Christian Pageault

Acteur

Christian Pageault is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les agneaux

1996 | Drama

Zwitserland/Frankrijk 1996. Drama van Marcel Schüpbach. Met o.a. Richard Berry, Brigitte Roüan, Julia Maraval, Alexis Tomassian en Roger Jendly.

De band tussen de veertien-jarige Marie (Maraval) en haar dertien-jarige broer Daniel (Tomassian) is bijzonder hecht. Ze worden geterroriseerd door hun tyrannieke vader (Berry) en dat is er niet op verbeterd sinds hun moeder (Ro[KA3]uan) ziek werd. Vaders motto luidt: zwakken hebben problemen, sterken vinden een oplossing. Hun vader bedriegt hun moeder openlijk met de veel jongere Nadia (Kocher). Hij weigert halsstarrig moeder in het hospitaal te laten opnemen, want in zijn gezin wordt niemand ziek. Als ze echter in een restaurant een aanval krijgt kan hij hospitalisatie niet verhinderen. Hij kidnapt haar, maar bij zijn thuiskomst sterft ze in zijn armen. Voor Marie en Daniel heeft hun vader hun moeder vermoordt en ze besluiten van huis weg te lopen. Maar hun vader achtervolgt hen. Een pijnlijk portret van twee pubers die leven onder de dwingelandij van een onredelijke vader. Berry zet een onvergetelijk personage neer, dat je eigenlijk niet kunt haten, maar wiens handelingen je evenmin kan goedkeuren. De twee jonge acteurs Maraval en Tomassian zijn ware revelaties. Het onredelijk geweld op het einde is een logische gevolgtrekking van het voorgaande. De haat groeit tot ze explodeert. Een film die een grote indruk nalaat. Schüpbach, Pascal Bonitzer, Jean-François Goyet en Olivier Dazet baseerden het scenario op een roman van Ania Carmel. Fotografie is van Denis Jutzeler.

Le syndrome de l'espion

1990 | Sciencefiction

Frankrijk 1990. Sciencefiction van Daniel Petitcuenot. Met o.a. Robert Cround, Robert Watson Barr, Christian Pageault, Philippe Schmid en Liliane David.

Een cineast, die aan een rolstoel is gekluisterd, krijgt bezoek van een eigenaardige geestelijke, vergezeld van twee buitenaardse wezens, afkomstig van Jupiter. Hij komt niet geheel zonder kleerscheuren uit deze nauwelijks geloofwaardige confrontatie tevoorschijn. Het scenario kent een vrij slechte opbouw, terwijl het geldtekort teveel in het oog springt en de begeleiding van de (onbekende) acteurs beter had gekund. Er lagen in elk geval ideeën aan de regie ten grondslag en er zijn een paar interessante scènes. Daar het om een eerste speelfilm gaat, houden we het op een mislukking, die beloften inhoudt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christian Pageault op televisie komt.

Reageer