Peter Haddon

Acteur, Editor

Peter Haddon is acteur en editor.
Er zijn 6 films gevonden.

Crossing the Line

2006 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2006. Documentaire van Daniel Gordon.

James Joseph Dresnok, een Amerikaanse soldaat, die In 1962 uitgezonden werd om de vrede te bewaken in Zuid-Korea, verliet zijn eenheid en liep dwars door het zwaarst bewaakte gebied op aarde over naar de vijand van de koude oorlog, de communistische staat Noord-Korea. Hij verdween simpelweg van het ons bekende aardoppervlak. Hij werd een begeerde ster van de Noord-Koreaanse propagandamachine en vond roem als acteur in films, waarin hij getypecast werd als een duivelse Amerikaan. Hij spreekt vloeiend Koreaans en heeft drie zonen van twee vrouwen. Hij woont nu twee keer zo lang in Noord-Korea dan hij in zijn vaderland Amerika heeft gewoond. Vroeger woonden er welgeteld vier Amerikanen in Noord-Korea. Vandaag de dag woont er nog maar een. Nu, na 45 jaar, wordt het verhaal van ‘Comrade Joe’ verteld, de laatste Amrikaanse overloper in Noord-Korea.

A State of Mind

2004 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2004. Documentaire van Daniel Gordon.

Een observerende film die twee jonge turners en hun families volgt voor een periode van acht maanden in de voorbereidingen voor de massale spelen, met een cast van duizenden in een gechoreografeerd, sociaal realistisch spektakel. De grootste en meest uitgewerkte menselijke prestatie op aarde wordt hier gefilmd voor de eerste keer door een buitenlandse filmcrew in een verbijsterende en adembenemende pracht en praal.

The Second Mrs. Tanqueray

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Dallas Bower. Met o.a. Pamela Brown, Hugh Sinclair, Ronald Ward, Virginia McKenna en Andrew Osborn.

Een rijke Victoriaanse weduwnaar trouwt met een bekende dame die erachter komt dat zijn dochter de maîtresse is van haar eigen ex-minnaar. Stramme, zuinige versie van het verouderd gelijknamige toneelstuk van Arthur Wing Pinero, gedraaid door voormalig BBC-regisseur Bower.

Helter Skelter

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Ralph Thomas. Met o.a. Carol Marsh, David Tomlinson, Mervyn Johns, Peter Hammond en Richard Hearne.

Vriend en ster van de radio probeert, samen met zijn helpers, van alles om een erfgename van haar hik af te helpen. Een komedie die, wat de talloze gastrollen betreft, meer lijkt op een Wie is Wie in de Film. We krijgen zelfs een stukje uit een komedie van Walter Forde uit 1929 te zien! De regisseur heeft zich niet helemaal willen overgeven aan het absurde script, zodat de film niet de Engelse tegenhanger van HELLZAPOPPIN is geworden die ze zo graag had willen zijn. Wel van grote historische waarde.

Kate Plus Ten

1938 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1938. Misdaad van Reginald Denham. Met o.a. Genevieve Tobin, Jack Hulbert, Francis L. Sullivan, Googie Withers en Felix Aymler.

Goede acteurs in een verhaal van Edgar Wallace. Tobin is Kate, die aan het hoofd staat van een tiental schurken die gezamenlijk de bank van Kates baas beroven. Inspecteur Pemberton (Hulbert) komt de groep op het spoor en grijpt de rovers in de kraag, overigens met behulp van Kate, die van haar tiental niet mee mocht delen in de buit. Een aardige thriller.

The Beloved Vagabond

1936 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1936. Musical van Curtis Bernhardt. Met o.a. Maurice Chevalier, Betty Stockfeld, Margaret Lockwood, Desmond Tester en Austin Trevor.

Een Franse architect met zwerversnatuur doet afstand van een Engelse geliefde die zijn vader van celstraf kan redden door een rijk huwelijk. Met de zoon van zijn hospita maakt hij een voettocht door Frankrijk om te 'vergeten' en vormt met een dorpsmeisje een trio dat al muziek makend hun brood verdient. Net als hij het dorpsmeisje als vrouw gaat zien, duikt de Engelse weer op en moet hij kiezen tussen een bohémien-leven of society-status. Remake van de zwijgende film als muzikaal vehikel voor Chevalier, krijgt met name tijdens de omzwervingen elegante stylering, die het simpele verhaaltje op meer dan een onderhoudend niveau tilt. Simultaan werd met deels andere acteurs een Franse versie gemaakt: LE VAGABOND BIEN-AIMÉ.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Haddon op televisie komt.

Reageer