Frank Thornton: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Are You Being Served?

1977 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1977. Komedie van Bob Kellett. Met o.a. Mollie Sugden, Wendy Richard, John Inman, Frank Thornton en Trevor Bannister.

Het personeel van het warenhuis Grace Brothers treedt aan voor een reisje naar de Costa Planka. Daar blijkt dat de lepe Mr. Harman zich door middel van een adellijke titel van een hele hotelsuite heeft verzekerd, zodat Captain Peacock, Mr. Rumbold, Mr. Grainger, Mr. Lucas, Mr. Humphries, Mrs. Slocombe en Miss Brahms de nacht in een tent op het strand moeten doorbrengen. Fans van de Britse televisieserie [KL]Wordt u al geholpen?[KLE] hoeft men verder niets te vertellen. Ongelooflijke hoeveelheden woordspelingen op seksueel gebied (zogenaamde innuendo's) en andere seksrollen in een werkje dat uitmunt in onderbroekenlol. Een film als deze kent twee soorten publiek: zij die verbouwereerd en zelfs gegêneerd toekijken en zij die gierend in een kreukel liggen.

Jack! Keep It Up

1973 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1973. Komedie van Derek Ford en Mark Jones. Met o.a. Sue Longhurst, Maggi Burton, Paul Whitsun-Jones, Frank Thornton en Queenie Watts.

Een mislukte toneelspeler erft een bordeel in Londen en gaat als souteneur een glansrijke toekomst tegemoet. Platvloerse lol in een bedroevend zwakke sekskomedie.

Bless This House

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Gerald Thomas. Met o.a. Diana Coupland, Terry Scott, June Whitfield, Peter Butterworth en Sally Geeson.

James staat aan de rand van een zenuwinzinking. Na de anti- milieuverontreigingscampagne van dochter Geeson en de lawaaierige nieuwe auto van zoon Askwith, wordt hij geconfronteerd met het besluit van vrouwlief Coupland een antiekzaakje te beginnen. Wanneer hij door zijn onhandigheid het huis van hun nieuwe buren haast in puin legt, is het hek helemaal van de dam. Meer een opeenvolging van losstaande sketches dan een echt verhaal. Alleen voor de liefhebbers van de tv-serie waarvan dit een spin-off is. Flauwe, vulgaire humor vol afgezaagde gags in de traditie van de CARRY ON-films, geschreven door Dave Freeman. De camera werd gehanteerd door Alan Hume.

Till death us do part

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Komedie van Norman Cohen. Met o.a. Warren Mitchell, Dandy Nichols, Anthony Booth, Una Stubbs en Liam Redmond.

Een filmversie van befaamde tv-serie die nog beroemder werd door de Amerikaanse bewerking (ALL IN THE FAMILY). Filmverhaal beslaat de oorlogsdagen tot aan heden met Mitchell uitstekend als vuilspuitende Alf Garnett. Johnny Speight schreef de serie en dit scenario.

The Bed Sitting Room

1969 | Sciencefiction, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Sciencefiction van Richard Lester. Met o.a. Rita Tushingham, Ralph Richardson, Richard Warwick, Peter Cook en Dudley Moore.

Londen, drie jaar na een atoomoorlog. De jonge Penelope woont samen met haar ouders in een metrowagon. Tijdens een van haar tochtjes buiten de deur ontmoet ze Allan. De twee worden verliefd en besluiten zich te laten trouwen door de onderwaterdominee. Niet lang daarna wordt Penelope zwanger en ze ziet de toekomst zowaar rooskleurig tegemoet. Een redelijk succesvolle komedie vol dodelijk cynisme over wat er van Engeland over is drie jaar na een atoomoorlog. Een paar grappige gedeelten, een goede rolbezetting, maar de film spreekt niet aan. Debuut van Marty Feldman.

Red, White And Zero

1967 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Peter Brook, Lindsay Anderson en Tony Richardson. Met o.a. Zero Mostel, Julia Foster, Frank Thornton, Patricia Healey en Arthur Lowe.

