Douglas Sirk: regie en scenario.
Er zijn 42 films gevonden.

Imitation of Life

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Lana Turner, John Gavin, Sandra Dee, Susan Kohner en Juanita Moore.

Sterk melodrama over de zucht naar roem, verkapt racisme, moeder-dochterrelaties en nog veel meer. Tearjerker-specialist Sirk maakte een overvolle maar ook aangrijpende film die bekroond werd met onder andere twee Oscarnominaties. De relaties tussen een Hollywoodactrice (Turner), haar dochter, de zwarte huishoudster en haar 'bijna witte’ dochter worden gevolgd. Een eersteklas remake van de film uit 1934; Turner's rol is haar op het lijf geschreven - en toont verbazend veel overeenkomst met haar eigen loopbaan en dochter. Lana's beste film en Sirks laatste.

The Tarnished Angels

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Dorothy Malone, Robert Stack, Jack Carson en Robert Middleton.

Mardi Gras in New Orleans in 1932. Er zijn heel wat deelnemers voor het vliegfeest. Favoriet is de grote held (Stack) van het legendarische La Fayette Escader. Zijn vrouw (Malone) heeft voor hem haar bourgeois leven opgegeven en is parachutiste geworden. Zij vergezelt hem met hun zoon en zijn trouwe boordwerktuigkundige Carson. Journalist Hudson moet een reportage maken over de luchtshow. Een pakkende, dramatische film, die een aardig beeld schetst van het leven van waaghalsen in de lucht en van hun dagelijkse strijd om het bestaan dat vol gevaren en dodelijke risico's is. De kijker ziet het door de ogen van een buitenstaander, reporter Hudson. De film is gevoelig, bij het sentimentele af. George Zuckerman bewerkte de roman Pylon van William Faulkner tot scenario. Knappe zwart- wit-fotografie van Irving Glassberg.

A Time to Love and a Time to Die

1958 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Douglas Sirk. Met o.a. John Gavin, Liselotte Pulver, Jock Mahoney, Don DeFore en Keenan Wynn.

In 1944 krijgt een Duitse soldaat drie weken verlof van het oostfront. Hij gaat terug naar het inmiddels door bombardementen zwaar beschadigde Berlijn. Daar wordt hij verliefd op jeugdvriendin Elisabeth (Pulver), ziet hij de morele ontmanteling van zijn land en vindt hij vergiffenis voor zijn daden in de oorlog bij een oude leraar (gespeeld door Erich Maria Remarque, auteur van het bronmateriaal). En dan moet hij weer terug. Een van de betere kleurrijke melodrama's waarmee Sirk - de favoriete regisseur van Fassbinder - zijn faam behaalde. Sirks voorlaatste speelfilm.

Interlude

1957 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. June Allyson, Rossano Brazzi, Marianne Koch, Jane Wyatt en Keith Andes.

Een goed gemaakte zakdoekenfilm over Allyson die verliefd wordt op de componist van het Continent, Brazzi, wiens vrouw weigert de situatie te accepteren. Herverfilming van WHEN TOMORROW COMES, en in 1968 opnieuw gemaakt met dezelfde titel. Het scenario is van Daniel Fuchs, Franklin Coen en Inez Cocke naar de roman Serenadevan James M. Cain. Het camerawerk is van William Daniels. Gefilmd in CinemaScope.

Written on the Wind

1956 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1956. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Lauren Bacall, Robert Stack, Dorothy Malone en Robert Keith.

Een van Douglas Sirks meest bewonderde films is een kleurrijk melodrama rond twee jeugdvrienden die tegenover elkaar komen te staan. Kyle (Stack) is een verwende, drankzuchtige miljonairszoon die net als zijn armere vriend Mitch (Hudson) verliefd wordt op Lucy (Bacall). Ondertussen heeft Kyle's losbandige zus Marylee (Malone) haar zinnen op Mitch gezet. Macht, geld, seks, latente verlangens, voormalig theatermaker Sirk doseert zijn ingrediënten subliem en creëerde met zijn soap-oeuvre een voorbeeld voor diverse latere televisie- en filmmakers. Malone kreeg een Oscar voor haar bijrol. The Four Aces zingen het titelnummer.

