Mate Matisic

Scenarist, Componist

Mate Matisic is scenarist en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

On the Other Side

2016 | Drama

Kroatië/Servië 2016. Drama van Zrinko Ogresta. Met o.a. Ksenija Marinkovic, Lazar Ristovski, Tihana Lazovic, Robert Budak en Toni Sestan.

Vesna, een introverte verpleegster van middelbare leeftijd, vlucht tijdens de Joegoslavische oorlog van de jaren negentig met haar twee kinderen naar Zagreb. Als ze twintig jaar later een onverwacht telefoontje ontvangt, wordt haar rustige bestaan opnieuw ernstig bedreigd. Kroatische Oscarinzending verweeft grote thema's als schuld, vergeving en de nasleep van oorlog in een klein, menselijk verhaal, dat zich weliswaar langzaam ontvouwt maar dankzij intrigerende raadsels en fraai acteerwerk (vooral van hoofdrolspeelster Marinkovic) blijft boeien tot aan de sterke, verrassende ontknoping.

Maršal

1999 | Komedie

Kroatië 1999. Komedie van Vinko Brešan en Vinko Bresan. Met o.a. Drazen Kuhn, Linda Begonja, Ilija Ivezič, Ivo Gregurevič en Boris Buzancič.

Droogkomische politieke satire over sluimerend communisme en kapitalistisch opportunisme op een kwakkelend eilandje voor de Kroatische kust dat al jaren geen toerist meer heeft gezien. Voormalig partizaan en fervent communist Marinko en zijn kameraden (Ilija Ivezic e.a.) leven op wanneer tijdens een nachtelijke begrafenis de geest van voorganger Tito verschijnt. Zij geloven dat hun held is teruggekeerd om orde op zaken te stellen. Terwijl het verhaal over Tito als een lopend vuur over het eiland gaat probeert de burgemeester, die in de magere jaren het museum en de lokale horeca heeft opgekocht, een slaatje te slaan uit het resulterende 'socialistisch-spiritueel toerisme' met als ultieme droom een heus Tito-pretpark. De eilandkolder blijft niet onopgemerkt en politieman Stipan (Drazen Kuhn) komt vanaf het vasteland de zaak onderzoeken, bijgestaan door speurneuzen Mulderic en Skulic. Regisseur en scenarist Vinko Bresan (1964) verbeelde de sociaal-politieke veranderingen in zijn land met een grenzeloos gevoel voor humor. Een topkomedie die fijntjes de draak steekt met blind vertrouwen in leiders en -ismen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mate Matisic op televisie komt.

Reageer