Ricardo Montalbán is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Buenas noches, año nuevo

1965 | Komedie, Romantiek, Musical

Mexico 1965. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Ricardo Montalbán, Silvia Pinal, César del Campo en Fanny Cano.

Om de verveling te verdrijven, besluit een echtpaar zich te gedragen als een verliefd stelletje. Een sentimentele komedie met enkele muzieknummers. Twee van de beroemdste Mexicaanse filmsterren bezetten de hoofdrollen.

Sombra verde

1954 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1954. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ricardo Montalbán, Ariadna Welter, Víctor Parra en Jorge Martínez de Hoyos.

Een ingenieur, uitgezonden op een wetenschappelijk- commerciële missie, verdwaalt in het oerwoud alwaar een jonge Indiaanse, die samen met haar vader in het ongerepte oerwoud woont, hem vindt. Ondanks zekere regie-technische tekortkomingen één van de meest opvallende Mexicaanse produkties van dat jaar, met een goed script en Buñuel- achtige trekjes.

Pepita Jiménez

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Ricardo Montalbán, Fortunio Bonanova en Consuelo Guerrero de Luna.

We zien de wederwaardigheden van de jonge Pepita. Zij slaagt er in te trouwen met haar geliefde, de seminarist Luis. 'Indio' Fernández is er in geslaagd een buitengewoon exacte en alleszins acceptabele verfilming te maken van het gelijknamige boek van Juan Valera.

La Casa de la Zorra

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Virginia Fábregas, Ricardo Montalbán, Andrea Palma en Julio Villarreal.

De wederwaardigheden van een eigenaresse van een speelhuis. De film was bedoeld als een soort zilveren huwelijksgeschenk voor Virginia Fábregas van de regisseur en de cast, van wie onder meer vermeld dienen te worden Susana Guízar, Carlos Orellana en Alberto Galán. Wat betreft de film, niets bijzonders.

Nosotros

1944 | Drama, Romantiek

Mexico 1944. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Ricardo Montalbán, Emilia Guiú en Esther Luquín.

De liefde tussen een cabaretière en een student die delinquent is geworden. Een zeer ingetogen en natuurlijke film.

La Hora de la verdad

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Norman Foster. Met o.a. Ricardo Montalbán, Virginia Serret en Lilia Michel.

Na veel tegenslag wordt een jonge stierenvechter beroemd; hij sluit een gelukkig huwelijk. Maar al spoedig wordt hij verliefd op een rijk meisje. Een zeer opmerkelijke en goed gesitueerde stierenvechtersfilm, met een uitstekende rol van Ricardo Montalbán.

Cadetes de la naval

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Fernando Palacios. Met o.a. Ricardo Montalbán, Abel Salazar en Susana Cora.

De avonturen van twee marinecadetten die zich ontpoppen als helden. Zeldzaam slecht gefilmd. Opmerkelijke rol van de dichteres Pita Amor, met een grappige imitatie van María Félix die een rumba danst.

Santa

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Norman Foster. Met o.a. Esther Fernández, Ricardo Montalbán, Estela Inda en Víctor Manuel Mendoza.

Een meisje wordt door haar moeder op straat gezet omdat zij zwanger is. Zij zoekt haar toevlucht bij een vriendin die een bordeel runt. Mooie beelden en bewonderenswaardige regie.

La Fuga

1943 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1943. Drama van Norman Foster. Met o.a. Esther Fernández, Ricardo Montalbán, Carlos Orellana en Antonio Bravo.

Een tocht met de diligence van Mexico naar Veracruz tijdens de Franse overheersing. Acceptabele film, doch niet meer dan een goed stuk vakwerk.

Fantasía ranchera

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Juan José Segura. Met o.a. Manolita Saval, Ricardo Montalbán, Agustín Isunza en Pedro Vargas.

Geïnspireerd door de liefde schrijft een jonge musicus zijn eerste symfonie, en wordt de trots van het hele dorp. Buitengewoon matige musical, met een opvallende rol van Pedro Vargas.