There's Always Tomorrow

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Barbara Stanwyck, Fred MacMurray, Joan Bennett, Pat Crowley en William Reynolds.

Plichtsgetrouwe en hardwerkende huisvader MacMurray raakt helemaal in de war wanneer een een oude vlam, femme fatale Stanwyck opduikt. Zij geeft aan de verwaarloosde echtgenoot van Bennett wat fleur aan zijn liefdeloze bestaan. Drie ex-filmgoden doen hun uiterste best om wat leven te brengen in de brouwerij van een drakerig damesdrama naar een verhaal van Ursula Parrott dat door Bernard Schoenfeld tot scenario bewerkt werd, maar te sterk herinnert aan BRIEF ENCOUNTER. Werd al eerder in 1934 verfilmd.

Battle Hymn

1956 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1956. Oorlogsfilm van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Martha Hyer, Anna Kashfi, Dan Duryea en Don DeFore.

Hudson geeft een overtuigende uitbeelding van een geestelijke die teruggaat in militaire dienst om in de Koreaanse oorlog piloten van gevechtsvliegtuigen te trainen. De dure productie bewijst haar geld waard te zijn geweest. Scenario van Charles Grayson en Vincent B. Evans volgens de levensgeschiedenis van Col. Dean Hess. Camerawerk van Russell Metty.

Captain Lightfoot

1955 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Barbara Rush, Jeff Morrow, Finlay Currie en Kathleen Ryan.

Ierland, negentiende eeuw. Vrijheidsstrijder Michael Martin ontmoet een van de grootste vrijheidsstrijders van Ierland, John Doherty, alias Captain Thunderbolt. Als Captain Lightfoot wordt Michael door Doherty geïntroduceerd in zijn familie en sociale kring. Wanneer Michael bij een overval op Doherty's etablissement gevangen genomen wordt en Doherty hem wil bevrijden, lopen ze in de val.

All That Heaven Allows

1955 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Jane Wyman, Rock Hudson, Agnes Moorehead, Gloria Talbot en Virginia Grey.

Melodrama van Douglas Sirk (Detlef Sierck), die in 1937 voor de nazi's naar de VS vluchtte en daar in de jaren 50 furore maakte. Gefortuneerde weduwe Cary Scott (Wyman) legt het aan met jongere tuinman Ron Kirby (Hudson) en roept daarmee de afkeer van familie en vrienden over zich af. All That Heaven Allows zal niet iedereen bekoren, maar de sociaal verstikkende omgeving van de twee gelieven wordt goed neergezet. Prima bijrol van debuterende Gloria Talbott als Wymans dochter. In 1995 werd de film opgenomen in de National Film Registry, de monumentenzorg voor film in de VS.

The Sign of the Pagan

1954 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Douglas Sirk. Met o.a. Jeff Chandler, Jack Palance, Ludmilla Tchérina, Rita Gam en Jeff Morrow.

Een zogenaamd stuk geschiedenis, dat ons het duel brengt tussen Attila (Palance) en de Romeinse centurion (Chandler) als de strijdlustige Hun Rome wil innemen. Wetenschappelijke lulkoek, geschreven door Oscar Brodney en Barre Lyndon, wel aantrekkelijk gemaakt door de stijlvolle regie van Sirk. De film heeft te lijden onder een beperkt budget, maar cameraman Russell Metty maakt ervan wat er filmisch van te maken is, ook al kan hij niet steeds de bordkartonnen decors verbergen. Een film die duidelijk aantoont op welke naïeve manier Amerikanen zich de Europese geschiedenis voorstellen: een soort western, die speelt in de oudheid. Het spel van Chandler en Palance is zeker genietbaar. Oorspronkelijk in 3D opgenomen. Gefilmd in CinemaScope.

Taza, Son of Cochise

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Jeff Chandler, Barbara Rush, Gregg Palmer en Bart Roberts (Rex Reason).

