Ada Dondini

Acteur

Ada Dondini is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L'innocente Casimiro

1945 | Romantiek

Italië 1945. Romantiek van Carlo Campogalliani. Met o.a. Alberto Sordi, Erminio Macario, Ada Dondini en Lea Padovani.

Een schoolmeisje dat graag een dagje vrij wil hebben zegt dat ze ziek is. Een jonge leraar brengt haar naar huis, maar door een misverstand denkt de directeur van de school dat zijn leerlinge verleid wordt. Daarom gaat hij op onderzoek uit en ontdekt een schandaal dat zijn verbeeldingskracht verre te boven gaat. Een ironische en sentimentele film met een aantal mooie rollen.

Zaza

1942 | Drama, Muziek

Italië 1942. Drama van Renato Castellani. Met o.a. Isa Miranda, Antonio Centa, Aldo Silvani en Ada Dondini.

Een gevierde music-hall artieste wordt verliefd op een zakenman die voor haar verzwijgt dat hij getrouwd is, waarna ze zich gedesillusioneerd volledig aan haar carrière gaat wijden. WOII verhinderde Miranda's medewerking aan Cukors Hollywood-verfilming van hetzelfde toneelstuk. In haar Italiaanse herkansing geeft Castellani alle aandacht aan de decoratieve 'fin-de-siecle' buitenkant en benadert zijn ster zo als Von Sternberg destijds Dietrich benaderde. Het resultaat is gekunsteld-fraai, maar zonder het temperament dat de simpele intrige genietbaar zou kunnen maken.

Joe il rosso

1936 | Misdaad

Italië 1936. Misdaad van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Armando Falconi, Ada Dondini, Barbara Monis en Maria Denis.

Een kostbaar schilderij verdwijnt uit een luxe villa en oom Joe (Falconi), bijgenaamd `il rosso` (de rooie), komt uit de VS over om de zaak te onderzoeken. Hij doet zichzelf voor als detective maar is in feite een gangster. Ondanks de twijfels slaan de familieleden met open mond gade, hoe Joe op briljante wijze deze complexe zaak oplost. Het laatste deel van de film vormt een parodie op vele politiefilms uit die tijd, en is een coup de théâtre van achtervolgingsscènes en ontsnappingen. Zeer amusant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ada Dondini op televisie komt.

Reageer