Drie Britse cineasten, Brook, Anderson en Richardson, kregen van de producent totale artistieke vrijheid om een korte film te verwezenlijken. Dat leverde drie pareltjes van zuivere experimentele filmtaal en -techniek op. THE RIDE OF THE VALKYRE van Brook gaat over de beroemde operazanger Mostel, die in Londen arriveert voor een optreden in Covent-Garden. Op weg naar de opera wordt hij overal met vertraging geconfronteerd. Hij moet zich omkleden in de taxi en loopt door de straten in het kostuum van Wodan, zonder dat hij opvalt. Hij komt net op tijd om het slotakkoord te zingen, samen met zijn invaller. Een aaneenschakeling van zuivere kolder, wat we niet gewend zijn van Brook, die ook het scenario schreef. In THE WHITE BUS van Anderson, trekt Healey in een impuls per trein naar een noordelijk stadje, waar ze terecht komt in een gezelschap dat per bus de stad bezoekt. Een poëtisch, nostalgisch portret van de eenzaamheid, geschreven door Shelagh Delaney, naar haar eigen verhaal. Hopkins is te zien in een klein rolletje. Fotografie van Miroslav Ondricek en gemonteerd door Kevin Brownlow. Zangeres Redgrave staat centraal in Richardsons RED AND BLUE. Terwijl ze haar liedjes zingt, laat ze haar verbeelding de vrije loop en denkt ze aan de verschillende mannen in haar leven: acrobaat York, trompettist Sylvester, gitarist Raymond en miljonair Fairbanks. In zijn scenario vertelt Richardson het verhaal van een vrouw, geliefd door miljoenen, die zelf echter smacht naar liefde. De liedjes worden door Redgrave zelf gezongen, ze werden gecomponeerd door Cyrus Bassiak en van Engelse teksten voorzien door Julian More. Drie korte films met als centrale thema de onmogelijkheid van de mens om nog met iemand contact te krijgen. Het produkt van drie individualisten, die elkaar meesterlijk aanvullen.

Gonks Go Beat

1965 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Robert Hartford-Davis. Met o.a. Kenneth Connor, Frank Thornton, Barbara Brown, Iain Gregory en Terry Scott.

Een regering uit de ruimte stuurt een afgezant naar de aarde om vrede tussen de tieners van Balladland en Beatisland te bewerkstelligen. Een absurde, kleurrijke fantasie die nogal anachronistisch lijkt voor zijn tijd. Kenneth Connor is de gegeneerde afgezant die gedwongen moet luisteren en kijken naar een aantal knullige liedjes en dansjes. Een energieke muzikale komedie die de vinger spectaculair naast de pols van de toen al bloeiende Britse popscene legt. Voorbestemd om een camp- klassieker te worden.

It's Trad Dad!

1962 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1962. Muziek van Dick Lester. Met o.a. Helen Shapiro, Craig Douglas, Felix Felton, Timothy Bateson en Frank Thornton.

Shapiro en Douglas - die in de film Helen en Craig heten - organiseren een rock `n` roll- en dixieland-jazzshow. De film, die op een verrassende manier gefotografeerd en gemonteerd is (dat het houterige spel compenseert), is vooral interessant vanwege de preBeatle-muziek, én als het debuut van regisseur Lester. Ook bekend als RING-A-DING RHYTHM.

Stock Car

1955 | Thriller, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Thriller van Wolf Rilla. Met o.a. Paul Carpenter, Rona Anderson, Susan Shaw, Harry Fowler en Robert Rietty.

Een Amerikaanse stock car-racer bestrijdt zowel op als buiten de baan een aantal Britse gangsters, daarbij geholpen door zijn vrouwelijke zakenpartner. Een afgezaagde plot met een interessante cast, verlevendigd door de ongewone decors. De regie kent zelfs naar Britse B-filmmaatstaven momenten van bijna lachwekkend amateurisme.