De stervende Cochise (een kort optreden van Chandler die zijn rol uit Battle at Apache Pass, waarvan deze film een soort vervolg is, eventjes herhaalde) doet een beroep op zijn zoon Taza (Hudson) de vrede met de blanken te handhaven. Broer Naiche (Roberts) sluit echter een verbond met Geronimo (MacDonald), de oude tegenstander van Cochise. Taza weet met de blanke kolonel echter een deal te sluiten waarbij Naiche om het leven komt en Geronimo gevangen wordt genomen. Taza en Naiche zijn allebei verliefd op Oona (Rush), de dochter van Grey Eagle (Ankrum). Deze goede western werd geschreven door Gerald Drayson Adams wiens verhaal door George Zuckerman werd bewerkt. Het werd fraai opgenomen door cameraman Russell Metty. Producent was Ross Hunter.

Sign of the pagan

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Ludmilla Tchérina, Jeff Chandler en Jack Palance.

De stervende Cochise (een kort optreden van Chandler die zijn rol uit Battle at Apache Pass, waarvan deze film een soort vervolg is, eventjes herhaalde) doet een beroep op zijn zoon Taza (Hudson) de vrede met de blanken te handhaven. Broer Naiche (Roberts) sluit echter een verbond met Geronimo (MacDonald), de oude tegenstander van Cochise. Taza weet met de blanke kolonel echter een deal te sluiten waarbij Naiche om het leven komt en Geronimo gevangen wordt genomen. Taza en Naiche zijn allebei verliefd op Oona (Rush), de dochter van Grey Eagle (Ankrum). Deze goede western werd geschreven door Gerald Drayson Adams wiens verhaal door George Zuckerman werd bewerkt. Het werd fraai opgenomen door cameraman Russell Metty. Producent was Ross Hunter.

Magnificent Obsession

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Jane Wyman, Rock Hudson, Agnes Moorehead, Otto Kruger en Barbara Rush.

In dit heerlijk soapy melodrama voelt een roekeloze, verwende playboy (Hudson) zich verantwoordelijk voor de dood van een in-goede man en besluit zijn leven te beteren. Ondertussen probeert hij de weduwe (Wyman), wier blindheid hij ook nog eens heeft veroorzaakt, voor zich te winnen. Fraaie Technicolor kleuren in een film die Jane Wyman (voorheen getrouwd met Ronald Reagan) haar vierde Oscarnominatie opleverde. Melodrama-meester Sirk had veel succes met de film en maakte vervolgens met All That Heaven Allows (eveneens met Wyman en Hudson), Written on the Wind en Imitation of Life nog mooiere voorbeelden binnen dit genre.

Take Me to Town

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Douglas Sirk. Met o.a. Ann Sheridan, Sterling Hayden, Philip Reed, Lee Patrick en Lee Aaker.

Deze vermakelijke onzin speelt zich af in het Wilde Westen waar Sheridan een saloon-zangeres is die door de drie zonen van weduwnaar-farmer-dominee Hayden gestrikt wordt om met pa in het huwelijksbootje te stappen. Maar eerst moet ze het nodige bewijzen. Als ze tot slot een show organiseert om geld in te zamelen voor de bouw van een nieuwe kerk heeft ze de gemeenschap achter zich en kan ze vrouw en moeder worden. Richard Morris schreef het script en Russell Metty deed het camerawerk voor producent Ross Hunter.

All I Desire

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Barbara Stanwyck, Richard Carlson, Lyle Bettger, Marcia Henderson en Lori Nelson.

Als ontspoorde moeder Stanwyck terugkeert naar huis, en daar haar echtgenoot en haar drie bloedjes van kinderen terugvindt, en als zij weer door de buurt wordt opgenomen, is de eenvoudige wens uit de titel vervuld. Een kostuumdrama dat door Stanwyck's stoutmoedige rol als de zondige moeder opgeveizeld wordt. De tijdgeest ademt de moraal uit en er is ruim veertig jaar na het uitkomen van de film nog niet eens zo veel veranderd. Scenario van James Gunn en Robert Blees.

No Room for the Groom

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Tony Curtis, Piper Laurie, Spring Byington, Don DeFore en Jack Kelly.

Onschuldige bokkesprongen; Curtis keert naar huis terug en vindt het tot de nok gevuld met aangetrouwde familieleden.

Meet Me at the Fair

1952 | Musical

Verenigde Staten 1952. Musical van Douglas Sirk. Met o.a. Dan Dailey, Diana Lynn, Hugh O'Brian, Carole Mathews en Rhys Williams.

