Benoît Peeters

Regisseur, Scenarist

Benoît Peeters is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Le dernier plan

1999 | Komedie

België 1999. Komedie van Benoît Peeters. Met o.a. Florin Piersic Jr., Manuela Servais, Mihai Dinvale, Pierre Arditi en Jean-Michel Jarre.

In 1987 mocht de dissidente Roemeense schrijver Constantin Dolinescu (Dinvale) die een fervent tegenstander van dictator Nicolae Ceauces[KA10]cu was, zijn land na ettelijke jaren gevangenisstraf verlaten. Hij streek neer in Frankrijk, waar hij enkele filmprojecten van de grond trachtte te krijgen, w.o. een Kafka[KA3]esque werk, getiteld [KL]Het Negatief[KLE], maar hij verdween volledig uit het licht van de schijnwerpers. Tien jaar later arriveert de Roemeense filmer Virgil Iancu (Piersic Jr) met zijn cameraman Toma (Florescu) in Parijs. Hij wil Dolinescu opsporen en maakt een zoektocht langs de participanten, w.o zijn producent Pierre Drouot, de componist Jean-Michel Jarre (die beiden zichzelf spelen) en de hoofdrol (Arditi). Geleidelijk ontstaat er beeld van Dolinescu, dat lang niet altijd even flatteus is. De finale houdt een niet al te grote verrassing in. Deze film is een zogenaamde mockumentary, geen gedramatiseerde, parodiërende nepdocumentaire. Wij vinden het grotendeels ijdelheidscinema, waarbij de professionals zoals Arditi en Jarre, de moeite waard en interessant zijn, maar hun aanwezigheid is beslist onvoldoende om het grote publiek en cinefielen te boeien. Technisch is het allemaal mooi verzorgd, maar Peeters had eigenlijk iets nuttigers met zijn tijd en talent moeten doen. Het scenario is van regisseur Peeters, Sandrine Willems en Pierre Drouot. Het camerawerk is van Ella van den Hove. Ook bekend als LE DERNIER PLAN : SUR LES PAS DE CONSTANTIN DOLINESCU.

Monsieur Hergé

1990 | Familiefilm, Biografie

Frankrijk/België 1990. Familiefilm van Benoît Peeters. Met o.a. Hergé, Paul Jamin, Bob De Moor, Tchang Tchong-Ten en Fanny Rémy.

Peeters, zelf striptekenaar, brengt een portret van Georges Rémy, beter bekend als Hergé. De kijker maakt kennis met een hartstochtelijk, perfectionistisch man, die in van alles en nog wat geïnteresseerd is. Dit alles valt althans op te maken uit zijn eigen woorden en uit die van zijn medewerkers, vrienden en bekenden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benoît Peeters op televisie komt.

Reageer