Gerald Green

Scenarist, Producer, Auteur

Gerald Green is scenarist, producer en auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lost in Africa

1994 | Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1994. Avonturenfilm van Stewart Raffill. Met o.a. Jennifer McComb, Ashley Hamilton, Mohamed Nangurai, Timothy Ackroyd en Harry Percy.

In films van schrijver-regisseur Raffill komen de hoofdpersonen altijd in contact met de wildernis. Alligators en beren in The Tender Warrior (1971), tijgers in When the North Wind Blows (1974), een gestrand buitenaards wezen in Mac and Me (1988) en een olifant in Lost in Africa. Deze olifant komt in Lost in Africa om onverklaarde redenen de hoofdpersonen Michael (Hamilton) en Elizabeth (McComb), die in de jungle achtervolgd worden door de zoon van een gedood stamhoofd, telkens redden. Verhaaltje stelt niks voor, acteerwerk ook niet, maar Raffill heeft de natuur in Kenia, Zimbabwe en Botswana mooi vastgelegd.

Salvador

1986 | Oorlogsfilm, Experimenteel, Thriller, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1986. Oorlogsfilm van Oliver Stone. Met o.a. James Woods, James Belushi, Michael Murphy, John Savage en Elpedia Carillo.

Woods speelt een opportunistische, stekelige oorlogscorrespondent, die een opdracht in El Salvador aanvaardt, niet geheel en al uit edele motieven, want hij heeft er een vrouwtje zitten. Samen met Savage reist hij af en zijn misselijke karakter ten spijt, vindt hij dat de arme bevolking te veel te lijden heeft van de door de V.S. gesteunde dictatuur. Derhalve is hij niet mals met zijn commentaren en foto's. Hij wordt het land uitgezet, gescheiden van zijn vriendin, die met haar kinderen als illegale immigranten afgeschoven worden. De film is gebaseerd op ware feiten. Hij komt traag op gang en is ongenuanceerd waar het de politiek betreft, maar heeft veel pakkende momenten. Hoofdrolspelers Woods en Belushi doen het goed. Gesitueerd in 1981. Het scenario is van de regisseur en Richard Boyle.

Holocaust

1978 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1978. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Fritz Weaver, Rosemary Harris, Joseph Bottoms, James Woods en Sam Wanamaker.

Mini-serie in vier delen. Berlijn, midden jaren dertig. We volgen de joodse familie Weiss en de familie van Erik Dorf. De eerste valt uit elkaar, belandt deels in een concentratiekamp of bij de Poolse verzetsbeweging, de tweede wordt een vooraanstaand SS-gezin en maakt jacht op joden. De mini-serie zou de wereld herinneren aan de vreselijke gevolgen van de jodenvervolging door de nazi's. In Duitsland werd de jeugd volkomen geshockeerd: er moesten discussies en opvangprogramma's georganiseerd worden. De TROS in Nederland en de BRT in Belgiƫ deden hetzelfde. De serie versloeg alle kijkdichtheidscijfers en bleef ongeslagen. Vaak herhaald en de eerste mini-serie van deze lengte die op video verscheen. Terecht kreeg de serie de Emmy Award als beste dramaserie van het seizoen 1977/78 naast diverse Emmy's voor acteurs: Moriarty - perfect als de nazi-man, Streep en Baker en natuurlijk Chomsky zelf voor zijn regie. In ons land werd de serie met Duitse nasynchronisatie vertoond om daarmee de authenticiteit nog te vergroten. Het scenario is van Gerald Green.

The Last Angry Man

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Paul Muni, David Wayne, Betsy Palmer, Luther Adler en Joby Baker.

Een sentimenteel verhaal over een oude, toegewijde familiedokter in Brooklyn wiens leven op tv verslagen zal worden. Muni (in zijn laatste rol) maakt het de moeite van het kijken waard. Bewerkt naar het boek van Gerald Green.

op televisie
6 uitzendingen

Holocaust (1978) is deze week zesmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 15 januari
WDR Fernsehen
22:10 - 00:00
maandag 14 januari
NDR Fernsehen
23:15 - 00:50
maandag 14 januari
WDR Fernsehen
22:55 - 00:25
dinsdag 08 januari
WDR Fernsehen
22:10 - 23:40
maandag 07 januari
NDR Fernsehen
22:00 - 00:15
maandag 07 januari
WDR Fernsehen
22:00 - 00:15

Reageer