Martin Beck

Regisseur, Acteur

Martin Beck is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Manen Pȧ balkongen

1992 | Mysterie, Thriller

Zweden 1992. Mysterie van Daniel Alfredson. Met o.a. Gösta Ekman, Kjell Bergqvist, Rolf Lassgård, Niklas Hjulström en Bernt Strom.

Ekman is inspecteur Beck, die een nare kindermoordernaar in de kraag moet vatten. De enige man, die daarbij kan helpen, is een roofovervaller, die toevallig getuige was, maar die heeft zich gedrukt. Inspecteur Beck voelt de hete adem van zijn superieuren in de nek. Uitstekende misdaadfilm in degelijke stijl van de Schotse tv-detective Taggart naar de personage van het bekende Zweedse schrijversduo Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Jonas Cornell en regisseur Alfredson schreven het scenario. Peter Mokrosinski stond achter de camera. Vierde aflevering in de serie met inspecteur Beck. In 1976 reeds eerder gefilmd door Bo Widerberg onder dezelfde titel.

The Last Game

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Martin Beck. Met o.a. Howard Segal, Terry Alden, Ed L. Grady, Toby Wallace en Jerry Rushing.

Een student, spelende voor het eerste rugby-team van zijn school, trekt zich de slechte gezondheid van zijn vader zeer aan en komt daardoor in de problemen.

Challenge

1975 | Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Martin Beck. Met o.a. Earl Owensby, Doug Hale, Elizabeth Upton, Maurice Hunt en Kathleen Devine.

Deze langdradige low-budget actiefilm komt met een portret van de Amerikaanse democratie en het is beter verder niets toe te lichten. Een heldhaftige regeringsvertegenwoordiger zorgt er met gevechten en achtervolgingsritten voor dat `de verkeerde man` de plaatselijke verkiezingen niet wint. Een vroeg, weinig uitgewerkt probeersel van Owensby, producent en (oerslechte) bijrol-acteur in kleine films, die veel geld opbrachten en werden vertoond in drive-in bioscopen op het platteland in het Amerikaanse zuiden. Ook bekend als MANHUNTER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Beck op televisie komt.

Reageer