Dailey is goed als een part-time medicijnman die een jonge wees helpt en met Lynn vrijt; een onderhoudende musical.

Has Anybody Seen My Gal?

1952 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van Douglas Sirk. Met o.a. Charles Coburn, Piper Laurie, Rock Hudson, Gigi Perreau en Lynn Bari.

Plezierige luchtige musical over een gezin dat een grote som geld erft en de gekke gevolgen daarvan anno 1920.

Weekend with Father

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Van Heflin, Patricia Neal, Virginia Field, Gigi Perreau en Richard Denning.

Een aardig niemendalletje over een weduwe en een weduwnaar die elkaar het hof maken, al is dit hun kinderen niet naar de zin.

Thunder on the Hill

1951 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1951. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Claudette Colbert, Ann Blyth, Robert Douglas, Anne Crawford en Gladys Cooper.

Colbert als non gelooft niet dat Blyth die hangen moet, de moord begaan heeft, en gaat haar onschuld aan 't licht brengen. Cooper is prima als moeder-overste. Een ernstig, belangwekkend drama. Scenario van Oscar Saul en Andrew Solt naar het toneelstuk van Charlotte Hastings Bonaventura. Camerawerk van William Daniels.

The Lady Pays Off

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Linda Darnell, Stephen McNally, Gigi Perreau en Virginia Field.

Een smaakvol drama over lerares Darnell die haar speelschulden in Reno moet afbetalen door les te geven aan de dochter van de eigenaar van het casino.

The First Legion

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Charles Boyer, William Demarest, Lyle Bettger en Barbara Rush.

Boeiend, fijnbesnaard verhaal over een Jezuietenpriester, die twijfelt aan een verondersteld wonder, dat in zijn stad gebeurt. Boyer in één van zijn beste rollen.

Mystery Submarine

1950 | Thriller

Verenigde Staten 1950. Thriller van Douglas Sirk. Met o.a. Macdonald Carey, Marta Toren, Carl Esmond en Ludwig Donath.

Een ietwat ingewikkeld verhaal over officier Carey die probeert de vernietiging van een nazi-onderzeeër in Zuid- Amerika te bewerkstelligen.

Slightly French

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van Douglas Sirk. Met o.a. Dorothy Lamour, Don Ameche, Janis Carter, Willard Parker en Adele Jergens.

Een brutale musical over oplichter-regisseur Ameche die Lamour verhandelt als een Franse ster.

Shockproof

1949 | Drama, Film noir

Verenigde Staten 1949. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Cornel Wilde, Patricia Knight, John Baragrey, Esther Minciotti en Howard St. John.

Reclasseringsambtenaar Wilde wordt verliefd op ex-gevangene Knight wat hem zijn kop dreigt te kosten. Stijlvolle 'film noir' die het jammer genoeg aan het slot laat afweten.

Sleep, My Love

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Ralph Morgan, Hazel Brooks, Robert Cummings, Claudette Colbert en Don Ameche.

Reclasseringsambtenaar Wilde wordt verliefd op ex-gevangene Knight wat hem zijn kop dreigt te kosten. Stijlvolle 'film noir' die het jammer genoeg aan het slot laat afweten.

Sleep My Love

1948 | Komedie

Verenigde Staten 1948. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Claudette Colbert, Robert Cummings, Don Ameche, Hazel Brooks en Rita Johnson.

Bekend gebied, bewerkt door een uitmuntende rolbezetting. Ameche probeert zijn vrouw Colbert gek te maken en Cummings wil haar redden.

Lured

1947 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Douglas Sirk. Met o.a. George Sanders, Lucille Ball, Charles Coburn, Alan Mowbray en Boris Karloff.

Thriller, losjes gebaseerd op Robert Siodmaks Pièges uit 1939, wijkt nogal af van de latere kleurrijke melodrama's waarmee Sirk - de favoriete regisseur van R. W. Fassbinder - zijn faam behaalde. Ball is een danseres die op verzoek van de politie dienst doet als lokvogel om in Londen een seriemoordenaar in de kraag te kunnen vatten. Komediante en all-american girl Ball werd hier effectief tegen haar imago in gecast en houdt zich temidden van verknipte personages en griezelige situaties goed staande. (JvB/VPRO Gids)

Thieves' Holiday

1946 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1946. Avonturenfilm van Douglas Sirk. Met o.a. George Sanders, Signe Hasso, Carole Landis, Akim Tamiroff en Gene Lockhart.

