Gábor Koncz

Acteur

Gábor Koncz is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Južna pošta

1988 | Drama

Servië en Montenegro 1988. Drama van Stanislav Párnický. Met o.a. Peter Zeman, Jiři Bartoška, Gábor Koncz, Iczhak Finci en Pavel Nový.

Nostalgische herinneringen uit een dorpje aan de Tsjechisch- Hongaarse grens in 1945. De zoon van een officier sluit vriendschap met de ongeneselijk zieke Dulo. De vader van Dulo is smokkelaar en als hij medicijnen voor de stervende jongen probeert te smokkelen, doodt hij de wacht. Een vrij traag, maar ontroerend verhaal, waarin de gewelddadige wereld van volwassenen gezien wordt door de ogen van een kind.

Pomocnik

1982 | Drama

Hongarije/Servië en Montenegro 1982. Drama van Zoro Záhon. Met o.a. Gábor Koncz, Ildikó Pécsi, Elo Romančil, Marta Sládečková en Ivan Mistřik.

Sterk moreel drama dat speelt aan de Tsjechisch/Hongaarse grens tijdens de stormachtige jaren 1945-'46. Slager Riečan begint een goed lopende maar niet helemaal legale zaak, maar zijn boerenvrouw en dochter nemen de zaak over en werken hem de deur uit. Dit verhaal over corruptie, gebaseerd op de uit 1977 daterende bestseller van Ladislav Ballek, sloeg zowel bij de kritiek als bij het grote publiek aan. Een produktie uit 1982 van de Slovak Studio in Bratislava.

Magyar rapszodia

1979 | Historische film, Drama

Hongarije 1979. Historische film van Miklós Jancsó. Met o.a. György Cserhalmi, Lajos Balázsovits, Gábor Koncz, Bertalan Solti en Udo Kier.

Deze film is het eerste deel van een geplande trilogie over de Hongaarse geschiedenis van de eerste helft van deze eeuw. Alleen de eerste twee delen zijn uiteindelijk tot stand gekomen en volgen de loopbaan van Istv[KA1]an Zsadanyi wiens persoon is gebaseerd op Endre Bajcsy-Zsilinksky, een Hongaarse politicus (1886-1944). Dit deel schetst de aristocratische en reactionaire achtergrond van István, waarbij hijzelf wordt gekenmerkt door een afwisseling van bruutheid en menselijkheid. Samen met ALLEGRO BARBARO is deze film een prachtig verbeeld stukje Hongaarse geschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gábor Koncz op televisie komt.

Reageer