Peter Purtschert

Scenarist

Peter Purtschert is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Stille Liebe

2001 | Drama, Korte film

Zwitserland 2001. Drama van Christoph Schaub. Met o.a. Emmanuelle Laborit, Lars Otterstedt, Renate Becker, Wolfram Berger en Renate Steiger.

De 28-jarige lekenzuster Antonia (Laborit) uit een nonnenklooster in de buurt van de Zwitserse stad Z[KA3]urich is doofstom. Ze verricht overdag sociaal werk in de keuken van een opvangcentrum voor daklozen. Hier maakt ze kennis met Mikas (Otterstedt), een illegale immigrant uit Letland, die net zoals zij doof is. Hij `vertelt` haar (in gebarentaal) dat hij circusartiest is en op doorreis is. In werkelijkheid is hij een zakkenroller, die door de politie wordt gezocht en hij mag rekenen op een uitwijzing. Antonia weet niet wat haar overkomt, maar ze krijgt warme gevoelens voor Mikas; het is wederzijds. Antonia zou graag naar Luzern willen om een theatervoorstelling bij te wonen van een Amerikaans toneelgezelschap dat uit gehoorgestoorden bestaat, maar de moeder-overste Verena (Becker) heeft het haar verboden. Dankzij Mikas kan ze de voorstelling bijwonen, maar hij wordt betrapt, en komt om het leven bij de vluchtpoging. Antonia, die hiervan getuige was, verlaat het klooster en reist naar Amerika om in Washington te worden toegelaten op de toneelschool voor doven aan de doven- universiteit van Gallaudet. Een eenvoudig, maar goed vertolkt melodrama met twee gehoorgestoorden in de hoofdrol. Laborit had zich al bewezen met haar rol van Kai in de meervoudig bekroonde JENSEITS DER STILLE (1996) van Caroline Link. Hoewel in het plot het personage van Mikas wel wat al te gemakkelijk uit de film verdwijnt, staat deze rolprent toch wel op het niveau van een andere beroemde film: CHILDREN OF A LESSER GOD (1986) van Randa Haines met Marlee Matlin en William Hurt. Af te dingen valt dat de scènes, waarin Laborit alleen speelt, de gebarentaal in het Duits is, en in de scènes, waarin zij met Otterstedt speelt de gebarentaal internationaal is. Voor doven die het Duits niet beheersen, is er natuurlijk in de meeste gevallen wel de ondertiteling. De film wordt verteld door Verena en de gebeurtenissen worden beleefd in flashback. Het scenario is van Peter Purtschert en regisseur Schaub. Het camerawerk is van Thomas Hardmeier. Dolby Stereo.

Happiness Is a Warm Gun

2001 | Drama, Fantasy

Zwitserland 2001. Drama van Thomas Imbach. Met o.a. Linda Olsansky, Herbert Fritsch, Claudia Cimaschi en Alois Kunz.

In 1992 werd de Duitse politica Petra Kelly, mede-oprichter van Die Grünen, doodgeschoten door haar vriend en partijgenoot Gert Bastian, die vervolgens de hand aan zichzelf sloeg. Zwitser Imbach begint zijn semi-fictieve reconstructie op het moment dat Kelly en Gert in een vagevuurachtige luchthaven aankomen, waar ze hun aardse levens bespreken en nagaan wat er allemaal is misgegaan. De aanpak is inventief en regelmatig fascinerend, maar voor een geschiedenisles ben je bij Imbach aan het verkeerde adres; zijn ambities liggen vooral op het artistieke front.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Purtschert op televisie komt.

Reageer