Een beroemde Franse rover, schitterend gespeeld door Sanders, weet prefect van politie te worden. Een verrukkelijk romantisch avonturenverhaal. Scenario van Ellis St. Joseph, naar de memoires van François Eugène Vidocq. Camerawerk van Guy Roe en Eugen Schüfftan. Oorspronkelijke titel A SCANDAL IN PARIS.

A scandal in Paris

1946 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1946. Avonturenfilm van Douglas Sirk. Met o.a. Carole Landis, Signe Hasso, Akim Tamiroff en George Sanders.

Een beroemde Franse rover, schitterend gespeeld door Sanders, weet prefect van politie te worden. Een verrukkelijk romantisch avonturenverhaal. Scenario van Ellis St. Joseph, naar de memoires van François Eugène Vidocq. Camerawerk van Guy Roe en Eugen Schüfftan. Oorspronkelijke titel A SCANDAL IN PARIS.

Summer Storm

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. George Sanders, Linda Darnell, Edward Everett Horton, Sig Ruman en Anna Lee.

Darnell in een van haar beste rollen als de oogverblindend boerenschone die een tweetal hooggeplaatste tsaristische officieren in het verderf stort; de een voor de Oktober- revolutie, de ander erna. Met haar loopt het ook niet goed af. Naar een roman van Anton Tsjechov. Sirk had de film, die vandaag de dag toch wel heel houterig overkomt in Duitsland willen draaien. Scenario van Rowland Leigh, Robert Thoeren en regisseur Sirk. Camerawerk van Archie Stout en Eugen Schüfftan.

Hitler's Madman

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Douglas Sirk. Met o.a. Patricia Morison, John Carradine, Alan Curtis, Ralph Morgan en Howard Freeman.

In het Tsjechoslowakije van 1942 regeert Reinhard Heydrich (Carradine) met ijzeren hand. Hij is een barbaar die de principes van de nazi's hoog in zijn vaandel draagt. In Lidice tracht Curtis het verzet te prediken, maar hij vindt geen gehoor, behalve dan van Morison, die op hem verliefd is. Geholpen door haar tracht Curtis zeer discreet het verzet te organiseren. Tijdens een inspectietocht van Heydrich naar het stadje raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Anti-nazi pamflet dat het misdadige schrikbewind in Oost-Europa genadeloos veroordeelt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen die geleid hebben tot de moord op Heydrich en de daaropvolgende bloedige represailles. Ze werden simplistisch en sensationeel tot scenario verwerkt door Peretz Hirshbein, Melvin Levy en Doris Malloy, naar een verhaal van Emil Ludwig en Albrecht Joseph. Fotografie is van Jack Greenhalgh.

Boefje

1939 | Drama

Nederland 1939. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Annie van Ees, Charles Braakensiek, Matthieu van Eysden, Herman Bouber en Piet Bron.

Verfilming van het bekende boek van M.J. Brusse (vader van Kees, die we in een piepklein rolletje zien), met Annie van Ees in de titelrol, die zij vele honderden malen in het theater had gespeeld. Detlef Sierck vestigde zich nog voor de montage in de Verenigde Staten om daar als Douglas Sirk verder te filmen.

Zu neuen Ufern

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Zarah Leander, Willy Birgel, Viktor Staal en Hilde von Stolz.

De Zweedse zangeres/actrice Zarah Leander was Duitslands grootste ster, en Detlef Sierck (later Douglas Sirk in Amerika) was de aangewezen man om haar grootsheid op alle mogelijke manieren voor de camera te benadrukken. Leander speelt de negentiende-eeuwse Londense zangeres Gloria Vane, die versierd wordt door de roekeloze officier Albert Finsbury (Birgel). Finsbury vertrekt na een frauduleuze daad naar Australië. Gloria volgt snel - als gevangene, want zij heeft zijn schuld op zich genomen. Dat Britten Duits spreken is even wennen, maar het melodrama spreekt de universele taal der (soap)liefde en sleept de kijker als vanzelf mee.

