Steve Roche

Componist

Steve Roche is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Danny Deckchair

2003 | Romantische komedie

Australiƫ 2003. Romantische komedie van Jeff Balsmeyer. Met o.a. Rhys Ifans, Miranda Otto, Justine Clarke en Rhys Muldoon.

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar Danny Morgan (Rhys Ifans) ontsnapt aan zijn leven met behulp van vijfenveertig heliumballonnen en een tuinstoel. Hup, hij vliegt zo de lucht in. Weg van zijn huis in een suburb van Sydney, weg van zijn kille huwelijk. Zijn luchtreis eindigt in een ingeslapen dorpje: in de tuin van Glenda (Miranda Otto), de plaatselijke parkeerwacht. Regisseur Balsmeyer lijkt meer plezier te hebben in de curieuze ballonvaart dan in de afwikkeling van het verhaal, maar gelukkig heeft hij met Ifans en Otto twee charmante hoofdrolspelers. Naar een ware gebeurtenis!

Saving Grace

1997 | Drama, Fantasy

Nieuw-Zeeland 1997. Drama van Costa Botes. Met o.a. Kirsty Hamilton, Jim Moriarty en Costa Botes.

Na de zelfmoord van haar moeder gaat de jonge Grace Kelly Cuthbertson (Hamilton) gebukt onder een schuldcomplex. Het emotionele trauma brengt haar uiteindelijk op straat. Het lijkt wel of haar intense zelfhaat in een zelfvernietigende spiraal terecht is gekomen. Haar leven verandert als ze Gerald (Moriarty) ontmoet, een werkloze timmerman die twee maal zo oud is als zijzelf. Ze trekt bij hem in, aanvankelijk om te profiteren van zijn gastvrijheid, maar langzaam maar zeker ontstaat er een voorzichtige relatie tussen hen. Hij helpt haar beschadigd zelfvertrouwen te herstellen. Dan ontdekt ze zijn geheim. Hij zegt haar dat hij Jezus Christus is. De film begint als een realistisch drama over een emotioneel beschadigd meisje, maar gaat dan stilaan de toer van het magisch (religieus) realisme op. Het is een intrigerende prent die steunt op de sterke vertolking van de twee hoofdpersonages. Botes, die vooral bekendheid verwierf als co-regisseur met Peter Jackson van de schitterende nep-documentaire FORGOTTEN SILVER, debuteert hiermee als zelfstandig regisseur met een film die zeker heel wat beloftes inhoudt. Duncan Sarkies baseerde het scenario op zijn eigen toneelstuk. Sean O'Donnel stond achter de camera. Dolby Stereo.

Forgotten Silver

1995 | Documentaire, Drama, Historische film, Fake documentaire

Nieuw-Zeeland 1995. Documentaire van Peter Jackson en Costa Botes. Met o.a. John O'Shea, Hannah McKenzie, Leonard Maltin, Sam Neill en Harvey Weinstein.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Steve Roche op televisie komt.

Reageer