Franco Parenti

Acteur

Franco Parenti is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Testa di rapa

1966 | Drama

Italië 1966. Drama van Giancarlo Zagni. Met o.a. Falco Lulli, Gigliola Cinquetti en Franco Parenti.

Tijdens de eerste jaren na de éénwording van Italië belandt een lerares uit Piemonte in Toscane, waar ze strijd moet voeren tegen de plattelandsbevolking die het niet eens is met haar lesmethoden. Een goed gemaakte film met een goed verhaal en uitstekende acteerprestaties.

The Changing of the Guard

1962 | Komedie

Italië/Frankrijk 1962. Komedie van Giorgio Bianchi en Sergio Leone. Met o.a. Fernandel, Gino Cervi, Franco Parenti en Giorgio Bianchi.

Italië, april 1944. Het Italiaanse volk ziet de komst van de geallieerde bevrijders met veel blijdschap tegemoet. Maar de trouwe Mussolini-vertegenwoordiger in een klein dorp houdt vast aan het fascistische regime en komt daarmee in conflict met de burgemeester en een antifascistische cafébezitter.

Avanti la musica

1962 | Komedie, Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1962. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Fernandel, Gino Cervi, Frank Fernadel, Milla Salloner en Franco Parenti.

Tijdens de slag bij Anzio draagt de burgemeester van het verder gelegen dorp tactisch zijn ambt over aan een bekende anti- fascist en oude vriend, wiens zoon toch met zijn dochter zal gaan trouwen. Een fanatieke fascist ontbiedt de brigade die bij aankomst zijn lijk vindt en het moordonderzoek gebruikt om een speurtocht naar een verborgen schat te maskeren. De tegenzetten van de dorpelingen pakken verkeerd uit, als de geallieerden tijdig arriveren voor een happy end. De oorlogssituering draagt nieuwe elementen aan bij de zoveelste dorpsvete van het ster-duo uit DON CAMILLO en is daardoor onderhoudender dan veel van hun andere films, ondanks de weinig fantasierijke regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franco Parenti op televisie komt.

Reageer