La Habanera

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Zarah Leander, Ferdinand Marian, Karl Martell, Julia Serda en Boris Alekin.

Laatste Duitse melodrama van Detlef Sierck voordat hij in Hollywood als Douglas Sirk begon aan een tweede, niet minder vruchtbare carrière-etappe. Waarin de Zweedse bourgeoise Astrée, met tantetje zomerend in Puerto Rico, valt voor een machtige edelman. Het vakantieliefdessprookje muteert echter spoedig tot treurlied. Kersverse Ufa-ster Leander, de gekwelde schoonheid in dit superieure staaltje romantisch escapisme, zingt de tranentrekker 'Der Wind hat mir ein Lied erzählt' met een stille snik. Prachtige fotografie van meestercameraman Franz Weihmayr (Triumph des Willens, Fährmann Maria). Locatieopnamen vonden plaats op Tenerife tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Schlußakkord

1936 | Drama, Muziek

Duitsland 1936. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Willy Birgel, Lil Dagover, Theodor Loos, Maria von Tasnady en Maria Koppenhöfer.

Een dirigent en zijn vrouw adopteren een kind, van wie de moeder later dienstmeisje wordt in het huishouden. Groot kassucces voor een melodrama dat je moet zien om te geloven. Sierck zou later als Douglas Sirk triomfen vieren in Hollywood. Camerawerk van Robert Baberske. Scenario door Kurt Heuser en de regisseur zelf.

Das Hofkonzert

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Douglas Sirk. Met o.a. Marta Eggerth, Johannes Heesters, Rudolf Klein-Rogge, Otto Tressler en Herbert Hübner.

Marta Eggerth als Biedermeier-zangeresje en Heesters als heerser van een vorstendommetje vinden elkaar als vader en dochter. Sirk draaide tegelijk een Franse versie onder de titel LE CHANSON DU SOUVENIR. Paul Verhoeven maakte acht jaar later een nieuwe versie in kleur: DAS KLEINE HOFKONZERT.

't Was Eén April

1936 | Komedie

Nederland 1936. Komedie van Jacques van Tol en Douglas Sirk. Met o.a. Johan Kaart, Jopie Koopman, Tilly Perin-Bouwmeester, Cissy van Bennekom en Herman Tholen.

Het bekende spel van vergissingen in het verhaal van de rijkgeworden bakker die een 'baron' met alle mogelijke strijkages ontvangt. Een in Duitsland opgenomen Nederlandse film, waarvan de Duitse versie heet APRIL-APRIL, scène voor scène opgenomen, met Duitse spelers die telkens de Nederlandse voor de camera aflosten.

Stützen der Gesellschaft

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Heinrich George, Maria Krahn, Oskar Sima, Albrecht Schoenhals en Horst Teetzmann.

Een verfilming van het toneelstuk van Henrik Ibsen over een reder die zijn zoon naar zee stuurt op een ondeugdelijk schip. Interessant drama.

Stutzen Der Gesellschaft

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Douglas Sirk.

Een verfilming van het toneelstuk van Henrik Ibsen over een reder die zijn zoon naar zee stuurt op een ondeugdelijk schip. Interessant drama.

Das Mädchen vom Moorhof

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Hansi Knoteck, Ellen Frank, Friedrich Kayssler, Lina Carstens en Theodor Loos.

Een jonge boer is met een rijke boerendochter verloofd maar houdt van een arm daglonersmeisje. Naar het bekende boek van Selma Lagerlöf.

April April

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Carola Höhn, Albrecht Schoenhals, Lina Carstens, Charlotte Daudert en Paul Westermeier.

Siercks debuutfilm: een eerzuchtige bakker krijgt een prins op bezoek in zijn brood- en banketfabriek. Het prinselijk bezoek is echter een door zijn vrienden gebakken poets. Detlef Sierck die na zijn emigratie naar de VS Douglas Sirk heette, verfilmde hetzelfde verhaal een jaar later in Nederland onder de titel 'T WAS ÉÉN APRIL. Scenario van H.W. Litschke en Rudo Ritter.