Marcel Robert

Acteur

Marcel Robert is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Rapt

1984 | Drama

Zwitserland 1984. Drama van Pierre Koralnik. Met o.a. Daniela Silvero, Heinz Bennent, Teco Celio, Élisabeth Kaza en Marcel Robert.

De terugkeer naar zijn vaderland van een televisieregisseur, die normaal in Parijs werkt. Een uiterst armzalige terugkeer, want hij heeft gesteld: `LE RAPT is een melodrama`. Welnu zo gezegd, zo gedaan. Die arme Ramuz (acteur uit RAPT 1933) zal zich in zijn graf omdraaien! Heeft geen bestaansrecht naast de film van Dimitri Kirsanoff, getiteld RAPT (1933). Niet helemaal waardeloos want de acteurs doen hun best, maar wie Ramuz waardeert, zal met een aardig schuldgevoel zitten.

Le Troisième cri

1973 | Drama

Zwitserland 1973. Drama van Igaal Niddam. Met o.a. Jacques Denis, Myriam Mezières, Christine Fersen, Leyla Aubert en Camille Fournier.

Een tiental mensen dat zich toevallig, om uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden, in een atoomschuilkelder bevindt, wordt getroffen door alarm en afgesloten van de buitenwereld, waarna de spanningen en persoonlijke conflicten tijdens het afwachten steeds hoger oplopen. Nucleaire dreiging is niet meer dan een aanleiding voor een variant op HUIS CLOS, waarbinnen de personages zó duidelijk en snel getypeerd zijn, dat de onderlinge confrontaties zeer voorspelbaar blijken. Een bekwame vormgeving binnen de afgesloten ruimte en goed spel kunnen de verveling van eindeloze en nergens verrassende dialogen niet compenseren.

Charles mort ou vif

1969 | Komedie

Zwitserland 1969. Komedie van Alain Tanner. Met o.a. François Simon, Maya Simon, Marcel Robert en Marie-Claire Dufour.

Tanner toont zich eenmilde criticus van een vastgelopen maatschappij in zijn debuutfilm. Simon speelt de zakenman die een simpel leven wil gaan leiden, maar die niet met rust wordt gelaten. Melancholieke film met een schitterende rol van Simon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcel Robert op televisie komt.

Reageer