a. Scott Grimes, John Astin, Cheryl Pollak, Anthony Geary en Alan Blumenfeld.

Grimes als tiener balsemt lijken in het mortuarium van zijn oom Astin om zijn studie aan de universiteit te kunnen betalen. Vier van zijn leeftijdsgenootjes belanden na een dodelijk verkeersongeval in 'zijn' dodenhuis, maar komen in Frankenstein- stijl weer tot leven om hem te achtervolgen. Met vriendinnetje Pollak slaagt Grimes er tenslotte in de vier te elimineren. Ongelijkmatige komische horror die heel wat te danken heeft aan Romero's NIGHT OF THE LIVING DEAD en diens epigonen. Het griezelig tot leven komen van de vier cadavers is niet zo leuk als oorspronkelijk bedoeld was en anderzijds onvoldoende angstaanjagend voor een echte bibberfilm. Canadese regisseur Acomba situeert de actie in een aantrekkelijk gedeelte van het Californische platteland.

Can't Buy Me Love

1987 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Komedie van Steve Rash. Met o.a. Patrick Dempsey, Amanda Peterson, Courtney Gains, Tina Caspary en Seth Green.

Nerdy tiener Ronald (Dempsey) is hopeloos verliefd op Cindy (Peterson), het mooiste meisje van school, maar zij ziet hem niet staan. Dan krijgt hij zijn kans: zonder toestemming leent Cindy een dure jurk van haar moeder en morst er een glas wijn over. Ronald biedt Cindy duizend dollar voor een nieuwe jurk (verdiend met grasmaaien) als zij een maand lang met hem uit wil. Zijn theorie: zijn populariteit zal toenemen wanneer hij met haar wordt gezien. Tienerkomedie stijgt nauwelijks uit boven dit cynische gegeven, bovendien zijn er in de jaren tachtig veel betere films in dit genre gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Darcy DeMoss op televisie komt.

Reageer