Frédérique Collin

Acteur

Frédérique Collin is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Marie s'en va-t-en ville

1987 | Komedie

Canada 1987. Komedie van Marquise Lepage. Met o.a. Frédérique Collin, Geneviève Lenoir, Denis Levasseur en Robert Boivin.

Wanneer zij door haar oudere broer aangerand wordt, vlucht een jong meisje van het platteland van Quebec naar de stad. Daar ontmoet ze midden in de nacht een al wat oudere prostituée, met wie ze vriendschap sluit voordat ze andere mensen ontmoet. Zo'n onderwerp wekt toch de verwachting dat het om een realistische dan wel naturalistische greep uit het leven gaat. Niets is echter minder waar: de regisseur behandelt het thema op een manier die heel dicht in de buurt van de sentimentele komedie komt, terwijl hij probeert niet in het andere uiterste, dat van het zoetsappige genre, te vervallen. Hier en daar komen we iets tegen dat we al eerder gehoord of gezien hebben, zodat de produktie grillig, maar toch ook wel charmant en aantrekkelijk is. Helaas komt de lengte van de film de exploitatie niet ten goede.

L' Absence

1975 | Drama

Canada 1975. Drama van Brigitte Sauriol. Met o.a. Frédérique Collin, Monique Mercure, Jean Gascon, Louisette Dussault en Guy Thauvette.

Louise krijgt genoeg van de mannenwereld. Haar vader heeft haar al op twaalf-jarige leeftijd verlaten en dat maakt haar sympathie voor het andere geslacht niet veel groter. Nu, op haar dertigste, keert hij huiswaarts, stervende aan kanker. Ze voelt zich met al haar gevoelens in de steek gelaten door haar omgeving. Sociaal drama.

Gina

1974 | Drama

Canada 1974. Drama van Denys Arcand. Met o.a. Céline Lomez, Claude Blanchard en Frédérique Collin.

In een stadje in de provincie Quebec ontslaat een katoenfabriek 200 arbeiders. Er wordt een filmploeg op afgestuurd en een 'ontspanningsbureau' stuurt een stripper, Gina. Zolang deze beiden doen wat van hen verwacht wordt, de filmploeg filmt het standpunt van de directie en Gina ontspant de arbeiders door zich uit te kleden, gaat alles goed, maar wanneer beiden dit patroon doorbreken komt er reactie, zowel van de directie als van de arbeiders.

Le Temps d'une chasse

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Francis Mankiewicz. Met o.a. Guy l' Ecuyer, Pierre Dufresne, Marcel Sabourin, Luce Guibault en Frédérique Collin.

Drie mannen gaan op jacht. Een van hen heeft zijn jonge zoon meegenomen. Het jachtseizoen betekent veel voor deze mannen, want ze dromen er al maanden van. Hun tocht met een echt mannenleven voor de boeg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédérique Collin op televisie komt.

Reageer