Mikel Salas is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Another Day of Life

2018 | Animatie, Biografie

Polen/Spanje 2018. Animatie van Raúl de la Fuente en Damian Nenow. Met o.a. Miroslaw Haniszewski, Vergil J. Smith, Tomasz Zietek, Olga Boladz en Pawel Paczesny.

Heldenverhaal naar het gelijknamige boek van de gevierde Poolse journalist Ryszard Kapuściński, die in 1975 de gruwelijke onafhankelijkheidsstrijd verslaat in Angola. Visueel gezien virtuoze Europese animatiefilm, waarin we zien hoe Angola in magisch-realistische sequenties letterlijk desintegreert. Toegevoegde interviews met nog levende hoofdrolspelers van toen tonen hoe recent deze geschiedenis is. Problematisch is dat de Kuifje-in-Afrika-romantiek in de film de Afrikanen zelf ruim vier decennia na dato nog steeds tot bijfiguren reduceert. Achterhaald eurocentrisme, bekroond met een European Film Award.

Encierro 3D: Bull Running in Pamplona

2012 | Documentaire

Spanje 2012. Documentaire van Olivier van der Zee.

Documentaire van Olivier van der Zee over de stierenraces van Pamplona, die jaarlijks iedere ochtend plaatsvinden van 6 tot en met 14 juli.

Mr. Kaplan

2014 |

Spanje/Uruguay/Duitsland 2014. Álvaro Brechner. Met o.a. Héctor Noguera, Néstor Guzzini, Rolf Becker en Nidia Telles.

Montevideo, 1997. De 76-jarige Jacobo, vlak voor de Duitse overval op Polen gevlucht naar Uruguay en daar een tevreden middenklasser geworden, kijkt terug op zijn leven met een onbestemde wroeging. Zijn bestaan krijgt weer zin wanneer hij met sjofele factotum Wilson het bizarre plan beraamt om de oude café-restaurantuitbater Julius Reich, bijgenaamd 'El Nazi', naar Israël te ontvoeren. Sappige komedie vol Jiddische humor voert langs een mesjogge plot en maffe personages, waarin toch ook de melancholie van de eeuwige zandloper doorsijpelt. Noguera en Guzzini vormen een prachtduo.

Películas para no dormir: Cuento de navidad

2005 | Horror, Thriller

Spanje 2005. Horror van Paco Plaza. Met o.a. Maru Valdivieso, Christian Casas, Roger Babia en Paco Poch.

Vijf kinderen vinden een vrouw in kerstmanpak in een diepe put in het bos. Ze willen haar wel helpen, maar ontdekken dan dat ze een ontsnapte crimineel is met veel geld. En waar is dat geld dan?

Romasanta

2004 | Horror

Spanje/Verenigd Koninkrijk 2004. Horror van Paco Plaza. Met o.a. Julian Sands, Elsa Pataky, John Sharian, Gary Piquer en Maru Valdivielso.

Rond 1850 werd het noordwesten van Spanje geteisterd door wolven. Rondreizende seriemoordenaar Manuel Romasanta maakte handig gebruik van de hysterie door zijn slachtoffers als een wilde wolf open te rijten (en het menselijke vet te oogsten voor zijn lucratieve zeephandel!). Tijdens zijn onvermijdelijke rechtszaak hield de charmante wildeman voet bij stuk en beweerde dat hij af en toe veranderde in een weerwolf. Regisseur Paco Plaza en de creatievelingen van Spaans productiehuis Fantastic Factory maakten er een bonte horrorfilm van met ouderwets griezelige effecten (zoals bubbelende luchtzakjes onder de nephuid). En acteur Julian Sands overtrof zijn B-status als een innemende griezel.