Yahia Benmabrouk

Acteur

Yahia Benmabrouk is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cheb

1991 | Drama

Frankrijk/Algerije 1991. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Mourad Bounaas, Pierre-Loup Rajot, Nozha Khouadra, Nadji Beida en Mohamed Nacef.

De negentien-jarige Merwan Kechida (Bounaas) woont sinds zijn eerste levensjaar in Frankrijk. Helaas bezit hij nog steeds de Algerijnse nationaliteit, en wordt uitgewezen. Van de ene op de andere dag bevindt hij zich in Algerije. Een pijnlijke confrontatie, want hij kent noch de taal noch de zeden en gewoonten. Zijn paspoort wordt meteen in beslag genomen, en hij wordt naar het Zuiden overgebracht om zijn militaire dienstplicht te vervullen, wat een zware beproeving zal zijn. Met zijn eerste speelfilm BATON ROUGE (1985) viel deze in 1953 geboren filmer al op. Hij maakt ruimschoots gebruik van zowel biografische als autobiografische gegevens, en het is duidelijk te merken dat hij de gevoelens in zijn film echt beleefd heeft. Op subtiele en genuanceerde wijze behandelt hij het actuele thema van de confrontatie tussen twee beschavingen. Eveneens lukt het hem er in visueel opzicht een gedicht van te maken, mede dankzij de beelden van Yousef Sahraoui.

Les vacances de l'inspecteur Tahar

1973 | Misdaad

Algerije 1973. Misdaad van Moussa Haddad. Met o.a. Hadj Abderrahmane, Yahia Benmabrouk, Hassan el Hassani, Attab Benali en Zohra Faiza.

Inspecteur Tahar (Abderrahmane) en zijn trouwe assistent zijn door een populaire Tunesische heldin uitgenodigd hun vakantie bij haar in Tunis door te brengen. Voordat ze Algiers verlaten maken ze een tussenstop in een toeristencomplex, waar een moord is gepleegd. Het spoor leidt hen naar Tunesiƫ. Voorspelbaar scenario met als hoofdpersoon een min of meer overtuigende kopie van Maigret. De montage is echter nogal onsamenhangend en summier. Zowel de acteurs als het landschap zijn van tijd tot tijd kleurrijk. Overigens is dit de eerste Algerijnse amusementsfilm in het detective-genre: tot dan toe werden Algerijnse films vooral gekenmerkt door oorlogsherinneringen en sociale problemen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yahia Benmabrouk op televisie komt.

Reageer